You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Mexico

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Guadalajara
 • Type projecten: Dagopvangcentra voor kinderen en verzorgingstehuizen voor ouderen
 • Leeftijd van kinderen op het project: Baby’s, kinderen en ouderen
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 10+
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale medewerkers, spelen met kinderen, eenvoudige educatieve activiteiten en algemene ondersteuning geven
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt in Mexico vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse sociale projecten. In de stad Guadalajara en Guzman werken we samen met verschillende instellingen die kinderen opvangen. Zo kun je bijvoorbeeld werken in een kinderdagverblijf of een dagopvangcentrum voor gehandicapte kinderen. Hier kan de toegewijde lokale medewerkers ondersteunen bij het helpen van deze kinderen door middel van het bieden van onderwijs en het organiseren van verschillende activiteiten. Sociaal vrijwilligerswerk in Mexico vergt veel energie, maar is tegelijkertijd een ideale manier om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van lokale kinderen. 

Waar werk je als sociaal vrijwilliger in Mexico ?

Vrijwilligerswerk sociaal project in Mexico

Als sociaal vrijwilliger in Mexico kun je werkzaam zijn bij verschillende instellingen. Zo kun je werken in een centrum met kinderen die beperkt zijn en die extra zorg nodig hebben. Ook is er een drop-in centre voor kinderen die in moeilijke situaties verkeren. Op dit project krijgen zij hulp bij hun huiswerk, wordt er voor maaltijden gezorgd en worden er educatieve activiteiten en spelletjes met hen gedaan.

We raden je sterk aan om minimaal een basiskennis van het Spaans te hebben, want dit maakt het gemakkelijker om met de kinderen, je begeleiders en je gastgezin te communiceren. Het is echter geen vereiste.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Mexico.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij de sociale projecten in Mexico ?

Sociaal project in Mexico

Over het algemeen ondersteun je het vaste personeel bij hun dagelijkse werkzaamheden. Je helpt de kinderen zich klaar te maken en geeft ze te eten. Afhankelijk van jouw ervaring, enthousiasme en inzet ga je activiteiten voor de kinderen opzetten en uitvoeren. Op deze manier bouw je een leuke band op met je lokale collega’s en de kinderen. Daarnaast help je oudere kinderen met hun huiswerk of introduceer je een nieuw spel om kinderen te leren samenwerken.

Als je al ervaring hebt, kun je niet alleen de kinderen helpen, maar ook je nieuwe collega’s die niet de kans hebben gehad om te studeren. Ook zonder ervaring kun echter je al veel betekenen door persoonlijke aandacht te geven aan de kinderen, iets waar normaal gesproken weinig of geen tijd voor is. Enthousiasme en inzet zijn twee heel belangrijke kenmerken voor de vrijwilligers van Projects Abroad.

Het Projects Abroad team ter plaatse organiseert regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op sociale projecten. Deze workshops zullen je extra ondersteuning bieden tijdens jouw verblijf. Ze zullen je ook helpen een goed inzicht te verkrijgen in het sociale zorgstelsel van Mexico en de achtergrond van de instelling waar je werkt. Je krijgt tips en advies over activiteiten die je op je project kunt uitvoeren.

Wanneer ga jij dit bijzondere avontuur aan ?

Werk met kinderen in Mexico

Als vrijwilligers kun je dit bijzondere avontuur aangaan door tijdens een tussenjaar voor een van onze sociale projecten in Mexico te kiezen, zodat je na jouw periode op de middelbare school lesgeefervaring opdoet en je op deze manier alvast een waardevolle basis voor je vervolgopleiding legt.

Ook voor afgestudeerden die werk zoeken, is dit een ideale manier om ervaring op te doen in de onderwijswereld. Deze ervaring levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor de waardevolle toevoeging op je CV.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerswerk in weeshuizen in Mexico

Onze vrijwilligers hebben jarenlang met kinderen in weeshuizen en andere residentiële zorgcentra in Mexico gewerkt. Hun waardevolle werk heeft impact gehad: zij hebben de lokale begeleiders geholpen om de levensomstandigheden in deze weeshuizen te verbeteren en kansen gecreëerd voor kinderen door hen te ondersteunen in hun onderwijs en zorg. We hebben echter besloten niet langer op weeshuizen te richten maar ons te focussen op gemeenschapsgerichte- en familiegerichte opvang, omdat we geloven dat dit een stabielere basis biedt aan de kinderen voor wie wij ons inzetten. Je kunt hier meer lezen over de overgang van vrijwilligerswerk in weeshuizen naar gemeenschapsgerichte opvang.

Dit betekent dat je als vrijwilliger in Mexico niet langer in weeshuizen zal werken, maar in plaats daarvan helpt in dagopvangcentra, kinderdagverblijven, scholen en ondersteuningsgroepen voor ouderen of moeders en kinderen. Op deze manier help je Projects Abroad om nog sterkere relaties op te bouwen met de lokale gemeenschappen en – het belangrijkste – help je families om samen te blijven.

Mexico Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲