You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Volleybal vrijwilligersproject in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk sport project volleybal

Volleybal is een leuke en energieke sport die een verscheidenheid aan atletische vaardigheden en een goede onderlinge communicatie vereisen. Hoewel het spel wordt gespeeld met een hoog net is het zeker geen sport waar alleen lange mensen na kunnen deelnemen, omdat de verschillende posities vragen om verschillende vaardigheden en alle spelers de posities roteren. Bij beach volleybal zijn er zelfs maar twee spelers per team en moeten ze dus beide vanaf één punt in staat zijn alle posities te dekken.

Volleybal is een populaire sport in veel van de armere bestemmingen waar we werken. Hierdoor is het een logische keuze voor de ontwikkelingsprojecten die we hebben opgezet.

Volleybal is een relatief eenvoudig spel dat enkel een bal, een stuk touw om het net te markeren en een klein speelveld nodig heeft, waarop een bal niet hoeft te kunnen stuiteren.

De spanning en het enthousiasme dat ontstaat bij elk gescoorde punt laten zien dat het een zeer succesvol spel is geworden en dit maakt het een zeer geschikte sport voor een ontwikkelingsproject.

Zoals bij de meeste sporten is het erg eenvoudig om de basisprincipes van het spel onder de knie te krijgen. Er zijn drie varianten en het voorkomen dat de bal de grond raakt is bijna een natuurlijk instinct. Er zijn nog veel meer vaardigheden en technieken te leren en hier kan jij als vrijwilliger bij helpen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland als coach op een volleybal project

Sport project volleybal in Bolivia

Heb jij een passie voor volleybal, dan is een vrijwilligersproject op dit gebied in een ontwikkelingsland misschien wel wat voor jou. Je hoeft geen ervaren coach of speler te zijn om deel te nemen, alles wat je nodig hebt is een goede kennis van de regels van de sport en de wil om deze over te brengen op anderen binnen een ontwikkelingscontext. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het volleybal sport project tijdens een tussenjaar, je studie, een carrièrebreak of als invulling van je vakantie.

Door als vrijwilliger deel te nemen aan een volleybal project krijg je de mogelijkheid om de vaardigheden en het enthousiasme van de kinderen voor deze sport, te kanaliseren in een samenhangende teamprestatie. Door een mix van vaardigheidsoefeningen, speltheorie en wedstrijden aan te bieden kun je snel vooruitgang zien bij de leerlingen.

Het volleybal project is eigenlijk nog veel meer dan enkel het spel zelf, het gaat ook over het ontwikkelen van ideeën en disciplines zoals samenwerken en eerlijk spelen, die een positief effect hebben op de kinderen binnen hun interactie in de gehele gemeenschap. Welke bestemming jij ook kiest, jij helpt mee aan deze ontwikkeling en zult tegelijkertijd zelf ervaring op doen binnen sport ontwikkeling en coaching dat je ten goede zal komen als je ervoor kiest op dit gebied te gaan studeren of werken in de toekomst. Bovendien zal je op je project bezig zijn met de sport die je zo lief hebt!

Bestemmingen voor volleyball projecten het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲