A Projects Abroad intern is pictured watching over a doctor as part of their physiotherapy internship in Sri Lanka.

Stage Fysiotherapie in Sri Lanka

Leer direct van fysiotherapeuten en doe werkervaring op in prachtig Sri Lanka

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Sluit je bij ons aan op Fysiotherapie stage in Sri Lanka en leer door mee te lopen met fysiotherapeuten in ziekenhuizen. Dit zal je helpen je voor te bereiden op een carrière in de geneeskunde en voegt relevante werkervaring toe aan je cv.

 

Je werkt in lokale ziekenhuizen waar je meeloopt met fysiotherapeutische medewerkers. Afhankelijk van je ervaring krijg je misschien ook de kans om te helpen bij de behandeling van kinderen met een handicap. We raden je ook aan om de kans aan te grijpen om meer over traditionele ayurvedische geneeskunde te leren!

 

Grijp je kans om de kennis die je al tijdens je studie hebt opgedaan in de praktijk te brengen terwijl je nieuwe technieken leert van bevoegde lokale medewerkers. Je woont bij een gastvrij gastgezin en verdiept je in de lokale manier van leven. Verken in je vrije tijd dit prachtige land en alles wat het te bieden heeft met je medestagiairs.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een Fysiotherapie stage in Sri Lanka geschikt voor mij?

Ben jij:


 • Een scholier die een carrière in de fysiotherapie overweegt en graag wil kijken hoe dat is?
 • Een student fysiotherapie en wil je graag je studie aanvullen met wat praktijkervaring?
 • Een pas afgestudeerde student fysiotherapie op zoek naar ervaring voor op je cv?


Als je op een van deze vragen ja hebt geantwoord, dan is dit de ideale stage voor jou.


Je rol in het ziekenhuis is strikt observerend. Je zult echter een breed scala aan aandoeningen kunnen observeren en vragen kunnen stellen over verschillende behandelingen en behandelmethoden.


Als je ervaring of kwalificaties in de fysiotherapie hebt zal je de kans krijgen om praktisch werk te doen. Zo kun je helpen bij de revalidatie van kinderen met een hersenverlamming of een spraakgebrek.


Er is een medisch begeleider van Projects Abroad aanwezig om te zorgen dat de stage goed verloopt. Ook is er op elk van onze stageplekken een medewerker aanwezig om je werk te begeleiden.


Deze stage is het hele jaar door beschikbaar vanaf een minimum van twee weken. Onze start- en einddata zijn flexibel, dus je kunt een moment kiezen dat jou goed schikt.

Doctors and nurses take a picture with wheelchair donated by Projects Abroad during an interns Physiotherapy internship in Sri Lanka.

Wat ga ik doen op mijn stage Fysiotherapie in Sri Lanka?

Afhankelijk van je ervaring en training is er een aantal verschillende activiteiten waarbij je betrokken kunt raken. Op je stageplek Fysiotherapie in Sri Lanka kun je het volgende doen:


 • Observeer getrainde fysiotherapeuten aan het werk in ziekenhuizen
 • Werk met gehandicapte kinderen om hun revalidatie te ondersteunen
 • Train lokale medewerkers om hun technieken te moderniseren en verbeteren
 • Leer over de beoefening van traditionele ayurvedische geneeskunde

Jouw werk richt zich op de volgende aspecten:


Observeer getrainde fysiotherapeuten aan het werk in ziekenhuizen


Je komt mensen met veel verschillende aandoeningen tegen terwijl je stage loopt in een lokaal ziekenhuis. Daartoe horen ouderen, slachtoffers van beroertes en personen met een of ander letsel.


Op deze stage zal je ontdekken hoe fysiotherapeuten hun patiënten evalueren en behandelen. De fysiotherapeuten in het ziekenhuis hebben het vaak heel druk, maar wanneer mogelijk zullen ze altijd de tijd nemen om uit te leggen wat ze aan het doen zijn. Je kunt je bereidheid om te leren aantonen door vragen te stellen en het meeste te halen uit de tijd die je doorbrengt met het observeren van getrainde medische staf.


Werk met gehandicapte kinderen om hun revalidatie te ondersteunen


Als je kwalificaties hebt of training hebt gehad kun je werken bij een van onze partnerorganisaties. Je kunt kiezen om te werken met kinderen met een hersenverlamming of spraakgebrek. Je helpt bij hun revalidatie en gebruikt fysiotherapiesessies om hun motorische vaardigheden te verbeteren.


Train lokale medewerkers om hun technieken te moderniseren en te verbeteren


Als je afgestudeerd bent in de fysiotherapie kun je helpen om lokale medewerkers te trainen. Dit is een manier voor jou om te delen wat je tijdens je studie en training geleerd hebt en om medische staf te helpen hun eigen technieken te verbeteren.


Bevoegde stagiairs werken in een tehuis waar voor kinderen en jongvolwassenen met ernstige fysieke en mentale beperkingen wordt gezorgd. Door middel van trainingssessies zul je medewerkers van nieuwe informatie voorzien. Kinderen ontvangen vervolgens een behandeling aan de hand van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de fysiotherapie.


Leer over traditionele ayurvedische geneeskunde


Je krijgt ook de mogelijkheid om over traditionele ayurvedische geneeskunde te leren. Je moet wel specifiek aangeven dat je deze optie wilt kiezen, aangezien het niet wordt aangeboden als onderdeel van ons standaard Fysiotherapie project.


Ayurvedische geneeskunde is een van de oudste geneesmethodes ter wereld. Tot de behandelingen horen kruidenmedicijnen, acupunctuur en speciale diëten, om slechts een paar voorbeelden te noemen. Ayurvedische geneeskunde wordt erkend door de overheid van Sri Lanka en er zijn bijzondere ziekenhuizen die hieraan zijn toegewijd. Hier kun je stagelopen en inzicht opdoen in deze unieke geneesmethode.


Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Je kunt in een aantal verschillende steden in Sri Lanka werken, afhankelijk van welke stageplek je kiest. Het land heeft een uitgebreid en betaalbaar openbaar vervoer netwerk. Dat betekent dat het voor jou makkelijk is om in je vrije tijd rond te reizen en te verkennen. Er is zoveel te ontdekken op dit prachtige eiland, of je nou van cultuur, geschiedenis of natuur houdt.

Colombo

Colombo is de grootste stad op Sri Lanka. Een aantal van onze Fysiotherapie stages vinden hier plaats. Een van de opties is het op één na grootste academisch ziekenhuis van het land dat in het zuiden van de stad ligt. Onze stageplekken waar personen met een beperking worden behandeld liggen ook in de omliggende buitenwijken van Colombo.

Panadura

Panadura is een grote stad die op ongeveer 27 km van Colombo ligt. Hier loop je stage in een druk gemeenteziekenhuis dat midden in de stad ligt. Anders kun je stagelopen in een klein ziekenhuis in een stad die dichtbij ligt, op 18 km afstand.

Galle

Galle is een grote stad die in het zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het ligt ongeveer 120 km van Colombo. Hier loop je stage in een groot academisch ziekenhuis. Het ligt buiten het stadscentrum maar is goed te bereiken met de bus.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Fysiotherapie

Op een normale dag wordt je wakker en ontbijt je bij je gastgezin thuis. Daarna reis je naar je stageplek met een bus, riksja of lopend, als je stageplek dichtbij ligt. Op je eerste dag gaan onze medewerkers met je mee om je de weg te wijzen.


Als je stage loopt in een ziekenhuis loopt een typische werkdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en dan van 14.00 uur tot 16.00 uur, maandag tot en met vrijdag. Deze uren kunnen echter verschillen. Als je bij onze partnerprojecten voor kinderen met een beperking werkt lopen je werkuren van 7.30 uur tot 14.00 uur, maandag tot en met vrijdag.


Als je ervoor kiest om stage te lopen in een ziekenhuis breng je je tijd door met het observeren van getrainde fysiotherapeuten aan het werk. De openbare ziekenhuizen zijn doorgaans heel druk. Dit betekent dat je op een dag veel verschillende patiënten ziet. Je leert van fysiotherapeuten terwijl ze verschillende aandoeningen evalueren, diagnosticeren en behandelen.


Als je bij onze partnerprojecten voor kinderen met een beperking werkt, breng je tijd door met kinderen met een hersenverlamming of spraakgebrek. Jouw rol is het bieden van fysiotherapie, steun en algemeen sociaal contact, wat een essentieel deel uitmaakt van hun revalidatie. Het is een uitstekende manier om je kennis in de praktijk te brengen terwijl je helpt om het kunnen en het welzijn van de kinderen te verbeteren. Het is ook een geweldige manier om waardevolle werkervaring in de fysiotherapie op te doen terwijl je in Sri Lanka bent.


Aan het einde van je werkdag is het tijd om te ontspannen. Proef wat van de heerlijke lokale keuken door samen met je gastgezin te eten. Ook kun je wat tijd doorbrengen met je medestagiairs terwijl jullie de stad verkennen. Je kunt ook optrekken met medewerkers van Projects Abroad en nieuwe vrienden ontmoeten op onze regelmatige sociale bijeenkomsten. Sri Lanka heeft veel te bieden wat betreft extreme sporten, natuurlijke wonderen en cultureel erfgoed. We raden je aan om de tijd te nemen om deze te ontdekken.  

Projects Abroad Physiotherapy interns in Sri Lanka join other medical interns to learn about and practice CPR.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage?

Ons doel op het Fysiotherapie project in Sri Lanka is om culturele uitwisseling en het delen van medische kennis te bevorderen.


Veel van de stagiairs die zich bij ons aansluiten zijn op zoek naar extra ervaring op het gebied van geneeskunde. Leer van vakkundige lokale fysiotherapeuten en andere verzorgers die graag hun kennis met je delen. Deze stage zal waardevol zijn voor je toekomstige carrière in dit vakgebied en zal je helpen je cv op te bouwen.


Afhankelijk van je ervaring werk je ook om kinderen met een lichamelijke beperking te helpen. Gezondheidszorg in Sri Lanka is gratis voor alle burgers, maar deze kan beperkt of wisselvallig zijn. Dit betekent dat personen die revalidatietherapie nodig hebben deze niet altijd kunnen krijgen. Als stagiair zal je werken om de lichamelijke capaciteiten van kinderen en hun algemene welzijn te verbeteren door middel van gerichte behandelingen.  


Wij hebben vier hoofddoelen opgesteld voor onze Geneeskunde stageplekken in Sri Lanka:


 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verminderen van het aantal gevallen van denguekoorts


Sluit je aan op een stage Fysiotherapie in Sri Lanka en doe internationale werkervaring op terwijl je gespecialiseerde zorg biedt aan kinderen met een beperking.

Students doing a Physiotherapy internship in Sri Lanka with Projects Abroad collect data for patients' records.

Medical electives for students

This project is also perfect for university medical and healthcare elective students. The real-world insight and knowledge you gain will help shape you as a future medical professional. You will also learn to work with different people and get a broader perspective of global healthcare systems and issues. This benefits your career for years to come. We can organise a placement that meets all of your university's requirements.


Read more about how we organise healthcare electives.  


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Sri Lanka. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners