You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een bouw project in het buitenland

Bijna al onze bouw projecten kunnen als basis dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij een bouw gerelateerde studie zoals bouwkunde, bouwtechniek, of lees je voor metselaar of timmerman, dan ben je meer dan welkom op een bouw project in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen een bouw project in het buitenland

Bouw stage in het buitenland

In ontwikkelingslanden ontbreekt het in arme gemeenschappen veelal aan goede woonvoorzieningen en schoolgebouwen, dus staat het bouwen of opknappen van huizen en scholen tijdens een stage op een bouw project centraal. Op een bouw stage werk je aan allerlei verschillende werkzaamheden mee; van het leggen van de fundering en het maken van bakstenen tot het schilderen van muren. Voor de bouw van een nieuw huis is ongeveer één maand nodig. Naast de kluswerkzaamheden aan de huizen kunnen stagiairs ook helpen bij het opknappen van klaslokalen in lokale schooltjes en het aanleggen van watervoorzieningen.

Tijdens je stage zal je al snel genoeg merken dat er een groot verschil zit tussen de bouw in ontwikkelingslanden en in westerse landen; de materialen zijn eenvoudiger en de werkroosters variëren vanwege een warm of regenachtig klimaat. Stagelopen in de bouw vereist dan ook dat je lichamelijk fit bent. Daarbij is een flexibele houding en de bereidheid om op elk gewenst moment te helpen onmisbaar om van je stage een succes te maken.

Als je de studie bouwkunde of bouwtechniek volgt of een opleiding tot aannemer of een bouwspecialisatie, dan is een stage op een bouw project in het buitenland geschikt voor jou. Naast de dagelijkse bouwwerkzaamheden op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een bouw stage

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een bouw stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor bouw projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een bouw project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲