You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Community sport vrijwilligersproject in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk sport project community sport

De community sport projecten zijn projecten gericht op het stimuleren van lichamelijke oefening en beweging en daarbij het aanmoedigen van deelname en communicatie onder de deelnemers. Dit kan zijn tijdens sportieve activiteiten bij een lokaal buurtcentrum of sportvereniging of als naschoolse activiteiten op een lokale school. Deze initiatieven geven veel kinderen uit arme gezinnen de mogelijkheid om te sporten, waar ze ander niet voor in aanmerking zouden komen.

In veel staatsscholen in de ontwikkelingslanden wereldwijd wordt geld vaak eerder besteed aan vakken zoals wiskunde en wetenschapsvakken, dan aan het organiseren van gymlessen. Dit heeft tot gevolg dat veel kinderen en jongeren maar weinig kansen hebben te sporten. Hier is de hulp van vrijwilligers dan ook zeer nodig.

Sporten is niet alleen gezond op lichamelijk en mentaal gebied, maar leert de spelers ook belangrijke levensvaardigheden zoals discipline en het belang van samenwerken. Daarnaast kan regelmatig sporten ook een positieve invloed hebben op kinderen uit achtergestelde gezinnen, omdat ze op deze manier even kunnen ontsnappen aan de minder positieve dingen in het leven.

Door deel te nemen aan dit project als vrijwilliger, zal je helpen toekomstig talent te signaleren en enthousiaste kinderen en jongeren helpen bij hun sportieve ontwikkeling. Door deze kinderen te betrekken bij sportlessen en wedstrijden, help je mee hen meer plezier te geven in het leven en leer je hen belangrijke vaardigheden die zij in het dagelijks leven kunnen toepassen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland als coach op een community sport project

De meeste community sport projecten richten zich op een mix van verschillende sporten. Dit hangt samen met de door jou gekozen bestemming, maar kan de volgende sporten omvatten: voetbal, basketbal, volleybal, atletiek, zwemmen, hockey, rugby en cricket. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan algemene lichamelijke oefening, door sport en spel. De kinderen die je gaat coachen zijn ontzettend gemotiveerd om deel te nemen aan verschillende sporten, dus laat het gerust weten als jij specifieke ideeën hebt.

Als vrijwilliger op dit project zal je voornamelijk werken met kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar oud, binnen verschillende organisaties en instellingen, zoals zorg centra voor kinderen met een beperking, scholen en sportverenigingen. In sommige bestemmingen kun je ook volwassenen coachen.

Je hebt geen coach ervaring nodig om aan dit project te kunnen deelnemen, maar als jij bepaalde vaardigheden hebt, dan kan dit samen met jouw inzet en enthousiasme zeker bijdragen aan het bieden van goede sport mogelijkheden aan deze jongeren.

Dus of je nou een passie hebt voor één specifieke sport of je graag wilt inzetten voor de toegankelijkheid van sport in het algemeen in een ontwikkelingsland, dan is het community sport project van Projects Abroad een goede optie voor jou.

Bestemmingen voor community sport projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲