Projects Abroad volunteers assist with childcare volunteering for teenagers in Kenya as they play educational games with the children in the school yard

Groepsreis kinderopvang in Kenia voor jongeren

Neem deel aan sociaal werk met andere jongeren in Kenia en help lokale kinderen al spelend te leren

In een oogopslag

Doe sociaal jongerenvrijwilligerswerk in Kenia en werk met een groep jongeren van jouw leeftijd om achtergestelde kinderen te helpen al spelend te leren. Je doet dit door leuke en leerzame activiteiten te organiseren. Je zult ook helpen met eenvoudig opknapwerk. De klasomgeving opvrolijken kan zo simpel zijn als een nieuwe laag verf. Dit is een geweldige manier om praktijkervaring op te doen en tegelijkertijd anderen te helpen.  

Veel dagverblijven in Kenia zijn overvol en kampen met een gebrek aan middelen. Dit maakt het moeilijker voor leraren om de vooruitgang van de kinderen te volgen en tijd te besteden aan diegenen die wat extra hulp nodig hebben. Je houdt de kinderen bezig met verschillende activiteiten, zodat de leerkracht kan werken met leerlingen die moeite hebben.

Je woont en werkt in Nanyuki en verblijft bij een lokaal gastgezin. We leren je 's avonds tijdens evenementen en activiteiten over de lokale cultuur en organiseren een weekenduitje voor je groep. Ook zullen er te allen tijde Projects Abroad medewerkers in de buurt zijn. Grijp de kans aan om wat geweldige herinneringen op te bouwen!

Uren vrijwilligerswerk: 40 tot 60

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is Vrijwilligerwerk met kinderen in Kenia geschikt voor mij?

Ben je een middelbare scholier? Houd je van werken met kinderen? Wil je een positieve impact hebben terwijl je een andere cultuur ervaart? Als je antwoord op deze vragen 'ja' is, dan is dit het ideale project voor jou.


Je verdeelt je tijd tussen het organiseren van educatieve activiteiten in de klas en licht opknapwerk. Het is een geweldige manier om ervaring op te doen in de kinderopvang en je cv te versterken. Je zult ook belangrijke vaardigheden zoals communicatie, teamwerk en organisatie ontwikkelen. Deze vaardigheden kun je gebruiken, welke carrière je ook nastreeft.


We weten dat het eng kan zijn om alleen naar een ander land te reizen. Maar maak je geen zorgen, je bent in goede handen! Projects Abroad medewerkers zijn constant bij je om te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt en onze gastgezinnen zullen zorgen dat je je helemaal thuis voelt. Het project vindt ook volledig onder begeleiding plaats, dus je wordt niet alleen gelaten.


Daarbij werk je in een groep met andere jongeren, zodat je vrienden van over de hele wereld zal ontmoeten. De reis is gestructureerd en heeft een vast schema, met ingeplande werk- en vrijetijdsactiviteiten. We bieden gedurende de zomer vaste data voor dit project.

Volunteers talk with the children while they are eating as they complete volunteer work with children for teenagers in Kenya.

In je werk houd je je bezig met deze hoofdtaken:


Organiseer leuke, educatieve activiteiten voor kinderen


Spelend leren is voor kinderen een geweldige manier om hun ontwikkelingsmijlpalen te halen terwijl ze plezier hebben. Je kunt kunst- en knutselactiviteiten organiseren waarbij je de kinderen kleuren en vormen leert. Of organiseer een buitenspel, waarbij ze aan hun hand-oog coördinatie kunnen werken. Lokale leerkrachten en medewerkers van Projects Abroad zullen er zijn om je ideeën en suggesties te geven voor activiteiten.


Help mee met eenvoudig opknapwerk


Veel van de gebouwen waar kinderen leren en spelen hebben een beetje aandacht nodig. Als team gaan jij en je medevrijwilligers meehelpen bij eenvoudig opknapwerk. Dat kan inhouden dat je de muren een vers laagje verf geeft of een educatieve muurschildering ontwerpt. Een vrolijke, uitnodigende leeromgeving kan echt een groot verschil maken!


Ervaar de lokale cultuur met medevrijwilligers


Kenia is een levendig land met prachtige landschappen, dat enorm veel te bieden heeft aan bezoekers. We willen ervoor zorgen dat je het meeste haalt uit je tijd in het buitenland. Je neemt deel aan een geweldig weekenduitje naar een lokaal wildpark, waarbij we op safari gaan. Ook organiseren we gedurende de week regelmatige sociale activiteiten. Dit zal je de kans geven om tijd door te brengen met andere jongerenvrijwilligers terwijl jullie over de lokale cultuur leren. Projects Abroad medewerkers zullen de hele tijd aanwezig zijn.


Waar in Kenia ga ik werken?

Nanyuki

Je zit in de stad Nanyuki. Nanyuki is een kleine stad, maar toch heeft het alle basisvoorzieningen waar je behoefte aan zou kunnen hebben: er zijn restaurants, banken en buurtwinkels. Het wordt ook omringd door een aantal nationale parken en wildparken.


Je werkt op een openbare basisschool in een achtergestelde buurt en op een dagverblijf voor kinderen met een handicap. Dit centrum zorgt voor deze kinderen terwijl de ouders op werk zijn, zodat ze niet de hele dag thuis hoeven te blijven. Het biedt ook trainingen voor volwassenen met een handicap, zodat ze beter kunnen verdienen en een hogere levenskwaliteit zullen hebben.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Kenia Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het hoofddoel van dit project is om extra steun te bieden aan kinderen en medewerkers op onderbemande zorgcentra.


Veel zorgcentra voor kinderen in Kenia zijn overvol. Dit betekent dat de leerkrachten de kinderen niet de individuele aandacht kunnen schenken die ze nodig hebben. Dit heeft in het bijzonder een effect op degenen met leerproblemen of kinderen die op bepaalde vaardigheden, zoals lezen en schrijven, achterlopen.


Daarbij betekent een gebrek aan middelen dat het moeilijk kan zijn om het leerproces leuk en boeiend te maken voor jonge leerlingen. Een aantal van de gebouwen hebben zelf ook onderhoud nodig, wat betekent dat de onderwijsomgeving niet bepaald stimulerend of comfortabel is.


Als vrijwilliger zal je helpen deze problemen aan te pakken, terwijl je samen met andere tieners van over de hele wereld werkt. Je biedt lokale leerkrachten een extra paar helpende handen. Dit betekent dat ze beter in staat zullen zijn om de vooruitgang van de kinderen te volgen en tijd kunnen doorbrengen met het aanpakken van probleemgebieden. Door eenvoudig opknapwerk uit te voeren zul je ook helpen om de leeromgeving vrolijker en meer uitnodigend te maken.


Sluit je aan bij deze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis en help het onderwijs van lokale kinderen te ondersteunen.

A volunteer assists with volunteer work with children for teenagers in Kenya while singing songs and having fun with her students.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nanyuki. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Kenia en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Onze partners