Female Medical intern examines a patient's mouth with a doctor during a Medical Outreach Programe in Mexico.

Geneeskunde stage in Mexico

Doe medische werkervaring op door direct van artsen te leren en outreachwerk te doen

In een oogopslag

Doe een Geneeskunde stage in Mexico en leer uit eerste hand over geneeskunde door mee te lopen met artsen en verplegers in een ziekenhuis. Je rol is waarnemend en je zal leren hoe de ziektes en aandoeningen die je ziet te diagnosticeren en behandelen. Dit is een geweldige manier om inzicht te krijgen in de gezondheidszorgpraktijken in een ontwikkelingsland.

Het grootste deel van je dagelijkse werk bestaat uit meelopen met ziekenhuispersoneel tijdens hun rondes, waarbij je observeert wat ze doen. We raden je aan om vragen te stellen en aantekeningen te maken om zoveel mogelijk te leren! Je zal ook de kans krijgen om praktisch outreachwerk in achtergestelde gemeenschappen te doen. Dit zal waardevolle vaardigheden en ervaring toevoegen aan je cv. 

Je woont en werkt in de prachtige stad Guadalajara en je zult hier zeker een spannende en gedenkwaardige tijd doorbrengen terwijl je helpt, leert en verkent.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

18 of ouder
You need to speak basic Spanish.


Is een Geneeskunde stage in Mexico geschikt voor mij?

Als je op zoek bent naar medische praktijkervaring om aan je cv toe te voegen, dan is deze stage voor jou gemaakt. De stage is perfect voor geneeskundestudenten en scholieren die nog niet op de universiteit zitten.

Dit project kan een enorm positieve invloed hebben op je cv. Door in een internationale omgeving te werken toon je aan dat je je kunt aanpassen. Daarnaast toont outreachwerk je verlangen om anderen te helpen. Je stage zal je ook nuttige gesprekspunten bieden die je kunt gebruiken tijdens sollicitatiegesprekken. 

Daarbij is het doorbrengen van tijd op verschillende ziekenhuisafdelingen ook geweldig om carrière-opties te verkennen. De ervaring kan je helpen om een specialisatie te kiezen. Hoe langer je blijft, op hoe meer afdelingen je tijd kunt doorbrengen en hoe meer je kunt leren.

Je rol in het ziekenhuis is waarnemend. Als je echter in het derde jaar van je geneeskundestudie of hoger zit, dan kan het zijn dat je mag assisteren bij meer praktisch werk. Let er wel op dat je alleen hands-on werk zal mogen doen wanneer je eenmaal jouw kunnen aan het personeel hebt bewezen. Je zult ook onder strikte begeleiding werken.

Voor deze stage moet je Spaans op een basisniveau kunnen spreken. Hoewel de artsen redelijk goed Engels spreken, is het Engels van de meeste verplegers, lokale studenten en patiënten niet zo vloeiend.

Deze stage is het hele jaar door beschikbaar en je kunt je op elk moment aansluiten.


Wat ga ik doen tijdens deze Geneeskunde stage in Mexico?

Er zijn een aantal verschillende taken waarbij je betrokken kunt raken om je medische kennis uit te breiden:

 • Volg en observeer personeel tijdens hun dagelijkse routines
 • Wissel af tussen veel verschillende afdelingen
 • Assisteer bij outreaches naar lokale gemeenschappen
 • Bied basisgezondheidszorg en educatie op dagverblijven

Je werk zal zich richten op de volgende gebieden:


Volg artsen en verplegers tijdens hun rondes


Je zal meelopen met gekwalificeerde artsen en verplegers in ziekenhuizen en klinieken en ziet wat het dagelijkse leven van een arts inhoudt. Je observaties zullen een geweldige manier zijn om medische werkervaring op te doen terwijl je in Mexico bent.


De faciliteiten op onze stageplek goed uitgerust volgens lokale standaarden, maar ze zullen misschien verschillen van ziekenhuizen die jij gewend bent. Deze ervaring zal je echter inzicht bieden in de uitdagingen met betrekking tot gezondheidszorg waar ontwikkelingslanden mee te maken hebben. Je zult ook ziektes en aandoeningen observeren die je alleen uit lesboeken of van televisie kent. Op deze stage leer je deze ziektes diagnosticeren en behandelen.


Observeer op verschillende afdelingen


Je werk is voornamelijk waarnemend. Je zult afwisselen tussen de door jou gekozen afdelingen, afhankelijk van hoe lang je blijft. We raden je aan minstens een week op elke afdeling door te brengen.


Help bij community outreaches


Mexico heeft een nationaal zorgverzekeringsprogramma. Helaas hebben niet alle gemeenschappen regelmatige toegang tot gezondheidszorg. Via onze outreachprogramma's bieden we gratis basisgezondheidszorg in deze gebieden. We werken ook om bewustzijn rondom belangrijke gezondheidsproblemen, zoals diabetes, te vergroten.


Deze outreaches vinden gewoonlijk één keer per maand plaats in een buurtcentrum, maar in de drukkere maanden kunnen er tot tien outreaches plaatsvinden. Jij helpt mee en voert basisgezondheidscontroles uit. Je taken omvatten het meten van bloeddruk, gewicht en hartslag. Je zal werken onder begeleiding en leert wat je moet weten om dit werk uit te kunnen voeren.


Bied basisgezondheidszorg en educatie aan op dagverblijven


We doen ook outreachwerk in de dagverblijven waar we mee samenwerken. Dit werk richt zich op het belang van tandverzorging en goede hygiëne om gezond te blijven. Ook zul je gezondheidscontroles uitvoeren.


Wat voor soort stageplekken zijn er op deze stage beschikbaar?

Deze stage is ideaal als je op verschillende ziekenhuisafdelingen wilt werken en verschillende specialisaties wilt ontdekken. Je kunt kiezen om tijd door te brengen op een aantal van de volgende afdelingen:

 • Gynaecologie
 • Pediatrie
 • Traumatologie
 • Endocrinologie
 • Interne geneeskunde
 • Orthopedie
 • Verloskunde
 • Chirurgie
 • Plastische chirurgie
 • Fysiotherapie


Als je interesse hebt in een specifieke afdeling, neem dan contact met ons op zodat we je kunnen adviseren.

Medical Interns pose for a picture with a local doctor in a Hospital during their work placement in Mexico.

Waar in Mexico ga ik werken?

Guadalajara

Al onze Geneeskunde stages in Mexico vinden plaats in en rond de stad Guadalajara.


Voor ons is Guadalajara één van de meest prachtige landinwaartse steden van Mexico! De stad bestaat uit lange, kronkelende, geplaveide straten omgeven door weelderige natuur en heeft een droog tropisch klimaat.


Gezondheidszorgfaciliteiten in Guadalajara zijn goed uitgerust. Toegang tot gezondheidszorg blijft echter onregelmatig. Ondanks pogingen om gezondheidszorg voor inwoners te verbeteren zijn er nog steeds zorgdiensten die alleen beschikbaar zijn voor wie deze kan betalen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mexico Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag op dit project eruit?

Een typische werkdag loopt van 8.00 uur - 14.00 uur, of van 15.00 uur - 20.00 uur. Je kunt deze uren verlengen als je dat wilt, je hoeft hiervoor alleen met je begeleider te overleggen.

Het grootste deel van je tijd breng je door in het ziekenhuis, waar je meeloopt met artsen op hun rondes. Je observeert hun interacties met patiënten en ziet hoe verschillende ziektes en aandoeningen worden behandeld. Je zult waarschijnlijk ziektes zien die nogal verschillen van wat je van thuis kent. We raden je aan om vragen te stellen en zoveel mogelijk aantekeningen te maken. De artsen delen graag hun kennis en advies met je en ze zullen jouw interesse in hun werk waarderen.

Er zullen ook dagen zijn waarop je outreachwerk doet in plaats van op het ziekenhuis te werken. Op deze dagen zul je met medisch personeel naar verschillende locaties in en rond Guadalajara reizen.

Wanneer je niet op je stageplek aan het werk bent heb je avonden en weekenden vrij om te verkennen en te ontspannen. Je kunt in de lokale ravijnen wandelen of naar Paseo Chapultepec gaan om de uniek uitgestalde restaurants en winkels te bekijken. Ook kun je je Spaans verbeteren door met locals te praten wanneer je op avontuur uit bent.

Female Medical Interns make notes on paper with a local doctor during their internship in Mexico.

Wat zijn de doelen van dit project?

Het doel van dit project is om jou de kans te geven je medische kennis te verbreden en inzicht te verwerven in de gezondheidszorgpraktijken van een ontwikkelingsland.

Ongelijke toegang tot gezondheidszorg in Mexico blijft een wijdverbreid probleem. Ondanks een overvloed aan medische dienstverlening en faciliteiten van hoge kwaliteit kunnen veel mensen zich alleen basiszorg veroorloven. Een gebrek aan educatie- en preventiecampagnes beperkt de omvang en het bereik van nieuwe initiatieven. Onze outreachprogramma's streven ernaar om basisgezondheidszorg aan een aantal van deze kwetsbare groepen te bieden.

We werken er ook aan om bewustzijn te vergroten over een aantal van de meer drukkende gezondheidsproblemen waarmee het land te kampen heeft. In Mexico is obesitas drastisch aan het toenemen. Dit heeft een serieus effect op de algemene gezondheid van de bevolking, gezien dit hoge percentages diabetes en hypertensie veroorzaakt. Een deel van je werk omvat het vergroten van bewustzijn omtrent deze ziektes tijdens campagnes en het promoten van gezondere keuzes in levensstijl.

We hebben een aantal doelen uitgestippeld in ons Medicine & Healthcare Management Plan voor Mexico. Deze doelen zijn:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen


Ga met ons mee op Geneeskunde stage in Mexico om je carrière vandaag een boost te geven.

Medical Intern examines a young patients ear during a Medical Community Outreach Day in Mexico.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Guadalajara. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mexico en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Prachtige witte stranden, verschillende kunstgalerijen en heerlijke restaurants, er valt zoveel te zien in Mexico.


Je kunt de oude stad ontdekken, de neo-gothische architectuur of de Templo Expiatoria del Santisimo Sacramento. Een prachtig stuk architectuur met ornamenten en kleurrijke ramen.


Leer de lokale geschiedenis kennen en bezoek de verschillende musea of vind rust in de natuur in het Las Peñas Ecological Park.

Wat Mexico zo uniek maakt is de lokale keuken. Proef de lokale tamales, pozole en geniet van de omgeving!


We hebben verschillende gastgezinnen in Mexico waar je samen met andere vrijwilligers bij kunt verblijven tijdens jouw vrijwilligerswerk project. Ga eropuit op je eentje of met een groep vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners