A teenager measures blood pressure during our medical internship in Ghana

Geneeskunde groepsreis in Ghana voor jongeren

Neem deel aan deze medische stage voor jongeren, leer van artsen in ziekenhuizen en voer gezondheidscontroles uit tijdens outreaches

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Geneeskunde stage voor jongeren in Ghana en doe werkervaring op door mee te lopen met artsen in een klinische omgeving en gezondheidscontroles uit te voeren tijdens outreaches. We leren je over de ziektes en aandoeningen die je ziet en leggen je de diagnose en behandeling uit. Dit is een geweldige ervaring om toe te voegen aan je cv en zou je toekomstige carrière kunnen helpen.

 

Je doet ook veel praktijkervaring op in Ghana. Tijdens outreaches behandel je lichte wonden en meet je bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Artsen en verplegers gebruiken deze informatie vervolgens om een diagnose te stellen bij patiënten en verdere behandeling aan te bevelen, indien nodig. Je helpt ook om bewustzijn over ziektes en ziektepreventie te vergroten.

 

Je woont en werkt in Cape Coast met een groep van jouw leeftijd en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je niet aan het werk bent hebben we een heleboel sociale en culturele activiteiten en weekenduitjes georganiseerd om je bezig te houden. Medewerkers van Projects Abroad blijven de hele tijd bij je.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een jongerenreis geneeskunde in Ghana geschikt voor mij?

Deze stage is perfect voor jou als je een jongere bent die een carrière in de geneeskunde beoogt. Je doet medische werkervaring op door met artsen mee te lopen tijdens hun rondes en door mee te doen aan outreaches. Dit zal je cv net dat beetje extra geven en geeft je ook interessante gesprekspunten voor sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken.


Deze stage zal je niet alleen de kans geven om te kijken of geneeskunde goed bij je past, maar je zult ook mensen uit achtergestelde gemeenschappen kunnen helpen. Dit zal je toewijding aan de geneeskunde aantonen.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om mee te doen. We leren je alles wat je moet weten wanneer je eenmaal aankomt. Je Projects Abroad begeleiders zullen ook elke stap van de weg bij je zijn en zullen toezicht houden op je werk.


Deze reis op vaste data loopt voor een periode van twee, drie of vier weken in de zomer. Je werkt en reist met andere jongeren die interesse hebben in het medische vakgebied. Samen zullen jullie leren, plezier hebben en de cultuur en het land verkennen, samen met medewerkers van Projects Abroad.

Interns and local staff in a group photo on our medical internship for teenagers in Ghana

Je werk wordt verdeeld over drie gebieden:


Observeer het werk van bevoegde artsen tijdens patiëntbehandelingen in een lokaal ziekenhuis of kliniek


Eén dag per week doe je observatiewerk in een ziekenhuis. Je loopt mee met artsen en verplegers terwijl ze hun dagelijkse werk uitvoeren. Je observeert hoe ze consultaties houden met patiënten, hen behandelen en vervolgconsultaties houden met eerdere patiënten. Dit zal je een beter idee geven van hoe jouw leven als praktiserend arts zou zijn.


We raden je aan om vragen te stellen en aantekeningen te maken, zodat je zoveel mogelijk kunt leren door te observeren.


Assisteer professionele medische medewerkers bij het bieden van gratis gezondheidscontroles tijdens community outreaches


Het grootste deel van je tijd breng je door op medische outreaches in gemeenschappen, op scholen en in leprakampen. Tijdens deze outreaches raak je betrokken bij meer praktisch werk, waaronder:


  • Wonden verzorgen
  • Gezondheidscontroles uitvoeren, zoals het meten van bloedsuikerspiegel en bloeddruk
  • Malariatesten doen
  • Presentaties geven over veelvoorkomende gezondheidsproblemenVerken Ghana met andere middelbare scholieren die dezelfde interesses hebben als jij


Je brengt elke dag werkend en reizend door met andere jongeren van over de hele wereld. Interesse in de geneeskunde is iets wat jullie allemaal gemeen hebben.


Wanneer je niet aan het werk bent, zullen je begeleiders zorgen dat je een heleboel sociale en culturele activiteiten en weekenduitjes hebt om je bezig te houden. Je geniet van de zon op het strand, observeert wilde dieren in nationale parken en leert in nationale musea over de geschiedenis van het land. Je proeft authentieke Ghanese gerechten en dingt af met verkopers op lokale markten.


Waar in Ghana ga ik werken?

Akuapem Hills

In het Oosten van Ghana vind je Akuapem Hills. Het staat bekend om zijn groene vegetatie en rijke rode aarde. Het is een rustige omgeving waar de kinderen je graag de naam ‘Obroni’ (buitenlander) geven als ze opmerken dat je geen inwoner bent van de stad. De inwoners zijn heel gastvrij en entertainen je graag. Neem deel aan de feestelijke evenementen, probeer gedroogde vis en delicatessen langs de kant van de weg.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van deze Geneeskunde stage voor jongeren in Ghana?

Het voornaamste doel van dit project is om jou de kans te geven om te leren en praktische medische werkervaring op te doen.


Je leert door artsen en verplegers op hun rondes te observeren. Je ervaart uit eerste hand wat hun dagelijkse werk inhoudt, wat je kan helpen beslissen of een carrière in de geneeskunde bij je past.  


Tijdens outreaches doe je praktijkervaring op. In Ghana zijn basisgezondheidsvoorzieningen vaak niet beschikbaar voor mensen in landelijke, achtergestelde gebieden. Ze kunnen behandelingen of niet betalen, of ze wonen te ver van ziekenhuizen en klinieken. Wij gaan deze gemeenschappen in om gratis medische basisgezondheidszorg te bieden.


We leren je medische basisvaardigheden aan zoals het meten van bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Je gebruikt deze vaardigheden om patiënten te helpen. Dit is een geweldige manier om anderen te helpen en tegelijkertijd je toewijding aan de geneeskunde aan te tonen.


Sluit je bij ons aan in Ghana en werk met andere jongeren om achtergestelde gemeenschappen van gezondheidszorg te voorzien en bouw je medische kennis op.

An intern gains medical work experience cleaning a wound on our project for teenagers in Ghana

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners