A workshop on suturing during our Medicine internship for teenagers in Argentina.

Groepsreis geneeskunde en Spaans in Argentinië voor jongeren

Reis naar Zuid-Amerika met een groep van jouw leeftijd en leer direct van artsen terwijl je ook Spaans studeert

In een oogopslag

Doe een Geneeskunde stage voor jongeren in Argentinië en reis met een groep van jouw leeftijd terwijl je direct leert van artsen en Spaans studeert. Dit is voor jou een geweldige manier om waardevolle werkervaring in de geneeskunde aan je cv toe te voegen, waardoor je bij sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken zult opvallen.

Je loopt mee met artsen en verplegers op een lokaal ziekenhuis, wat je een dieper inzicht zal geven in de gezondheidszorgpraktijken van een ontwikkelingsland. We zullen je ook Spaans leren zodat je kunt communiceren met medisch staf en lokale bewoners. Dit zal in het bijzonder van pas komen tijdens medische outreaches. Hier ondersteun je lokale gemeenschappen door voorlichting te geven over ziektes en het belang van regelmatige zorg voor hygiëne.

Je woont en werkt in Córdoba en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je niet aan het werk bent hebben we een heleboel leuke sociale en culturele voor je gepland, waaronder een spannend weekenduitje. Alle activiteiten vinden plaats in de groep en worden altijd begeleid door medewerkers van Projects Abroad.

Uren vrijwilligerswerk: 15 tot 25

Klinische schaduwuren: 10 tot 25

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een geneeskunde stage voor jongeren in Argentinië geschikt voor mij?

Als je graag meer wilt leren over geneeskunde en naar Zuid-Amerika wilt reizen, dan past deze groepsstage perfect bij jou. Je zult praktische medische werkervaring opdoen voor op je cv en kunt de stage gebruiken om te kijken of geneeskunde de juiste carrière is voor jou. We zullen je ook Spaans leren, wat een nuttige vaardigheid is. Dit soort werkervaring zal je helpen om op te vallen en zal je interessante gesprekspunten bieden voor in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om je aan te sluiten. Je zult op de outreaches onder toezicht werken en we leren je alles wat je moet weten. Je kunt ook op elk moment een van onze medewerkers vragen om hulp. Het enige wat je nodig hebt is een verlangen om te leren!


Deze Jongerenreis loopt in de zomer op vaste data, meestal voor een periode van twee weken. Als je langer wilt blijven, dan is dit project ook voor vier weken beschikbaar. Er is een vast reisschema waarin ook sociale activiteiten en dagtrips worden ingeroosterd. Projects Abroad medewerkers zullen aanwezig zijn om je te ondersteunen en je kunt bij ze komen met vragen of zorgen die je in de loop van het project tegenkomt.

A group of Projects Abroad interns prepare for their Medicine internship for teenagers in Argentina

Wat ga ik op dit project doen?

Je dagen zullen propvol zitten met observerend werk op lokale ziekenhuizen, werk op outreaches en Spaanse lessen. Dit is een aantal van de dingen die je op dit project doet:


 • Loop mee met artsen en verplegers op medische instellingen en klinieken
 • Neem deel aan medische outreaches om gezondheidszorg te bieden aan lokale gemeenschappen
 • Volg medische workshops om meer te leren over gezondheidszorg in Argentinië
 • Leer elke dag Spaans met een bevoegd docent

Je projectactiviteiten omvatten het volgende:


Loop mee met artsen en verplegers op medische instellingen en klinieken


Het grootste deel van je tijd op deze stage breng je door met het observeren van lokale artsen en verplegers aan het werk op verschillende gezondheidszorginstellingen. Je zult ook de kans krijgen om operaties te observeren. Dit is je kans om veel vragen te stellen, dus zorg dat je een schrift en pen klaar hebt!


Neem deel aan medische outreachprojecten om gezondheidszorg te bieden aan mensen in nood


Veel gemeenschappen in Argentinië hebben weinig tot geen toegang tot basisgezondheidsdiensten. Om gratis gezondheidszorg aan deze gemeenschappen te bieden organiseren we regelmatige outreaches. Dit is voor jou een kans om een beter begrip te ontwikkelen van de uitdagingen omtrent gezondheidszorg waar achtergestelde gemeenschappen mee kampen. Dit is een aantal van de dingen die je zult doen:


 • Vergroot bewustzijn van het belang van goede hygiënepraktijken om ziektes te voorkomen
 • Help basisgezondheidscontroles uit te voeren, zoals het controleren van bloeddruk en bloedsuikerspiegels
 • Deel kennis over gezonde voeding om niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en overgewicht te voorkomen

Voordat je aan een van deze outreaches deelneemt zullen we je alles leren wat je moet weten.


Volg medische workshops om meer te leren over gezondheidszorg in Argentinië


Je zult de kans krijgen om workshops bij te wonen om je kennis van gezondheidszorg in Argentinië te vergroten. Workshops richten zich op onderwerpen zoals:


 • Veelvoorkomende ziektes in Argentinië
 • Eerste hulp
 • Traditionele geneeskunde
 • Gezond koken
 • Preventie van niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en overgewichtLeer Spaans met een bevoegde docent


Gedurende je verblijf in Argentinië zul je twee uur per dag Spaans lessen volgen. Deze lessen worden gegeven door een bevoegde taaldocent en zullen aan je eigen niveau worden aangepast. We zullen je ook wat medisch Spaans leren, wat je kunt gebruiken wanneer je meeloopt met artsen en verplegers. De lessen vinden plaats op het Projects Abroad kantoor in de Villa Centenario buurt, dichtbij het centrum van Córdoba.


Waar in Argentinië ga ik werken?

Cordoba

Córdoba is een fascinerende stad die reizigers een rijke culturele geschiedenis biedt. Denk aan kathedralen en kerken, de oudste universiteit in Zuid-Amerika, ongelooflijke galerieën, theaters en parken.


Je werkt in ziekenhuizen en klinieken, waar je elke dag met openbaar vervoer naartoe reist. Je bent altijd samen met je groep en je Projects Abroad begeleider. Je zult ook de kans krijgen om mee te lopen met artsen op verschillende ziekenhuisafdelingen.


Wanneer je niet aan het werk bent zul je dingen doen zoals traditionele dorpjes in de heuvels bekijken en een bezoekje brengen aan het huis dat ooit van Che Guevara was.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Vrijwilligers die naar deze bestemming reizen, zullen aankomen in de luchthaven van Cordoba International (COR). Daar zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is jou de kans geven om de wereld van geneeskunde in een ontwikkelingsland te ervaren.


Door medische professionals aan het werk te observeren zul je je praktijkkennis van geneeskunde kunnen opbouwen. Het zal je misschien ook kunnen helpen om te besluiten of een carrière in geneeskunde goed bij je past. Je zult je Spaans verbeteren, wat een nuttige vaardigheid is om op je cv te zetten.


Je zult ook medische praktijkervaring opdoen tijdens outreaches. In Argentinië heeft een serie economische crises de voorheen sterke middenklasse in armoede achtergelaten. Toegang tot gezondheidszorgdiensten kan beperkt zijn, vooral in achtergestelde landelijke gebieden. Je helpt ons terwijl we deze gemeenschappen bezoeken om hen te voorzien van de gezondheidszorg die ze nodig hebben.


Je helpt ook om bewustzijn te vergroten over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk, die in Argentinië aan het toenemen zijn.


Sluit je bij ons aan op een Geneeskunde stage voor jongeren in Argentinië en doe geneeskunde ervaring op terwijl je actief een verschil maakt in het kader van onze doorlopende inspanningen.

Projects Abroad interns work in a hospital on our medical placement for high school students in Argentina

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

In Cordoba ga je bij een gastgezin verblijven. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen zorgen we ervoor dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners