A female intern is pictured taking part in testing blood sugar levels whilst on her public health internship in Cambodia.

Stage Public Health in Cambodja

Doe praktijkervaring op in de gezondheidszorg en help de algemene gezondheid van mensen in achtergestelde gemeenschappen te verbeteren

In een oogopslag

 • Help artsen en verpleegkundigen bij het uitvoeren van basisgezondheidscontroles tijdens huisbezoeken en educatieve outreaches.
 • Stimuleer mensen gezonder te leven en doe daarbij veel praktijkervaring op.
 • Ondersteuning fysiotherapeuten bij revalidatiecentra.
 • Je verblijft in Phnom Penh, de pittoreske hoofdstad van Cambodja, die je in je vrije tijd kunt verkennen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage Public Health in Cambodja geschikt voor mij?

Dit project is ideaal voor iedereen die een carrière in de gezondheidszorg nastreeft. Voor scholieren die graag medicijnen willen studeren is het ook een geweldige kans om ervaring op te doen.


Als stagiair Public Health in Cambodja zal je praktijkervaring opdoen door basisgezondheidscontroles uit te voeren. Je werkt dagelijks samen met medische professionals die je werk zullen begeleiden.


Je kunt deze stage gebruiken om wat praktijkervaring toe te voegen aan je cv. Door tijdens sollicitatiegesprekken te vertellen over wat je geleerd hebt op je stage zal je ook een streepje voor hebben op de rest. Een stage zoals deze helpt ook om je betrokkenheid bij het helpen van anderen aan te tonen.


Ons Public Health project loopt het hele jaar door en je kunt meedoen vanaf een minimum van een week. We raden je aan om langer te blijven, zodat je meer kunt doen en leren.

An intern is seen talking to locals during an outreach whilst she completes her public health internship in Cambodia with Projects Abroad.

Op je stage Public Health in Cambodja richt je werk zich op de volgende aspecten:

Voer basisgezondheidscontroles uit tijdens huisbezoeken

Tijdens huisbezoeken voor je niet-invasieve testen uit. Deze testen stellen vast hoe goed organen functioneren en of enige behandeling nodig is. Je meet ook bloeddruk, bloedsuikerspiegel en gewicht.

Indien patiënten verdere behandeling vereisen zal de toezichthoudende verpleger of arts de patiënt doorverwijzen naar de dichtstbijzijnde openbare kliniek. De meeste gevallen die we doorverwijzen betreffen patiënten met hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegels of reuma, of patiënten met symptomen zoals vermoeidheid en een gebrek aan eetlust.

Voer gezondheidscontroles uit voor kinderen in zorgcentra

Je zal ook de kans krijgen om basisgezondheidszorg aan kinderen te bieden in peuterspeelzalen en scholen. Deze bezoeken sluiten aan bij ons Kinderopvang project en ons doel om vroegkinderlijke ontwikkeling te ondersteunen en hygiëne te verbeteren.

We werken nauw samen met een lokale stichting, Khemara. Deze stichting ondersteunt kwetsbare personen, waaronder vrouwen, kinderen en achtergestelde gezinnen. Bij kinderen controleren we onder andere op het volgende:

 • Huidaandoeningen
 • Bloedarmoede (aan de hand van fysieke symptomen)
 • Ademhalingsproblemen
 • Basiscontrole tanden
 • Verkoudheid en griep
 • Sneetjes en infecties

Leer kinderen over gezondheidszorg, voeding en hygiëne

Tijdens bezoeken aan de zorgcentra zal je ook de kans krijgen om kinderen over basisgezondheidszorg, hygiëne en goede voeding te leren. Zorg dat het leuk blijft door met je medestagiairs te brainstormen over educatieve spelletjes, liedjes en verhaaltjes. Het is altijd een goed idee om dit te combineren met posters en flyers die we in de toekomst weer kunnen gebruiken.

Ondersteun fysiotherapeuten die patiënten behandelen in revalidatiecentra

Leer basisoefeningen en rekoefeningen die worden gebruikt in de fysiotherapie. Zorg eens per week voor een extra paar handen in een onderbemand revalidatiecentrum. Professioneel personeel kan u adviseren over het ondersteunen van verschillende patiënten die hulp nodig hebben bij mobiliteit.

Registreer, analyseer en rapporteer gegevens

Een belangrijk onderdeel van je stage is samen met je begeleider je bevindingen registreren, analyseren en rapporteren.

Je gebruikt onze Global Impact Database om alle patiëntgegevens te registreren, die daarna gebruikt kunnen worden om informatie die in voorgaande sessies verzameld is te achterhalen. Na elk bezoek vul je een evaluatieformulier in over het bezoek en de behandeling. Dit helpt ons om patiënten en langetermijnresultaten te monitoren.

Wie zijn onze partners voor de stage Public Health in Cambodja?

Projects Abroad startte in januari 2014 een samenwerking met Khemara om drie nieuwe zorgcentra te openen. Khemara was de eerste lokale stichting in Cambodja om kwetsbare personen, waaronder vrouwen, kinderen en achtergestelde gezinnen, te ondersteunen.


We werken ook met verscheidene andere lokale stichtingen en achtergestelde gemeenschappen.


Onze Kinderopvang en Microkrediet vrijwilligers en stagiairs ondersteunen de lokale medewerkers al door in deze centra te werken. We werken ook met hen samen voor dit Public Health project.


Waar ga ik werken?

Phnom Penh

Al onze Public Health stagiairs in Cambodja werken in de hoofdstad Phnom Penh.


In het koloniale tijdperk werd Cambodja door Frankrijk bestuurd en stond Phnom Penh alom bekend als de 'Parel van Azië'. Deze dagen is het nog steeds een van de meest prachtige steden in Zuidoost-Azië en vind je er een aantal spectaculaire architecturale wonderen. Met een bevolking van 1,5 miljoen kun je 24/7 een bruisende stad verwachten. Het biedt ook een intrigerende kruising tussen het traditionele en moderne leven, waar boeddhistische monniken in saffraangele gewaden paden kruisen met brommende scooters en toeristen met selfiesticks.


Je werkt in verschillende achtergestelde gemeenschappen in het noorden van de stad, waaronder Koh Dach of Silk Island aan de Mekong rivier. Je werk wordt verdeeld tussen huisbezoeken in deze gemeenschappen en bezoeken aan zorgcentra, scholen en peuterspeelzalen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag als Public Health stagiair in Cambodja eruit?

Een typische dag loopt normaal gesproken van ongeveer 8.00 uur tot 16.30 uur, met anderhalf uur voor een lunchpauze.

Je begint je dag meestal door met andere stagiairs, je begeleider en de coördinatoren in het Projects Abroad kantoor af te spreken. Daarvandaan vertrek je voor je outreachwerk van de ochtend. Aangezien dit tijdens schooluren plaatsvindt zul je zorgcentra, scholen en peuterspeelzalen bezoeken. Je doet hier basisgezondheidscontroles en educatieve activiteiten.

Als je dichtbij je gedeelde appartement werkt kun je naar huis om te lunchen en een beetje uit te rusten. Op de dagen waarop je in gemeenschappen werkt die verder weg liggen krijg je een ingepakte lunch.

De middagdiensten worden normaal gesproken besteed aan huisbezoeken, waarbij je basisgezondheidscontroles voor volwassenen uitvoert.

Een keer per week ga je niet op pad voor gemeenschapswerk. In plaats daarvan besteed je de hele dag aan het opnemen, analyseren en rapporteren van informatie die je gedurende de week hebt verzameld.

We maken tijd vrij om te werken aan presentaties en campagnes en om vaardigheidsworkshops bij te wonen. Onze medewerkers nemen de tijd om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op outreach-activiteiten en om bewustmakingscampagnes te leiden. Alle Public Health coördinatoren hebben een medische achtergrond, spreken Khmer en spreken goed Engels. Dit maakt het voor u gemakkelijker om met de lokale bevolking te communiceren.

An intern is pictured conducting health screening as part of her public health internship in Cambodia.

Wat zijn de voornaamste doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om achtergestelde en kwetsbare mensen in Cambodja de gezondheidszorg te bieden die ze nodig hebben.


In Cambodja hebben veel mensen geen regelmatige toegang tot gezondheidszorg. Of ze kunnen zich het niet veroorloven om een arts te bezoeken, of ze wonen te ver weg van klinieken en ziekenhuizen. Jij helpt ons deze diensten te bieden en kennis te delen over ziektepreventie. Al je werk vindt plaats onder toezicht.


Het tweede doel van dit project is jou te helpen om praktijkervaring op te doen in de volksgezondheid. Je leert medische basisvaardigheden en leert direct van professionals in de gezondheidszorg. We raden je aan om vragen te stellen en aantekeningen te maken om zoveel mogelijk uit je stage te halen.


We hebben vier duurzame langetermijndoelen geïdentificeerd in ons Medicine & Healthcare Management Plan voor Cambodja. Deze zijn:


 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de kwaliteit van gespecialiseerde of alternatieve gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            


Doe waardevolle ervaring op in de volksgezondheid in Cambodja terwijl je ons helpt deze langetermijndoelen te bereiken.

Interns from Projects Abroad can be seen in a classroom making posters to promote nutrition information during their public health internship in Cambodia.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Verken Cambodja en laat je verrassen door de drukke steden, de prachtige natuur en de verschillende historische bezienswaardigheden. Cambodja heeft zoveel te bieden!


Je kunt de wereldberoemde Siem Reap bezoeken en Angkor Wat. Met de grote boomwortels en prachtige tempeldeuren voel je je in een heel andere wereld.


Maar Cambodja heeft nog zoveel meer te bieden dan historische tempels. Je kunt de jungle verkennen, dolfijnen spotten of een namiddag doorbrengen op het strand.


Meer nog, je gaat samenwerken met internationale vrijwilligers en samen de omgeving verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners