Intern from Projects Abroad enhancing her work experience skills whilst on her public health internship in Ghana.

Stage Public Health in Ghana

Voer gezondheidscontroles uit en geef voorlichting over ziekte in achtergestelde gemeenschappen

In een oogopslag

Sluit je aan op onze stage Public Health in Ghana en raak betrokken bij praktisch medisch werk waar de lokale gemeenschap baat bij heeft. Het is een leerervaring waardoor je dieper inzicht zult opdoen in de uitdagingen omtrent gezondheidszorg waarmee mensen in ontwikkelingslanden te maken hebben.


Ghana lijdt onder een dubbele ziektelast. Daartoe horen infectieziektes, zoals malaria, maar ook ziektes die voortkomen uit een ongezonde manier van leven, zoals diabetes. Daarnaast wonen veel mensen in landelijke, achtergestelde gebieden waar ze geen regelmatige toegang tot medische diensten hebben.


Jij helpt ons om deze gemeenschappen gratis gezondheidscontroles en basisgezondheidsdiensten te bieden. Je doet dit door mee te gaan op medische outreaches en ook door scholen te bezoeken om voorlichting te geven over gezondheidszorg.


Je woont en werkt in een meer landelijk deel van Ghana en verblijft bij een lokaal gastgezin. Je zult een spannende en gedenkwaardige tijd beleven terwijl je leert en de lokale cultuur en keuken ontdekt.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage Public Health in Ghana geschikt voor mij?

Deze stage is beschikbaar voor iedereen die graag betrokken wil raken bij de volksgezondheid. Je maakt deel uit van onze duurzame langetermijndoelen voor gezondheidszorg en draagt bij aan onze Global Impact Database.


Onze Public Health stages zijn ideaal voor wie een carrière in de gezondheidszorg beoogt. Het is ook geweldig voor geneeskundestudenten die graag meer praktijkervaring willen opdoen. Je kunt deze kans gebruiken om praktische werkervaring aan je cv toe te voegen en jezelf zo een streepje voor geven bij je sollicitaties en tijdens sollicitatiegesprekken.


Dit project is ook beschikbaar voor wie geen medische ervaring heeft. Dit omdat je gedurende je stage een toegewijde begeleider zal hebben en bij aankomst een uitgebreide introductie zal krijgen. Ook werk je tijdens outreaches onder toezicht.


Deze stage is het hele jaar door beschikbaar en je kunt je aansluiten vanaf een periode van een week. Onze start- en einddata zijn flexibel, dus je kunt kijken wanneer jou het beste schikt.

A group of interns from Projects Abroad are pictured being briefed on their tasks whilst on a public health internship in Ghana.

Jouw Public Health werk in Ghana wordt verdeeld over de volgende hoofdgebieden:


Bied medische zorg tijdens community outreaches


Onze outreaches bieden essentiële medische zorg aan mensen in landelijke gemeenschappen die anders geen toegang tot gezondheidszorg zouden hebben. Samen met lokale medewerkers zal je wonden en ringworm behandelen om infecties te voorkomen. Je zult ook potentiële gevallen van malaria of hepatitis B testen en patiënten indien nodig doorverwijzen voor verdere behandeling.


Vanwege een veranderende levensstijl en dieet nemen niet-overdraagbare ziektes zoals hypertensie en diabetes in Ghana toe. Het is belangrijk om op deze ziektes te controleren door vitale functies zoals bloeddruk te meten om niet-gediagnosticeerde gevallen te detecteren. De toezichthoudende verpleger of arts zal vervolgens patiënten die verdere behandeling nodig hebben doorverwijzen.  


Assisteer lokale medewerkers tijdens gezondheidscontroles bij kinderen


Tijdens gezondheidscontroles bij kinderen weeg en meet je baby’s als deel van hun gezondheidscontroles. Hier werk je samen met lokale medewerkers van de afdeling van volksgezondheid. Ook bied je ouders advies over voeding voor moeders en kinderen om de gezonde ontwikkeling van kinderen in landelijke gebieden te bevorderen.


Geef voorlichting over belangrijke gezondheidsproblemen


Voorlichting geven aan de lokale gemeenschap over belangrijke gezondheidsproblemen is een belangrijk deel van je stage. Het bevorderen van bewustzijn is de beste manier om te zorgen dat vermijdbare ziektes voorkomen worden. Je zal presentaties geven in lokale scholen of buurtcentra.


Deze voorlichting benadrukt het belang van keuzes voor een gezondere levensstijl, zoals lichaamsbeweging en een beter dieet, om niet-overdraagbare ziektes te voorkomen. Je zult ook uitleg geven over goede hygiëne om de verspreiding van infectieziektes zoals cholera te voorkomen. Malaria is ook een groot probleem in Ghana, dus mensen moeten zich bewust zijn van preventiemethoden en het belang van vroegtijdige behandeling.


Waar in Ghana ga ik werken?

Akuapem Hills

In het Oosten van Ghana vind je Akuapem Hills. Het staat bekend om zijn groene vegetatie en rijke rode aarde. Het is een rustige omgeving waar de kinderen je graag de naam ‘Obroni’ (buitenlander) geven als ze opmerken dat je geen inwoner bent van de stad. De inwoners zijn heel gastvrij en entertainen je graag. Neem deel aan de feestelijke evenementen, probeer gedroogde vis en delicatessen langs de kant van de weg.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Public Health

Tijdens deze stage werk je meestal van maandag tot en met vrijdag, met weekenden vrij om te reizen en te ontspannen. Je werkuren lopen gewoonlijk van 8.00 uur - 14.00 uur. De eindtijd kan echter afhangen van de activiteiten van de dag.


In de ochtend ga je op medische outreaches naar omliggende dorpen. De medische outreaches vinden plaats in scholen, zorgcentra, buurtcentra en kerken. Hier raak je betrokken bij alles van algemene medische controles tot wonden schoonmaken en ringworm behandelen.


Educatie en voorlichting over medische problemen vormen ook een belangrijk deel van dit project. Je kunt verwachten om educatieve voorlichting te geven over eerste hulp of een uitleg te geven over goede hygiëne op een lokale school.


We raden je aan om je tijd in de middagen te gebruiken om presentaties en educatieve materialen voor te bereiden. Je zult ook werken om informatie over de outreaches te uploaden naar onze Global Impact Database. Dit helpt ons om een overzicht te houden van de voortgang van het project, de status van gemeenschappen te monitoren en eerdere patiënten terug te zoeken.


Aan het einde van de dag kun je wat tijd nemen om je gastgezin te leren kennen tijdens een heerlijk diner. Deel je ervaringen met je medestagiairs en maak nieuwe vrienden in een lokale bar of restaurant. Reis naar de hoofdstad als je zin hebt in een meer kosmopolitische omgeving of verken de natuurlijke wonderen die Ghana te bieden heeft.

A medical outreach intern from Projects Abroad assisting in health check ups as part of her public health internship in Ghana.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Dit project heeft twee doelen: om eenvoudige maar essentiële gezondheidszorg te bieden aan personen in achtergestelde gemeenschappen en om jou te helpen je vaardigheden te ontwikkelen.


Je leert van lokale medische professionals en ontdekt hoe je verschillende medische aandoeningen behandelt in een meer landelijke omgeving. Het is ook een perfect moment om waardevolle werkervaring in de volksgezondheid op te doen terwijl je stage loopt in Ghana.


Daarnaast zal je helpen om basisgezondheidszorg toegankelijker te maken voor achtergestelde groepen. Veel mensen die arm zijn of op het platteland wonen kunnen zich geen medische diensten veroorloven. Stagiairs bieden hoognodige controles, eenvoudige behandelingen en doorverwijzingen onder toezicht van lokale medische medewerkers.


Er zijn meerdere gezondheidsproblemen in Ghana. Malaria blijft een leidende doodsoorzaak en niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hypertensie nemen ook toe. We richten ons op de preventie van deze ziektes door voorlichting te geven over de oorzaken ervan en het belang van behandeling.


We hebben een aantal hoofdproblemen in de gezondheidszorg gekozen als onze aandachtspunten in Ghana. Naast het bieden van medische zorg aan personen voor wie dit anders niet beschikbaar is zijn onze aandachtspunten:


  • Verminderen van het aantal gevallen van malaria
  • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk


Sluit je bij ons aan in Ghana voor een veelzijdige medische ervaring waarbij je werkt om essentiële zorg te bieden aan kwetsbare personen.

Projects Abroad intern helping a woman at a medical outreach with her treatment during her public health internship in Ghana.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners