An intern working with a patient on our medical internship for teenagers in Kenya

Geneeskunde groepsreis in Kenia voor jongeren

Leer direct van artsen en verplegers en doe gezondheidscontroles in achtergestelde gemeenschappen

In een oogopslag

Sluit je deze zomer aan bij een Geneeskunde stage voor jongeren in Kenia en doe praktijkervaring op door direct van artsen en verplegers te leren. Dit soort ervaring staat goed op je cv en zou waardevol kunnen zijn voor je toekomstige carrière.

Je werkt in een kliniek of ziekenhuis. Artsen zullen je leren over ziektes en aandoeningen waar je alleen over hebt gehoord of gelezen. Je zult ook gezondheidscontroles uitvoeren in achtergestelde gebieden. Dit zal je inzicht bieden in de uitdagingen met betrekking tot gezondheid waar mensen elke dag mee te maken hebben.

Je woont bij een vriendelijk gastgezin in het kleine stadje Nanyuki. Je werkt met een groep andere jongeren van jouw leeftijd en leert en verkent samen. Projects Abroad medewerkers zullen elke stap van de weg aanwezig zijn om je te ondersteunen en te begeleiden. Wanneer je niet aan het werk bent zullen we leuke activiteiten en een weekenduitje voor je organiseren.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een Medische stage in Kenia geschikt voor mij?

Een Geneeskunde stage voor middelbare scholieren in Kenia is perfect voor elke jongere die graag medische ervaring wil opdoen. Het versterkt je cv als je een medische carrière wilt nastreven en geeft je interessante gesprekspunten voor in sollicitatiegesprekken en essays.


Je zult ook praktisch werk doen tijdens medische outreaches in achtergestelde gemeenschappen. We leren je de medische basisvaardigheden die je nodig zult hebben om dit te doen. Door op deze outreaches te werken zul je je toewijding aan de geneeskunde en aan het helpen van anderen aantonen.


Deze stage past ook goed bij je als je vriendschappen wilt sluiten met jongeren van over de hele wereld en naar Afrika wilt reizen met dagelijkse steun en begeleiding.


Onze Jongerenreis loopt op vaste data in de zomer. Je kiest de data uit die in je agenda passen. Alle activiteiten zullen plaatsvinden in groepen, volgen een vast reisschema en vinden plaats onder toezicht. Dit zorgt ervoor dat je te allen tijde veilig bent en zoveel mogelijk kunt genieten.

A high school student speaks to a patient on Projects Abroad's medical internship in Kenya

Je werk richt zich voornamelijk op deze vier activiteiten:


Loop mee met artsen en medische professionals terwijl ze verschillende afdelingen bezoeken


Je kunt veel leren door medische professionals aan het werk te observeren. Houd je schrift en pen bij de hand terwijl je meeloopt met medische staf in de kliniek of het ziekenhuis. Je zult zien hoe medewerkers met patiënten omgaan en welke instrumenten ze gebruiken om patiënten te onderzoeken.


Je zal ook de staat van medische faciliteiten in een ontwikkelingsland kunnen observeren en ziet ziektes en aandoeningen die je in je thuisland niet zou zien. Artsen zullen je leren hoe je deze ziektes diagnosticeert en behandelt. We raden je aan om vragen te stellen en zoveel mogelijk te leren.


Doe medische praktijkervaring op tijdens community outreaches


Dit deel van onze Geneeskunde stage in Kenia voor middelbare scholieren geeft je de kans om praktijkervaring op te doen.


Om te zorgen dat achtergestelde gemeenschappen basisgezondheidszorg ontvangen organiseren we medische outreaches. Jij helpt medische professionals hierbij. Je controleert de temperatuur van patiënten, assisteert bij gewichtscontroles, meet bloeddruk en meer. Al het werk gebeurt onder toezicht en er zijn medische professionals aanwezig om te helpen als je vragen hebt.


Woon workshops bij om je kennis te vergroten en nieuwe medische vaardigheden op te doen


Je zult meerdere keren deel kunnen nemen aan workshops om je medische kennis te vergroten. Workshops behandelen onderwerpen zoals hiv/aids, tropische ziektes en meer. Je zult ook training krijgen voor wat te doen tijdens medische outreaches.


Bezoek bezienswaardigheden en verken met andere jongerenvrijwilligers van over de hele wereld


De avonden en weekenden in Kenia zitten vol met sociale activiteiten en bezoekjes aan bezienswaardigheden. Met een groep jongeren van jouw leeftijd zul je, onder begeleiding van onze medewerkers, rondreizen en verkennen. Je doet dingen zoals:


  • Deelnemen aan een Swahili les
  • Lokale gerechten proeven in restaurants
  • Het Baringomeer bezoeken
  • Deelnemen aan een Keniaanse kookles
  • Het Naivasha National Park bezoeken

Waar in Kenia ga ik werken?

Nanyuki

Tijdens de Geneeskunde stage in Kenia voor middelbare scholieren woon en werk je in Nanyuki.


Nanyuki is een klein en veilig stadje, genesteld aan de voet van Mount Kenya. Het weer is prettig, niet te warm en niet te koud. De hoofdstad van Kenia, Nairobi, ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Nanyuki.


Het grootste deel van je Geneeskunde stagewerk vindt plaats in een gezondheidskliniek of ziekenhuis. Voor je outreachwerk zal je achtergestelde gemeenschappen bezoeken. De medische voorzieningen zullen niet zo geavanceerd zijn als in je thuisland en artsen werken met minder middelen.


Al je projectwerk vindt plaats onder begeleiding. Ook zal er een Projects Abroad Coördinator aanwezig zijn tijdens je projectwerk.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Kenia Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van deze stage?

Het doel van deze Geneeskunde stage in Kenia voor jongeren is om jou medische ervaring te bieden en je voor te bereiden op een carrière in de geneeskunde. Deze ervaring zal je cv versterken en geeft je inzicht in de uitdagingen met betrekking tot gezondheidszorg waarmee mensen in ontwikkelingslanden dagelijks te maken hebben.


Kenia wordt als een van de meer achtergestelde landen ter wereld beschouwd en gezondheidszorg van kwaliteit tegen een lage prijs is hier moeilijk te vinden. Wij werken om dit te veranderen door achtergestelde gemeenschappen in te gaan om de gezondheidszorg te bieden die ze nodig hebben. Jij zal deel uitmaken van deze inspanningen door op outreaches te werken.


In 2017 hebben middelbare scholieren als stagiairs in Kenia 714 mensen met lage inkomens geholpen om gratis medische zorg te verkrijgen. Onze stagiairs voerden deur-tot-deur evaluaties uit over voeding en gaven educatieve voorlichting in Kenia. Ze hebben ook deur-tot-deur ontwormings- en bewustmakingscampagnes gevoerd.


Sluit je aan bij deze stage voor middelbare scholieren en maak deel uit van onze inspanningen om deze doelen te bereiken terwijl je je medische kennis vergroot.

High school students and local staff donate first aid kits on our medical internship in Kenya

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nanyuki. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Kenia en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners