An intern is seen helping a young girl learn how to read and pronunciate whilst on her speech therapy internship in Ghana.

Stage Logopedie in Ghana

Doe praktische ervaring op in de logopedie terwijl je kinderen met taalproblemen helpt op een school voor kinderen met een beperking

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze stage Logopedie in Ghana en doe praktijkervaring op in jouw studiegebied. Je werkt op een school voor kinderen met een beperking die verschillende taalproblemen hebben. Het werk dat je doet zal helpen om het zelfvertrouwen en de levenskwaliteit van de kinderen te verbeteren.

 

De meeste van deze kinderen komen uit gezinnen die zich geen therapie kunnen veroorloven. In je werk ligt de nadruk op het stellen van een diagnose van beperkingen, het opstellen van een behandelplan en deze uitvoeren. Hierbij doe je een heleboel praktijkervaring op voor op je cv en leer je vaardigheden zoals initiatief nemen, een team aansturen en medewerkers trainen. Je zal ondersteund worden door een Projects Abroad begeleider, je medestagiairs en de lokale medewerkers.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
You should have completed at least two years of speech therapy related studies or training, and be able to take initiative


Is deze stage Logopedie in Ghana geschikt voor mij?

Streef je een carrière in de logopedie na? Werk je graag onafhankelijk en op eigen initiatief? Dan past deze stage Logopedie in Ghana perfect bij jou!


Je moet wel minstens 2 jaar ervaring in de logopedie hebben om je bij dit project aan te sluiten.


Je werkt op een school voor kinderen met een beperking waar geen vaste logopedist is, dus je zult veel mogelijkheden hebben om je eigen vaardigheden door middel van praktisch werk te ontwikkelen. Je werkt echter wel samen met een lokaal team dat werkt om de kinderen de best mogelijke zorg te bieden. Naast je Projects Abroad begeleider zullen zij je ook veel steun en hulp bieden wanneer je dat nodig hebt.


Je kunt deze tijd in Ghana gebruiken om wat praktische werkervaring toe te voegen aan je cv. Door tijdens sollicitatiegesprekken te praten over wat je op je stage geleerd hebt zal je ook een streepje voor hebben op de rest.


Onze Logopedie stages in Ghana lopen het hele jaar door en je kunt je op elk moment aansluiten vanaf een minimale periode van twee weken. We raden je aan om indien mogelijk langer te blijven, zodat je een grotere impact kunt hebben.

A female intern from Projects Abroad is pictured with a local woman and her child whilst on her speech therapy internship in Ghana.

Je werk richt zich op de volgende gebieden:


Help kinderen met spraak- en taalbeperkingen


Veel kinderen in Ghana hebben spraak- en taalbeperkingen. Vanwege financiële beperkingen kunnen gezinnen echter vaak niet de nodig zorg voor hun kinderen verkrijgen. Met jouw vaardigheden en training op het gebied van logopedie zal je hoognodige hulp kunnen bieden aan deze kinderen. Door middel van behandeling geef je hen zelfvertrouwen.


Train medewerkers en andere stagiairs als je hiervoor relevante ervaring hebt


Momenteel is er geen vast logopedist op onze stageplek in Ghana. Afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt zal jij echter misschien de kans krijgen om wat basistraining te geven. Deze geef je voornamelijk aan lokale medewerkers en minder ervaren stagiairs. Daarbij kun je denken aan het uitleggen van eenvoudige spraakoefeningen die ze zelf met de kinderen kunnen doen.


Ontwikkel meer efficiënte en effectieve systemen voor je werkplek


Onze Logopedie stageplek in Ghana heeft beperkte middelen en het kan zijn dat medewerkers een gebrek hebben aan technische kennis en training. Als stagiair met ervaring in de logopedie zal je waarschijnlijk veel uitdagingen tegenkomen. Deze zullen waarschijnlijk erg verschillen van wat je in je thuisland gewend bent.


Je zal een gevoelige en flexibele aanpak moeten hebben richting de lokale medewerkers. Tegelijkertijd kun je helpen om meer efficiënte administratieve procedures in te voeren en de stageplek voor iedereen te verbeteren.


Registreer, analyseer en rapporteer gegevens


Het registreren, analyseren en rapporteren van je bevindingen met je programmacoördinatoren is een belangrijk deel van je stage.


Je zal onze Global Impact Database gebruiken om alle patiëntgegevens te registreren. Deze kunnen vervolgens gebruikt worden om informatie die tijdens eerdere consultaties verzameld is terug te zoeken. Na elk bezoek zul je een evaluatieformulier invullen over hoe de behandeling verlopen is. Dit helpt ons om langetermijnresultaten te volgen en te monitoren.


Waar ga ik tijdens mijn stage Logopedie in Ghana werken?

Accra

Je zit in Accra, de bruisende hoofdstad van Ghana. Het is een van de bloeiende handelssteden van Oost-Afrika en dient als het administratieve, economische en educatieve centrum van het land.


Je doet in Ghana ervaring in de logopedie op in het New Horizons Special School project. Deze non-profit instelling biedt onderwijs en training aan kinderen en volwassenen met een geestelijke of lichamelijke beperking. De leerlingen van de school worden aangemoedigd om hun capaciteiten zoveel mogelijk te ontwikkelen.

Akuapem Hills

In het Oosten van Ghana vind je Akuapem Hills. Het staat bekend om zijn groene vegetatie en rijke rode aarde. Het is een rustige omgeving waar de kinderen je graag de naam ‘Obroni’ (buitenlander) geven als ze opmerken dat je geen inwoner bent van de stad. De inwoners zijn heel gastvrij en entertainen je graag. Neem deel aan de feestelijke evenementen, probeer gedroogde vis en delicatessen langs de kant van de weg.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als stagiair Logopedie in Ghana

Als stagiair Logopedie in Ghana loopt je typische dag gewoonlijk van ongeveer 8.00 uur tot 17.00 uur. Je werkt alleen maandag tot en met vrijdag en hebt de avonden en weekenden vrij.

 

Je brengt doorgaans het eerste uur van de ochtend door met het voorbereiden van je werk voor de dag. Daarna begin je je sessies met de kinderen. Aangezien je geen begeleiding zal hebben van een vaste logopedist zal je de kans krijgen om zelf initiatief te tonen. Dit betekent ook dat je keuzes mag maken over de aanpak die je bij verschillende kinderen wilt toepassen.

 

Wanneer je ochtendsessie erop zit krijg je een lunchpauze van anderhalf uur. Als je gastgezin dichtbij woont kun je naar huis om te eten en uit te rusten. Anders krijg je op je stageplek een maaltijd.

 

Je gaat in de middag door met je sessies en kunt het laatste deel van de dag gebruiken om wat administratie bij te werken en informatie in onze Global Impact Database in te voeren.

 

De avonden en weekenden heb je vrij om te verkennen, uit te rusten en te ontspannen. Maaltijden bieden een geweldige kans om je lokale gastgezin beter te leren kennen en meer over Ghanese tradities, eten en cultuur te leren. 

In Ghana, a young girl and intern play a game after a speech therapy session.

Wat zijn de doelen en impact van onze stage Logopedie in Ghana?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou te helpen je vaardigheden te ontwikkelen door logopedisch werk te doen in Ghana en om te voorzien in de behoeften van de lokale gemeenschap.


We willen je de kennis en praktische vaardigheden geven om een carrière in de logopedie na te streven. Je zal op een stageplek werken waar geen vaste logopedist zit. Dit is een uitstekende kans om je vaardigheden te ontwikkelen door je eigen initiatief en creativiteit te gebruiken.


Daarnaast zal je hoognodige therapie bieden aan kinderen die maar beperkte steun voor hun spraak- en taalmoeilijkheden hebben gehad. Vanwege financiële beperkingen hebben veel gezinnen in Ghana geen toegang tot de hulp die hun kinderen nodig hebben.


Onze stage Logopedie maakt deel uit van ons breder medisch netwerk in Ghana. We hebben vijf langetermijndoelen geïdentificeerd om aan te werken:


  • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
  • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
  • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
  • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
  • Verminderen van het aantal gevallen van malaria


Sluit je aan bij onze stage Logopedie in Ghana en doe waardevolle professionele ervaring op terwijl je kinderen met een beperking helpt.

In Ghana, a speech therapy intern and local staff member chat to a patient at the placement location.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Ghana. Ze verwelkomen je in hun huis, delen graag hun gewoonten en laten je kennismaken met je eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring op te doen.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met minstens één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners