An intern participates in health screenings as part of their medical work experience in Nepal.

Geneeskunde stage in Nepal

Doe onschatbare medische ervaring op terwijl je samenwerkt met deskundige verplegers en artsen in Nepal

In een oogopslag

Sluit je bij ons aan voor een Geneeskunde stage in Nepal en geeft je toekomstige carrière in de geneeskunde een duwtje in de rug. Je zult leren van lokale artsen en verplegers terwijl ze hun dagelijkse taken uitvoeren in een ziekenhuis of een revalidatiecentrum. Dit zal je onschatbare inzichten geven in de uitdagingen voor de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.


Je zult ook praktijkervaring opdoen door basisgezondheidscontroles te doen of medicatie toe te dienen op een van onze outreachdagen. Dit zal allemaal gebeuren onder toezicht van een lokale professional.


Wees bereid om te leren over zeldzame ziektes die je alleen uit lesboeken kent. Je zal leren over de diagnose en behandeling van deze ziektes en je zal praktijkvoorbeelden observeren om de theorie te ondersteunen.


Je zit in Kathmandu of in Chitwan District, waar je zeker een gedenkwaardige en intensieve ervaring zal hebben, midden in het grandioze Himalayagebergte.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een Geneeskunde stage in Nepal geschikt voor mij?

Deze Geneeskunde stage in Nepal is open voor alle leeftijden en ideaal voor wie een sterke interesse heeft in een geneeskundecarrière.


Het is een geweldige kans om wat praktijkervaring op te doen terwijl je samenwerkt met artsen en verplegers in Nepal.


Of je nou een middelbare scholier bent die zich voorbereidt op universiteitsaanmeldingen, of al een geneeskundestudie volgt, dit project heeft je zeker veel te bieden.


Het is ook een uitstekende kans om waardevolle inzichten te verwerven in het gezondheidszorgsysteem van een ontwikkelingsland. Dit is precies de soort ervaring die je cv net dat beetje extra kan geven.

A group doing medical internships in Nepal help teach young children about oral hygiene at a local school.

Wat ga ik doen tijdens deze internationale Geneeskunde stage in Nepal?

Je zal in een ziekenhuis of revalidatiecentrum werken. In beide gevallen is er een grote verscheidenheid aan werk voor Geneeskunde stagiairs in Nepal. Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:

 • Observeer artsen en verplegers tijdens hun dagelijkse rondes
 • Assisteer met gratis basisgezondheidszorg tijdens outreaches
 • Presenteer hygiëneworkshops op scholen
 • Leid eerste hulp trainingen voor medewerkers op verzorgingstehuizen en voor ouders

Je werk zal over vier hoofdelementen worden verdeeld:


Observeren


Meelopen en observeren is een belangrijk onderdeel van dit project. Je zult lokale artsen en verplegers volgen terwijl ze hun dagelijkse taken uitvoeren. Terwijl je dit doet zal je leren over de veelvoorkomende ziektes in de regio, hun diagnose en behandeling.


We willen een platform voor een ware culturele uitwisseling ontwikkelen, waar je leert van lokale medewerkers en je ervaringen met je medestagiairs deelt.


Outreachwerk


We organiseren ook outreachdagen om je wat medische praktijkervaring te bieden in Nepal. Je zal tijd vrij nemen van je gewone schema en werkt samen in een groep met andere stagiairs.


Tijdens deze outreaches zal je artsen en verplegers assisteren bij gratis gezondheidscontroles en het toedienen van basismedicatie in de buitenwijken of afgelegen gemeenschappen van Kathmandu. Dit kan het volgende omvatten:

 • Bloeddrukcontrole
 • Gewicht controleren
 • Controleren van hartslag


Hygiëneworkshops


Van tijd tot tijd organiseren we gezondheids- en hygiënelessen op lokale scholen. Hier help je om lokale schoolkinderen een paar basics te leren, zoals:


 • Tand/mondhygiëne
 • Handwastechnieken
 • Persoonlijke hygiëne


Eerste Hulp


Nepal is bijzonder kwetsbaar voor natuurrampen, zoals aardbevingen. Daarom zal je ons helpen om basis-eerste hulp workshops te leiden voor medewerkers van verzorgingstehuizen, ouders en leden van de gemeenschap. Zo help je om hen de nodige vaardigheden te ontwikkelen om tijdens een ramp te kunnen helpen.


Let erop dat je rol als Geneeskunde stagiair in Nepal strikt waarnemend is, aangezien de overheid het niet toestaat dat personen, die niet bevoegde medische professionals zijn, praktisch betrokken zijn in ziekenhuizen.


Soorten beschikbare stageplekken

Tijdens je internationale Geneeskunde stage in Nepal zul je kunnen werken op een aantal verschillende afdelingen, zoals:


 • Algemene gezondheidszorg
 • Orthopedie
 • Pediatrie
 • Tandheelkunde
 • KNO
 • Röntgen
 • Echografie
 • Oogheelkunde


Als je interesse hebt in een specifieke afdeling, neem dan contact met ons op zodat we je kunnen adviseren.

A hospital in Chitwan, Nepal, where Projects Abroad places medical interns.

Waar ga ik werken in Nepal?

Afhankelijk van je interesse en/of vaardigheden zullen we je plaatsen in een ziekenhuis of in een revalidatiecentrum voor kinderen met een beperking.


Deze projecten vinden plaats in Kathmandu of in Chitwan.

Kathmandu

Een uitgestrekte stad waar avonturiers van de Himalaya en ascetische heilige mannen elkaar kruisen: Kathmandu is een waar genot voor de zintuigen.


Met een geschatte bevolking van 3 miljoen in de Kathmandu Vallei zijn gezondheidszorgdiensten vaak onderbemand, vooral op het platteland.

Chitwan

Chitwan, bekend als de Medische Stad van Nepal, heeft verscheidene vooraanstaande medische instellingen.


Chitwan is een stad die mensen uit het hele land, Noord-India en andere delen van de Himalayaregio trekt. Het is in de afgelopen paar jaar ook een soort hotspot voor medisch toerisme geworden.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag eruit?

Elke dag draai je diensten samen met je professionele begeleiders.


Of je nu 's ochtends vroeg begint of je inschrijft voor een avonddienst, je zult lokale artsen en verplegers van dichtbij volgen terwijl ze hun rondes doen.


Minstens een keer tijdens je stage zal je de kans krijgen om voor één of twee dagen een outreach te doen, die jou naar landelijke gemeenschappen of lokale scholen zal brengen.


Wanneer je niet aan het werk bent zal je ruim de tijd hebben om met je medestagiairs te verkennen en het rijke culturele erfgoed en de spectaculaire natuurlijke schoonheid van Nepal in je op te nemen. Bezoek een van de vele tempels in het oude stadscentrum van Kathmandu, proef heerlijke lokale gerechten of ga wandelen in de bergen.


Je verblijft bij een gastgezin, dus grijp je vrije tijd aan om hen beter te leren kennen en jezelf volledig in hun manier van leven te verdiepen.

A female Projects Abroad intern is pictured cleaning a patients wound whilst on her medical internship in Nepal.

Wat zijn de doelen van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is jou de kans geven om je medische kennis te verbreden en je inzicht te geven in de gezondheidszorgpraktijken van een ontwikkelingsland.


Met tot wel 25% van de bevolking van Nepal onder de armoedegrens blijft toegang tot basisgezondheidszorg een uitdaging voor bepaalde kwetsbare groepen. Wij regelen dat je gratis basisgezondheidszorg aan een aantal van deze groepen biedt. Dit wordt gedaan via outreachprogramma's, onder toezicht van lokale professionals. We geven je ook de mogelijkheid om voorlichting te geven over een aantal van de meer urgente gezondheidsproblemen waarmee het land kampt.


Om te zorgen dat we onze langetermijnvisie blijven navolgen hebben we ons vastgelegd aan vier doelen, die in ons Medical & Healthcare Management Plan zijn opgesteld:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen


Doe medische werkervaring op in Nepal terwijl je ons helpt deze doelen te verwezenlijken.

Female Projects Abroad intern taking a photo with local doctors towards the end of her medical internship in Nepal.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nepal. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Nepal en een unieke ervaring te beleven.

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners