A volunteer and her students play with finger paints during her volunteer work with children for teenagers in Fiji

Groepsreis kinderopvang in Fiji voor jongeren

Ervaar traditioneel leven in een dorpje en help jonge kinderen om al spelend te leren op een kinderdagverblijf of school

In een oogopslag

Sluit je aan bij ons Kinderopvang & Samenleving project voor tieners in Fiji en ondersteun de gemeenschap terwijl je kinderen al spelend helpt te leren. Dit is een geweldige manier voor jou om ervaring toe te voegen aan je cv en je teamwerk- en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, wat je kan helpen in je toekomstige carrière.

 

Je gaat ook helpen om scholen en dagverblijven om te toveren tot plekken die leren stimuleren. Daaronder valt schilderen, bureaus repareren, speeltuintoestellen bouwen of een moestuin onderhouden. Wat je doet hangt af van waar de school op dat moment behoefte aan heeft.

 

Je zit in een traditioneel dorp in Fiji, dichtbij de grote stad Nadi. Dit project staat open voor tieners van over de hele wereld, dus je zult veel nieuwe vrienden ontmoeten. Onze medewerkers zijn er om je bij te staan en te begeleiden terwijl je over de lokale cultuur leert en het land verkent.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is sociaal vrijwilligerswerk voor jongeren in Fiji geschikt voor mij?

Dit project is perfect voor jongeren die houden van werken met kinderen. Je zal ook sociaal werk doen en met eigen handen een klaslokaal verven of speeltuintoestellen bouwen. Dit is een geweldige kans om ervaring in de kinderzorg op te doen. Je zal ook nieuwe vaardigheden zoals teamwerk en leiderschap aan je cv kunnen toevoegen.


Je hoeft geen kwalificaties of ervaring te hebben om mee te doen. Dit project is specifiek ontworpen voor jongeren en medewerkers van Projects Abroad zijn te allen tijde aanwezig om je te ondersteunen en begeleiden.


Deze reis vindt plaats op vaste data en je kunt de reis uitkiezen die het beste in je agenda past. We hebben ook verschillende culturele en sociale evenementen voor je groep georganiseerd, dus je zal genoeg hebben om je bezig te houden. Ook zullen onze medewerkers je in het weekend meenemen op een toeristisch uitje.

Teenagers doing volunteer work with children in Fiji lead an activity on the playground.

Wat ga ik als Kinderopvang & Samenleving vrijwilliger in Fiji doen?

Je werkt met een groep jongeren van je eigen leeftijd om de gemeenschap te ondersteunen en kinderen al spelend te helpen leren. Hier is een aantal van de manieren waarop je kunt helpen, leren en verkennen op Fiji:  


  • Werk met kinderen aan hun ontwikkeling en moedig spelend leren aan
  • Doe sociaal werk in de gemeenschap om langdurige middelen voor lokale bewoners te creëren
  • Werk met jongeren van over de hele wereld en ontdek samen Fiji

Je werk zal gericht zijn op de volgende hoofdtaken:


Werk met kinderen


Als Kinderopvang & Samenleving vrijwilliger in Fiji zal je het grootste deel van je tijd doorbrengen op het lokale kinderdagverblijf of op de basisschool. Hier help je om educatieve activiteiten en spelletjes voor de kinderen te organiseren en leiden. Hierbij kun je denken aan spelen met een bal om hand-oog coördinatie te verbeteren en knutselen om creativiteit te stimuleren.


Door dit te doen zul je lokale leraren helpen een omgeving te scheppen waarin kinderen al spelend belangrijke lessen kunnen leren.Doe sociaal werk in de gemeenschap


Het grootste deel van je tijd breng je door met kinderen, maar je gaat ook renovatiewerk en onderhoud verrichten binnen de gemeenschap. Het soort werk dat je doet hangt sterk af van waar de gemeenschap op dat moment behoefte aan heeft. Maar je kunt zeker verwachten om je handen lekker vuil te maken en met wat verfspetters op je kleding thuis te komen!


Er is bij onze partner dagverblijven en scholen altijd behoefte aan educatieve middelen zoals posters en flashcards. Je zult misschien de kans krijgen om klaslokalen te schilderen of te helpen speeltuintoestellen te helpen bouwen.


Werk met andere tieners en verken Fiji


Je gaat vrijwilligerswerk doen met tieners van over de hele wereld, waarbij jullie dit spannende avontuur met elkaar delen. Er zal genoeg tijd zijn om je nieuwe vrienden te leren kennen tijdens sociale en culturele activiteiten en weekendtrips. Onze medewerkers zijn aanwezig om je tijdens deze activiteiten te begeleiden.


Waar ga ik als vrijwilliger bij het Kinderopvang & Samenleving project in Fiji werken?

Pacific Harbour

Voor dit project ben je gevestigd in Pacific Harbour, bekend als de 'adventure capital of Fiji'. Dit populaire toeristengebied ligt aan de zuidkust van Viti Levu.


In je vrije tijd is er genoeg te doen. Op zoek naar meer adrenaline? Er is kajakken, ziplinen en wildwatervaren. Het eiland biedt ook geweldige wandelmogelijkheden tussen adembenemende watervallen en weelderige regenwouden. Als ontspannen meer jouw ding is, heeft Pacific Harbor enkele van de mooiste witte zandstranden van het eiland.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Fiji Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou de kans te geven jezelf in een andere cultuur te verdiepen en om een lokaal kinderdagverblijf of lokale school te helpen.


Leraren op kinderdagverblijven en in scholen hebben moeite om de behoeftes van kinderen met een achterstand in hun ontwikkeling tegemoet te komen. Overvolle klaslokalen maken dat het onmogelijk is voor leraren om nauwlettend toezicht te houden op de kinderen en veel kinderen hebben moeite in het onderwijs. Daarbij hebben scholen vaak onvoldoende fondsen en hebben ze een gebrek aan de middelen die nodig zijn om leren leuk en boeiend te maken.  


Als deel van je vrijwilligerswerk zul je de algemene ontwikkeling van de kinderen ondersteunen. Je zal ook helpen om van verzorgingscentra, kinderdagverblijven en scholen vrolijke en verwelkomende plekken te maken. Je zal deel uitmaken van onze lange-termijn inspanningen om vroegkinderlijke ontwikkeling te bevorderen en alfabetisering te verbeteren.


Sluit je aan bij dit Kinderopvang & Samenleving project dat specifiek ontworpen is voor jongeren en help een lokale gemeenschap te ondersteunen terwijl je een meer traditionele manier van leven ervaart.

A young boy hands over a certificate to a Projects Abrpad volunteer for her volunteer work with children for teenagers in Fiji

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Pacific Harbour. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Fiji en een unieke ervaring te beleven.

 

We ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners