An Occupational Therapy intern gains work experience by helping treat a disabled child in Cambodia.

Stage Ergotherapie in Cambodja

Doe praktijkervaring op in de ergotherapie door met mentaal en lichamelijk gehandicapte kinderen te werken

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze stage Ergotherapie in Cambodja en doe praktische werkervaring op terwijl je gehandicapte kinderen helpt. Je zult veel leren door medische staf en verzorgers in het centrum te observeren en met hen te werken. Dit is een alternatieve en gedenkwaardige manier om werkervaring aan je cv toe te voegen en tegelijkertijd iets voor anderen te doen.


Tijdens deze stage leer je contact te leggen met kinderen met verschillende beperkingen en leer je ze te evalueren en behandelen. Je zult je studie in de praktijk brengen om individuele behandelings- en bewegingsprogramma's op te stellen. Dankzij jouw inspanningen zal je helpen om de mobiliteit van elke patiënt te vergroten. Door deze ervaring zal je leren om geduldiger en meelevender te zijn en je zelfvertrouwen in je eigen werk zal versterkt worden.


Je woont en werkt in de charmante hoofdstad Phnom Penh en verblijft met andere stagiairs en vrijwilligers van Projects Abroad in een gedeeld appartement. Maak gebruik van je vrije tijd om te verkennen en zoveel mogelijk Cambodjaanse gerechten te proeven!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
You should have completed at least one year of occupational therapy studies or training.


Is een stage Ergotherapie in Cambodja geschikt voor mij?

Werk je richting een carrière in de ergotherapie? Houd je van werken met kinderen? Dan is onze Ergotherapie stage in Cambodja zeker iets voor jou.


Je zult praktische vaardigheden leren van bevoegde medische staf en verzorgers, die je kunt gebruiken om je studie te versterken. Deze stage voegt veel aan je cv toe en geeft je interessante gesprekspunten voor in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. Je werk in Cambodja zal ook je toewijding aan therapie en je verlangen om mensen in nood te helpen aantonen.


Onze stage is beschikbaar voor studenten ergotherapie die het eerste jaar van hun studie hebben voltooid. Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt je aansluiten wanneer je wilt. Je kunt stage lopen vanaf minimaal twee weken. We raden je sterk aan om langer te blijven, zodat je een grotere impact kunt hebben op de kinderen.

An occupational therapy internship student in Cambodia is pictured playing and engaging with a young child during her work experience with Projects Abroad.

Wat ga ik doen tijdens mijn stage Ergotherapie?

Op je Ergotherapie stageplek in Cambodja werk je in een zorgcentrum met kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dit is een aantal van de taken waarmee je in het centrum helpt:


  • Observeer medische staf en verzorgers terwijl ze met gehandicapte kinderen in het centrum werken
  • Zorg voor de gehandicapte kinderen door middel van verschillende ergotherapeutische technieken
  • Werk patiëntendossiers bij met jouw aantekeningen en observaties
  • Moedig een uitwisseling van medische kennis aan tussen jezelf en de medewerkers in het centrum

Je werk zal zich op het volgende richten:


Observeer medische staf en verzorgers tijdens hun werk met gehandicapte kinderen in het centrum


Voordat je aan het werk gaat zal je eerst medewerkers in het centrum volgen en observeren terwijl ze met de kinderen werken. Je leert hoe je de kinderen het beste kunt optillen, hoe je een band met hen legt, hen evalueert en behandelt. Elk kind zal anders zijn afhankelijk van hun handicap. Door eerst te observeren leer je de kinderen kennen en doe je vaardigheden op die in de toekomst van pas zullen komen.


Zorg voor de gehandicapte kinderen door middel van verschillende ergotherapeutische technieken


Na het observeren zullen de medewerkers je misschien vragen te helpen bij de evaluatie en behandeling van patiënten. Voor snelle informatie over elke patiënt kun je op de muur kijken waar alle patiëntengegevens staan. Op deze muur vind je patiëntkaarten met details over de voortgang van elk kind. Dit geeft medewerkers een idee van de handicap van een patiënt en richting welke doelen ze moeten werken. Deze doelen kunnen van alles zijn voor elke patiënt, zoals rollen, zitten of staan.


Je helpt ook bij het opstellen en uitvoeren van individuele bewegingsprogramma's die helpen de mobiliteit van elke patiënt te verbeteren. Je zal hun voortgang in de gaten houden en zorgen dat de gegevens juist worden bijgehouden.


Werk patiëntendossiers bij met jouw aantekeningen en observaties


Om te zorgen dat alle medewerkers en toekomstige stagiairs op de hoogte zijn van de vooruitgang van elk kind zal je gevraagd worden om informatie toe te voegen aan hun patiëntendossiers. Je zult ook de patiëntenkaarten op de muur bijwerken.


Moedig een uitwisseling van medische kennis aan tussen jezelf en medewerkers in het centrum


Je kunt veel leren van de medische staf en verzorgers in het centrum. Zij kunnen echter ook veel van jou leren. Ergotherapie is niet erg bekend in Cambodja en de medewerkers zullen er veel aan hebben om over de verschillende technieken te leren die je tijdens je studie geleerd hebt. Je kunt ook helpen om het Engels van de medewerkers te verbeteren, waardoor het makkelijker zal worden om met hen te communiceren.


Waar in Cambodja ga ik werken?

Phnom Penh

Je zit in de hoofdstad Phnom Penh. Met de prachtige promenade langs de Mekong en Tonie rivieren en de vele historische bezienswaardigheden is dit zeker een stad waar toeristen niet genoeg van krijgen. Er zijn veel bezienswaardigheden in deze aldoor moderniserende stad, waaronder het genocidemuseum, het Koninklijke Paleis en markten. De beroemde Angkor Wat Tempels liggen slechts een aantal uren hiervandaan!


Je doet werkervaring op in ergotherapie in Cambodja in een centrum voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte baby's en kinderen. Velen van hen zijn verlaten door hun families omdat ze het zich niet konden veroorloven om voor hen te zorgen. Het centrum biedt de nodige steun en zorg aan deze kinderen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dat op je Ergotherapie stage in Cambodja

Je begint elke dag met een Cambodjaans ontbijt van vers fruit, bananenpannenkoeken en gebakken rijst, voordat je met een tuk tuk naar je stageplek vertrekt. Onze medewerkers zullen op je eerste dag met je meegaan om je de weg te wijzen en je voor te stellen aan je nieuwe collega's.


Een typische dag begint om 8.00 uur en eindigt om 16.00 uur, maandag tot en met vrijdag. Je krijgt een lange pauze van 11.00 uur tot 13.00 uur om voor de lunch terug te keren naar je gedeelde appartement. Anders kun je je lunch meenemen en tijdens je pauze de medische dossiers van de kinderen doorlezen.


Elke ochtend bespreek je de plannen voor de dag met je projectbegeleider. Je voornaamste focus is om te helpen bij de evaluatie en behandeling van patiënten in het centrum. De baby's en kinderen hebben verschillende gradaties van beperking. Bij veel van hen is een hersenverlamming of autisme vastgesteld.


Je helpt met individuele bewegingsprogramma's, volgt de voortgang van patiënten en houdt patiëntendossiers bij. Je brengt een uur met elke patiënt door voordat je naar de volgende doorgaat.


In je vrije tijd kun je uit eten in een van de vele restaurants aan de hoofdstraat. Ook kun je weekenduitjes organiseren met de andere stagiairs om echt het meeste uit je verblijf in Cambodja te halen.  

A female Projects Abroad intern is seen helping a child eat as part of her occupational therapy internship in Cambodia.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Onze Ergotherapie stage in Cambodja heeft twee hoofddoelen: het ontwikkelen van je vaardigheden en de baby's en kinderen met wie we werken zorg van betere kwaliteit en extra steun geven.


Je werkt in een centrum voor baby's en kinderen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Veel van deze kinderen zijn verlaten door hun gezinnen omdat deze niet in staat waren om voor hen te zorgen. De medische staf en verzorgers in het centrum bieden hen zorg en een veilige plek om op te groeien.


Je zult je vaardigheden en training gebruiken om de kinderen te ondersteunen en kennis te delen met lokale medewerkers. Ergotherapie is niet algemeen bekend in Cambodja, dus je zult zelfverzekerd en proactief te werk moeten gaan. Het ondersteunen van lokale medische staf betekent ook dat er meer kinderen tegelijkertijd kunnen worden behandeld.


In Cambodja werken we richting vier langetermijndoelen uit ons Medicine & Healthcare Management Plan:


  • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
  • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
  • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
  • Verbeteren van de algemene hygiëne                            


Sluit je aan bij deze stage in Cambodja en help ons naar deze doelen toe te werken terwijl je je ergotherapeutische vaardigheden verbetert.

A female intern from projects Abroad can be seen clapping with a child during her occupational therapy internship in Cambodia.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Verken Cambodja en laat je verrassen door de drukke steden, de prachtige natuur en de verschillende historische bezienswaardigheden. Cambodja heeft zoveel te bieden!


Je kunt de wereldberoemde Siem Reap bezoeken en Angkor Wat. Met de grote boomwortels en prachtige tempeldeuren voel je je in een heel andere wereld.


Maar Cambodja heeft nog zoveel meer te bieden dan historische tempels. Je kunt de jungle verkennen, dolfijnen spotten of een namiddag doorbrengen op het strand.


Meer nog, je gaat samenwerken met internationale vrijwilligers en samen de omgeving verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners