Gain physiotherapy work experience in Nepal and help local children and adults whilst on an physiotherapy internship with Projects Abroad.

Stage Fysiotherapie in Nepal

Doe werkervaring op in Nepal door fysiotherapeuten in ziekenhuizen en revalidatiecentra te observeren

In een oogopslag

Sluit je aan bij een stage Fysiotherapie in Nepal en doe werkervaring op door fysiotherapeuten aan het werk te observeren in ziekenhuizen of revalidatiecentra. Je ziet hoe ze volwassenen en kinderen behandelen en werken om hun levenskwaliteit te verbeteren. Dit is een geweldige manier om werkervaring aan je cv toe te voegen, wat je toekomstige carrière zou kunnen helpen.


Je zult sessies observeren waarbij familieleden leren hoe gehandicapte kinderen te verzorgen en te helpen. Dit wordt gedaan door middel van sessies op een gezondheidszorginstelling of tijdens huisbezoeken. Dit helpt gezinnen dichter naar elkaar toe te groeien en helpt het gezinslid met een beperking om vertrouwen te ontwikkelen in de inspanningen van zijn of haar familie.


Je Fysiotherapie stage vindt plaats in Kathmandu of Chitwan. Je zult genoeg tijd hebben om de schoonheid van elke locatie te verkennen, stagiairs van over de hele wereld te ontmoeten en tijd door te brengen met je gastgezin.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is deze stage Fysiotherapie in Nepal geschikt voor mij?

Deze stage past perfect bij jou als je observerende ervaring in de fysiotherapie in een ontwikkelingsland wilt toevoegen aan je cv. Je observeert ervaren fysiotherapeuten direct en krijgt de kans om vragen te stellen over de aandoeningen van patiënten en de behandelmethoden die gebruikt worden.


Dit soort fysiotherapie werkervaring zal zorgen dat je opvalt tijdens sollicitaties. Het is een goed beginpunt voor sollicitatiegesprekken en daarnaast zal je tijd in het buitenland je interesse in wereldgezondheid aantonen.


Onze start- en einddata zijn flexibel en je kunt je aansluiten vanaf een duur van twee weken. Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt een tijd kiezen die jou goed uitkomt. We raden je aan om langer te blijven, zodat je meer kunt zien en leren.


Je hebt ten alle tijden een bevoegde begeleider bij je. Medewerkers van Projects Abroad zijn ook beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat je een gedenkwaardige en productieve tijd beleeft tijdens je stage Fysiotherapie in Nepal.

Two female interns are pictured helping a local disable child stretch and exercise his legs whilst on a physiotherapy internship in Nepal with Projects Abroad.

Wat ga ik op dit project doen?

Je werkt naast fysiotherapeuten en medische staf met patiënten in ziekenhuizen en revalidatiecentra. Dit is slechts een greep uit de dingen die je kunt doen:  


  • Observeer fysiotherapeuten en medische staf aan het werk met kinderen en volwassenen
  • Wissel kennis uit met lokale medewerkers en studenten
  • Help medewerkers om ouders te leren voor hun gehandicapte kinderen te zorgen

Je werk wordt verdeeld over drie hoofdaspecten:


Observeer fysiotherapeuten en medische staf aan het werk met kinderen en volwassenen


Je zult werkervaring in de fysiotherapie in Nepal opdoen door lokale medewerkers te observeren terwijl ze werken om achtergestelde personen of personen met een beperking te helpen. Stel vragen, maak aantekeningen en vergelijk de beoefening van fysiotherapie in Nepal en je eigen land.


Wissel kennis uit met lokale medewerkers en studenten


We raden je aan om je kennis van en ervaring met fysiotherapie te delen met lokale medewerkers. Deze gesprekken zullen je collega's inzicht bieden in de beoefening van fysiotherapie in jouw thuisland en helpen jou om eventuele gaten in je kennis in te vullen. Als je geen training hebt gehad, dan richt je je vooral op leren van je collega's.


Help medewerkers om ouders te leren gehandicapte kinderen te verzorgen en te helpen


Een aantal van de stageplekken Fysiotherapie richten zich op ouders leren om voor hun gehandicapte kinderen te zorgen. Je helpt medewerkers terwijl ze ouders oefeningen, rekoefeningen of spelletjes leren. Deze activiteiten worden gebruikt om kinderen actief te houden, hun postuur te verbeteren en te helpen met hun balans. Dit zal gezinnen helpen om een actieve rol te spelen in de levens van hun kinderen.


Waar in Nepal ga ik werken?

Gedurende je stage Fysiotherapie in Nepal woon je in Kathmandu of Chitwan.

Kathmandu

Je werkt in een revalidatiecentrum. In de Kathmandu Vallei wonen naar schatting 3 miljoen personen en voor achtergestelde personen is het moeilijk om basisgezondheidszorg te verkrijgen. Je werkt met professionals op je stageplek en observeert hoe ze personen in nood helpen.

Chitwan

Als je in deze stad wordt geplaatst is het laaglandgebied van Chitwan je basis. Je werkt in een groot academisch ziekenhuis of een centrum voor ruggengraatletsels. Beide stageplekken bieden waardevolle kansen om te leren.


Met het Himalayagebergte om de hoek zal je je weekenden doorbrengen met alles wat Nepal te bieden heeft te verkennen en ontdekken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Fysiotherapie

Elke dag eet je een stevig ontbijt bij je gastgezin thuis. Met je witte labjas in je tas neem je je lunch mee en vertrek je naar je stage. Je kunt een bus of taxi nemen, of je kunt lopen, afhankelijk van hoe ver je stageplek van het huis van je gastgezin ligt. Op je eerste dag gaan onze medewerkers met je mee om je de weg te wijzen.


Een typische dag op deze stage begint om 10.00 uur en eindigt rond 15.00 uur, van maandag tot en met vrijdag. Werkuren kunnen afhankelijk van je stageplek verschillen.


Afhankelijk van je vaardigheden zal je eerst meelopen met je begeleider. Daarna begin je medewerkers met hun dagelijkse taken te helpen. Je kunt observeren hoe medewerkers met kinderen werken om hun fijne motoriek te ontwikkelen, of misschien zal je gevraagd worden om sessies lichaamsbeweging te organiseren voor patiënten met een beperking. Welke taken je krijgt hangt af van hoeveel ervaring je hebt.


Tijdens je lunchpauze kun je met medewerkers kletsen terwijl je je meegenomen lunch eet. Word je uitgenodigd om buiten je stageplek te lunchen met medewerkers, grijp dan de kans aan om het team beter te leren kennen.


De weekenden en je vrije tijd zijn van jou. Maak een to-do lijst van alle dingen die je wilt zien, proeven en doen in Nepal. Ga mee met stagiairs en vrijwilligers op een wandeltocht, verken het Himalayagebergte of struin door de oude tempels. Wat je ook doet, maak volledig gebruik van elk moment in Nepal!

An intern from Projects Abroad playing with a child from a local nursery as part of her physiotherapy internship in Nepal.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage?

Het doel van deze stage is jou een dieper begrip van de beoefening van fysiotherapie in een ontwikkelingsland te geven en je praktijkkennis op te bouwen. We willen dat je zoveel mogelijk leert in Nepal en dat je, indien mogelijk, tegelijkertijd medische kennis uit je eigen land deelt.


Nepal behoort tot een van de meest achtergestelde landen ter wereld. Natuurrampen zoals aardbevingen hebben ook een verschrikkelijk effect gehad op het land. Beperkte medische middelen en een gebrek aan ervaren artsen vergroten de problemen waarmee het land deze dagen kampt alleen maar.


Dit zal op zijn beurt invloed hebben op jouw leerervaring. Je zult zien hoe fysiotherapeuten het doen met de middelen die ze hebben en hoe ze hun patiënten behandelen. Ze zullen hun kennis en ervaring met je delen en jij kunt hetzelfde doen, als je training hebt gehad.


Sluit je aan bij een stage Fysiotherapie in Nepal en begin je kennis te verbreden door fysiotherapeuten in actie te observeren.

Female Projects Abroad intern is pictured helping a discomforted child during her physiotherapy internship in Nepal.

Medical electives for students

This project is also perfect for university medical and healthcare elective students. The real-world insight and knowledge you gain will help shape you as a future medical professional. You will also learn to work with different people and get a broader perspective of global healthcare systems and issues. This benefits your career for years to come. We can organise a placement that meets all of your university's requirements.


Read more about how we organise healthcare electives.  


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nepal. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Nepal en een unieke ervaring te beleven.

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners