A Physiotherapy intern works with a young patient at a rehabilitation centre in Cambodia.

Stage Fysiotherapie in Cambodja

Doe praktische werkervaring op in een revalidatiecentrum en help patiënten met verschillende aandoeningen te behandelen

In een oogopslag

Sluit je bij ons aan op een Fysiotherapie stage in Cambodja en doe praktische werkervaring op terwijl je patiënten met beperkingen, ziektes of hiv helpt behandelen. Dit is voor jou een geweldige kans om je cv te verbreden en tegelijkertijd iets voor anderen te doen, wat goed zou kunnen zijn voor je carrière.


Er is een groot aantal personen met een beperking in Cambodja, maar de financiële middelen en voorzieningen die nodig zijn om hen te behandelen zijn ontzettend beperkt. Het revalidatiecentrum waar je stage loopt helpt te zorgen voor personen met een beperking. Je werkt hier samen met lokale fysiotherapeuten. Zij zullen aanwezig zijn om je werk te begeleiden en jullie kunnen medische kennis met elkaar uitwisselen.


Je woont en werkt in Phnom Penh en verblijft in een gedeeld appartement met andere stagiairs en vrijwilligers. Haal het meeste uit je tijd in Cambodja door in je vrije tijd zoveel mogelijk te zien en te doen!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
You should have completed at least one year of physiotherapy related studies or training.


Is een stage Fysiotherapie in Cambodja geschikt voor mij?

Wil je meer praktische werkervaring opdoen op het gebied van fysiotherapie? Wil je graag reizen en het leven in het buitenland ervaren? Zo ja, dan past dit project geweldig bij jou!


Onze Fysiotherapie stage in Cambodja zal je helpen je cv op te bouwen. Dit is een ideale kans voor een jonge professional. Je zult wat je geleerd hebt in de praktijk kunnen brengen en onder begeleiding nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen. Je leert ook om buiten gebaande paden te denken en je aan te passen aan een andere omgeving. Daarnaast zal je je vaardigheden gebruiken om te helpen waar dit het hardst nodig is.


Je moet minstens één jaar fysiotherapie-gerelateerde studies of training hebben voltooid om mee te doen. Als je vragen hebt of begeleiding nodig hebt kun je op elk moment terecht bij medewerkers van Projects Abroad.


Deze stage loopt het hele jaar door en je kunt je op elk moment aansluiten vanaf een minimum van twee weken. We raden je echter aan om langer te blijven, zodat je een grotere impact kunt hebben en meer kunt leren tijdens je Fysiotherapie werkervaring in Cambodja.

A child receives treatment from a Physiotherapy intern at a placement in Cambodia.

Wat ga ik op mijn stage Fysiotherapie in Cambodja doen?

Je werkt in een revalidatiecentrum en helpt patiënten met verschillende behoeften. Hoeveel verantwoordelijkheid je krijgt hangt af van je ervaring. Dit is een aantal van de dingen die je op je stage Fysiotherapie in Cambodja zult doen:


  • Bied fysiotherapiebehandelingen en zorg aan patiënten met verschillende aandoeningen
  • Schrijf behandelplannen en patiëntendossiers
  • Assisteer bij de training en ontwikkeling van lokale medewerkers
  • Ontwikkel praktische, goedkope oplossingen waar er een gebrek aan middelen bestaat

Jouw werk richt zich op de volgende aspecten:


Bied fysiotherapiebehandelingen en zorg aan patiënten met verschillende aandoeningen


Je loopt stage in een revalidatiecentrum in Phnom Penh. Hier behandel je patiënten met een handicap of ziektes zoals hersenverlamming, een groeiachterstand en epilepsie. Je zal misschien ook werken met personen met hiv. Ook zal je meelopen met ervaren fysiotherapeuten en help je lokale medewerkers met dagelijkse zorgtaken.


Je doel is om door middel van behandeling de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren. Je werkt ook samen met onze partnerorganisaties om patiënten te helpen ontwikkelen, zodat ze onafhankelijker kunnen worden.Schrijf behandelplannen en patiëntendossiers


Het bijhouden van aantekeningen en dossiers is van essentieel belang. Toekomstige stagiairs hebben betrouwbare informatie nodig over wat er gedaan is en de vooruitgang van elke patiënt. Als je een jaar van je studie hebt voltooid dan zal je geholpen worden door een bevoegde fysiotherapeut. Heb je twee of meer jaar van je studie achter de rug, dan zal je deze gegevens zelf noteren.


Help bij de training en ontwikkeling van lokale medewerkers


Al zijn er getrainde lokale fysiotherapeuten in Cambodja, toch hebben veel verzorgers een gebrek aan de nodige kennis om de patiënten in de centra de juiste behandeling te geven. Gedurende je stage help je door je kennis en professionele vaardigheden te delen met deze medewerkers. Dit zal hen beter in staat stellen om voor de patiënten te zorgen.


Je zult ook nieuwe behandeltechnieken en kennis kunnen delen met lokale fysiotherapeuten.


Ontwikkel praktische oplossingen wanneer er een gebrek is aan middelen


Er is een groot aantal gehandicapte personen in Cambodja en de financiële middelen en voorzieningen die nodig zijn om hen te behandelen zijn ontzettend beperkt. Dit betekent dat het revalidatiecentrum misschien niet over alle apparatuur of middelen beschikt waarmee je thuis gewend bent te werken.


Je zult buiten gebaande paden moeten denken en waar mogelijk praktische, goedkope alternatieven moeten ontwikkelen om de gewenste resultaten te bereiken.


Waar in Cambodja ga ik werken?

Phnom Penh

Je loopt stage in één van drie revalidatiecentra in Phnom Penh. Hier werk je met volwassenen en kinderen die lijden aan verschillende aandoeningen. Je wordt geplaatst afhankelijk van je ervaring, aangezien elke stageplek andere behoeften en vereisten heeft.

Phnom Penh, gelegen aan de Mekong rivier, is de hoofdstad van Cambodja. In deze levendige stad, bekend om zijn architectuur en vriendelijkheid, vind je een groot aantal markten, restaurants en attracties. Het is een populaire toeristenbestemming.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Fysiotherapie in Cambodja

Op werkdagen reis je van en naar je stageplek met een tuk tuk, een grote driewieler met motor. Je vervoer van en naar je stageplek wordt vergoed door Projects Abroad.

Je werkt van ongeveer 8.30 uur tot 11.00 uur en daarna weer van 13.30 uur tot 16.30 uur. Tussen je diensten kun je voor de lunch teruggaan naar je appartement. Anders kun je je lunch meenemen naar werk.

Tijdens werkuren zal je meelopen met andere fysiotherapeuten en help je patiënten behandelen. Je schrijft ook behandelplannen en patiëntendossiers. Als je de ervaring hebt kun je met lokale medewerkers werken om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Aan het einde van de werkdag kun je ontspannen. Verken de stad, struin door een markt of ga uit eten in een restaurant. Anders kun je terugkeren naar het gedeelde appartement en je medestagiairs en vrijwilligers leren kennen.

Projects Abroad intern helping a child as part of her physiotherapy internship in Cambodia.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om achtergestelde volwassenen, kinderen en baby's in Cambodja de fysiotherapeutische behandeling te geven die ze nodig hebben.

In Cambodja kunnen veel mensen met een handicap of ziekte zich geen behandeling veroorloven. Dit betekent dat een groot aantal patiënten onvoldoende steun en gezondheidszorg ontvangt. Met jou aan boord kunnen we werken om de levenskwaliteit van meer mensen te verbeteren.


We werken richting vier duurzame langetermijndoelen die in ons Medicine & Healthcare Management Plan zijn opgesteld:


  • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
  • Verbeteren van de kwaliteit van gespecialiseerde of alternatieve gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
  • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
  • Verbeteren van de algemene hygiëne                            


Help ons deze doelen te bereiken door je aan te sluiten bij onze Fysiotherapie stage in Cambodja.

A female intern from Projects Abroad is pictured helping a young disbaled boy during her physiotherapy internship in Cambodia.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Verken Cambodja en laat je verrassen door de drukke steden, de prachtige natuur en de verschillende historische bezienswaardigheden. Cambodja heeft zoveel te bieden!


Je kunt de wereldberoemde Siem Reap bezoeken en Angkor Wat. Met de grote boomwortels en prachtige tempeldeuren voel je je in een heel andere wereld.


Maar Cambodja heeft nog zoveel meer te bieden dan historische tempels. Je kunt de jungle verkennen, dolfijnen spotten of een namiddag doorbrengen op het strand.


Meer nog, je gaat samenwerken met internationale vrijwilligers en samen de omgeving verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners