Female intern from Projects Abroad giving phsyiotherapy to a local man during her physiotherapy work experience in Ghana.

Stage Fysiotherapie in Ghana

Doe werkervaring op in de fysiotherapie door direct van bevoegde fysiotherapeuten te leren in een ziekenhuis in Ghana

In een oogopslag

Sluit je bij ons aan op een Fysiotherapie stage in Ghana en doe waardevolle werkervaring op terwijl je direct leert van bevoegde fysiotherapeuten in een lokaal ziekenhuis. Je zult dieper inzicht opdoen in de beoefening van fysiotherapie in een ontwikkelingsland, wat je cv zal versterken.

 

Je loopt mee met fysiotherapeuten terwijl ze patiënten evalueren en behandelen en observeert hoe ze omgaan met de effecten van verschillende ziektes en aandoeningen. Je kunt ook observeren hoe ze werken met gehandicapte kinderen. Er zullen elke dag mensen met verschillende aandoeningen bij het ziekenhuis aankomen, dus zorg dat je aantekeningen maakt om alles wat je ziet en hoort te onthouden!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage Fysiotherapie in Ghana geschikt voor mij?

Onze Fysiotherapie stages in Ghana zijn zeker iets voor jou als je graag werkervaring in de fysiotherapie wilt opdoen in een ziekenhuis en revalidatiecentrum. Je leert van ervaren fysiotherapeuten door hen te observeren en ze zullen je helpen je praktische kennis van fysiotherapie op te bouwen.


Dit is een alternatieve en boeiende manier om je cv op te bouwen en te zorgen dat je opvalt bij universiteitsaanmeldingen, sollicitaties en sollicitatiegesprekken. Het zal je interessante gesprekspunten bieden en toont je interesse voor uitdagingen in de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.


Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen, aangezien je werk strikt observerend is. Afhankelijk van je kwalificaties en ervaring kun je echter toestemming krijgen om te helpen, met goedkeuring van je begeleidende fysiotherapeut. Het project loopt het hele jaar door en je kunt je op elk moment aansluiten vanaf een minimum van twee weken. We raden echter aan dat je langer blijft, aangezien je meer zult kunnen zien en leren.


Medewerkers van Projects Abroad zijn ook aanwezig om je te helpen en te zorgen dat je een gedenkwaardige tijd beleeft op je Fysiotherapie stage in Ghana.

Two male Projects Abroad interns are pictured outside the surgery they have been working in whilst on their physiotherapy internship in Ghana.

Jouw werk wordt verdeeld over drie hoofdgebieden:


Observeer fysiotherapeuten en medische staf aan het werk met volwassenen en kinderen


In Ghana doe je werkervaring op in de fysiotherapie door lokale medewerkers te observeren terwijl ze werken om achtergestelde of gehandicapte personen te helpen. Stel vragen, maak aantekeningen en vergelijk de beoefening van fysiotherapie in je eigen land en in Ghana.


Je zult patiënten observeren met o.a. de volgende aandoeningen en ziektes:


 • Musculoskeletale aandoeningen
 • Neurologische aandoeningen
 • Postoperatieve complicaties
 • Postoperatieve revalidatie
 • Orthopedische aandoeningen
 • Pediatrische aandoeningen
 • Klompvoet


Wissel kennis uit met lokale medewerkers en studenten


Deel je kennis van fysiotherapie met lokale medewerkers. Zo vul je niet alleen de gaten in jouw kennis in, maar geef je fysiotherapeuten ook inzicht in de praktijken van je thuisland. Dit zal je helpen dieper inzicht te verwerven in het gezondheidszorgstelsel en de behandelmethoden in Ghana.


Help medewerkers om ouders te leren te zorgen voor gehandicapte kinderen


Op een aantal van onze Fysiotherapie stageplekken in Ghana ligt de nadruk op voorlichting geven aan ouders van gehandicapte kinderen. Hier krijgen ouders de kennis die ze nodig hebben om voor hun kinderen te kunnen zorgen. Je helpt medewerkers om ouders oefeningen, rekoefeningen of spelletjes te leren. Ze kunnen deze methoden vervolgens thuis gebruiken om hun kinderen actief te houden, hun postuur te verbeteren en te helpen met hun evenwicht. Dit zal gezinnen helpen een grotere rol te spelen in het leven van hun kinderen.


Waar in Ghana ga ik werken?

Accra

Als welvarend handelscentrum en hoofdstad is Accra de perfecte plek om uw reis naar West-Afrika te beginnen. Met een bevolking van meer dan 2,7 miljoen van de meest gastvrije mensen, is Accra een constante, vochtige drukte van kleurrijke gebeurtenissen in de stad. Je kunt gek verkeer verwachten, een levendige cultuur en straten bezaaid met Ghanese restaurants en marktverkopers die hun handgemaakte goederen verkopen.

Akuapem Hills

In het Oosten van Ghana vind je Akuapem Hills. Het staat bekend om zijn groene vegetatie en rijke rode aarde. Het is een rustige omgeving waar de kinderen je graag de naam ‘Obroni’ (buitenlander) geven als ze opmerken dat je geen inwoner bent van de stad. De inwoners zijn heel gastvrij en entertainen je graag. Neem deel aan de feestelijke evenementen, probeer gedroogde vis en delicatessen langs de kant van de weg.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag op dit project eruit?

Een typische dag begint met een ontbijt met je gastgezin. Daarna ga je met openbaar vervoer - een minibus of gedeelde taxi - naar je stageplek. Dit zal je uitgelegd krijgen tijdens je introductie met Projects Abroad medewerkers.


Je werkdagen lopen van 8.00 uur tot 14.00 uur, waarbij je ochtend- en middagsessies hebt. Tijdens deze sessies woon je consultaties bij met patiënten die zijn doorverwezen voor een fysiotherapiebehandeling. Ook zal je observeren hoe fysiotherapeuten oefeningstherapie en elektrotherapie uitvoeren en postuur verbeteren. Je ziet patiënten met verschillende aandoeningen, van postoperatieve complicaties tot musculoskeletale aandoeningen.


Hoe betrokken je bent hangt af van je studieniveau en ervaring.


In de avonden en in het weekend kun je ontspannen, Cape Coast verkennen en tijd doorbrengen met je gastgezin.

An intern from Projects Abroad is pictured helping a man stretch as part of her physiotherapy internship in Ghana.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van deze stage is een begrip van medische praktijken en een uitwisseling van medische kennis te bevorderen. We willen dat je zoveel mogelijk in Ghana leert terwijl je medische kennis uit je eigen land deelt.


In Ghana is toegang tot professionele fysiotherapiebehandelingen vaak beperkt. Gezondheidszorg verschilt sterk door het land heen en is bijzonder gebrekkig in landelijke, achtergestelde gebieden. Daarnaast hebben fysiotherapeuten beperkte middelen en apparatuur. Ze moeten vaak creatief zijn en alternatieve behandelmethoden verkennen.


Je zult alles over deze methoden leren van de fysiotherapeuten die je in een regionaal ziekenhuis observeert. Als je eerdere ervaring en training hebt dan kun je, indien toegestaan, helpen met patiënten.


We hebben een aantal doelen in ons Medicine & Healthcare Management Plan voor Ghana opgesteld. Deze doelen zijn:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            


Sluit je aan op een Fysiotherapie stage in Ghana en bouw je medische praktijkkennis op door met ervaren lokale fysiotherapeuten te werken.

Projects Abroad female intern sat by the bedside of a young boy making him laugh during her physiotherapy internship in Ghana.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Ghana. Ze verwelkomen je in hun huis, delen graag hun gewoonten en laten je kennismaken met je eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring op te doen.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met minstens één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners