Doe ervaring op met verloskunde tijdens een stage met Projects Abroad in Tanzania terwijl je lokale dokters ondersteunt.

Stage verloskunde in Tanzania

Leer van lokale verloskundigen op de verloskunde afdeling van een ziekenhuis in Oost-Afrika

In een oogopslag

Doe een stage verloskunde in Tanzania en bereid je voor op een carrière in verloskunde. Je werkt met lokale artsen en verloskundigen op de verloskunde afdeling in een ziekenhuis of kliniek. Je leert om zorg te dragen voor jonge moeders en observeert wanneer baby’s in de wereld worden gebracht.

 

Je doet praktijkervaring op en dat is waardevol voor jouw CV! Je ervaart hoe het is om te werken in een ziekenhuis en met patiënten om te gaan. De lokale medewerkers beantwoorden graag jouw vragen en zullen je gedurende je stage begeleiden.

 

Tijdens medische workshops leer je nieuwe vaardigheden zoals het meten van de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk. Je gebruikt deze vaardigheden tijdens outreaches waar je helpt in het voorzien van medische zorg in afgelegen gemeenschappen. Je doet praktijkervaring op die van grote waarde is.

 

Deze stage is beschikbaar in Arusha en je verblijft bij een gastgezin. De dorpen worden omgeven door weelderige, groene vegetatie. In je vrije tijd heb je de mogelijkheid om op safari te gaan in een van de nabijgelegen natuurreservaten of de lokale, drukke markten te verkennen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
leerling


Is deze stage verloskunde in Tanzania geschikt voor mij?

Als je opzoek bent naar een praktische ervaring binnen verloskunde in een ziekenhuis, dan is deze stage je op het lijf geschreven. Je leert nieuwe vaardigheden en breid jouw kennis verder uit, wat waardevol is voor jouw CV. Het is een goede manier om in zelfvertrouwen te groeien als je verloskunde wilt studeren of op het punt staat om af te studeren.


Deze stage is geschikt als je meer wilt leren over verloskunde in een ontwikkelingsland. Je krijgt een beter inzicht in de moeilijkheden waar hoogzwangere vrouwen in Tanzania elke dag mee te maken krijgen.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Jouw rol is vooral ter observatie van de medische medewerkers die toezicht houden gedurende jouw stage.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen wanneer je wilt. De minimumduur is twee weken maar een langer verblijf zorgt voor nog meer ervaring binnen de verloskunde in een ziekenhuis in Tanzania.

Een stagiaire fotografeert pasgeborenen tijdens een stage verloskunde in Tanzania met Projects Abroad.

Wat ga ik doen op de stage verloskunde in Tanzania?

Je werkt op de verloskunde afdeling van een lokale ziekenhuis. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


 • Loop mee met ervaren verloskundigen en artsen tijdens hun dagelijkse taken in de verloskunde afdeling
 • Bied ondersteuning aan aanstaande moeders tijdens de bevalling
 • Observeer bevallingen en keizersneden, als je medisch student bent  
 • Bied postnatale zorg en geef advies aan nieuwe moeders
 • Doe praktijkervaring op tijdens medische outreaches

Je kunt de stage onderverdelen in verschillende categorieën:


Loop mee met ervaren verloskundigen


Je brengt de meeste dagen door met het observeren van lokale artsen en verloskundigen, je leert de dagelijkse routine kennen en ontdekt hoe het is om verloskundige te zijn in Tanzania.


De lokale medewerkers beantwoorden graag vragen als je hiermee zit. Ze begeleiden je tijdens het werk en praten met je over de verschillende patiënten.


Geef ondersteuning aan aanstaande moeders


Een verloskundige start zijn werk al vanaf de zwangerschap. Je voegt je bij de verschillende consultaties met aanstaande moeders en observeert hoe de lokale verloskundigen advies geven over voeding en een gezonde levensstijl voor de baby.


Je kunt ook observeren hoe de medische professionals advies geven aan moeders tijdens de bevalling. Je observeert de ademtechnieken, stelt de moeders gerust tijdens de bevalling en bespreekt mogelijke medische complicaties.


Observeer tijdens bevallingen


Ben je student geneeskunde of studeer je verloskunde, dan mag je bevallingen en keizersneden observeren. Hier kun je de verloskundige aan het werk zien tijdens de bevalling. Je leert en ziet hoe een baby in de wereld wordt gebracht en ervaart die eerste momenten tussen de kersverse moeder en haar baby.


In Tanzania mogen alleen stagiaires die geneeskunde of verloskunde studeren bevallingen observeren.


Geef postnatale zorg


De rol van een verloskundige stopt niet na de geboorte. Je geeft ook postnatale zorg aan de moeder en pasgeborene. Je zorgt dat ze in een gezonde toestand zijn, helpt met vaccinaties en praat met de moeder over anticonceptie en gezinsplanning. Je praat over de verzorging van baby’s wanneer de vrouw voor het eerst moeder is geworden.


Doe praktijkervaring op tijdens medische outreaches


Wil je meer praktijkervaring opdoen, maak je geen zorgen. Je gaat helpen in verder afgelegen gemeenschappen en helpt met medische controles. De gemeenschappen hebben beperkt toegang tot gezondheidszorg en onze aanwezigheid maakt daar verandering in.


Het medische personeel voorziet je van een training die je leert hoe je te werk gaat op outreaches. Je leert bijvoorbeeld de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel meten.


Waar ga ik werken tijdens de verloskunde stage in Tanzania?

Tijdens jouw stage kun je werken in een enkele afdeling of de verschillende afdelingen ontdekken. Je kunt kiezen uit:


 • Antenatale afdeling
 • Neonatale afdeling
 • Postnatale afdeling


Heb je interesse in een specifieke afdeling, dan kun je dit aan ons vermelden bij het inschrijven.

Projects Abroad stagiaire wandelt een verloskunde centrum binnen waar ze gaat werken tijdens haar stage verloskunde in Tanzania.

Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

We hebben ook stageplekken in ziekenhuizen in Arusha. Deze hebben ook een tekort aan personeel en financiering dus de voorzieningen hier zijn beperkt.

 

Arusha is een mix aan een drukke stad en rustgevende natuur. In jouw vrije tijd kun je kiezen om de lokale delicatessen te proeven, de lokale marktjes bezoeken of op safari te gaan in een natuurreservaat.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag tijdens een verloskundige stage in Tanzania

De werkdag begint om 8 uur en loopt door tot 15 uur in de middag. Jouw stage loopt van maandag tot vrijdag en in het weekend ben je vrij.


In het begin van de dag werk je met aanstaande moeders en help je de verloskundigen in het voorbereiden van de bevalling. Je leert over de middelen en procedures die worden toegepast om de patiënten te helpen. Je zit bij de consultaties en leert meer over bepaalde problemen en complicaties in een zwangerschap of bevalling.


Je kunt ook helpen in het schoonmaken en voorbereiden van de instrumenten. Ben je een medisch of verloskundig student, dan kun je ook observeren tijdens bevallingen.


In de middag help je de verloskundigen bij het verzorgen van de pasgeboren baby’s. Je leert over de verschillende vaccinaties en behandelingen en hoe je een baby de juiste zorg geeft. Vervolgens kun je ook met nieuwe moeders praten over postnatale zorg.


Elke twee weken help je op de medische outreaches in de meer afgelegen gebieden. Hier meet je de lengte, het gewicht, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel van inwoners. Je weegt en meet ook de baby’s om zeker te zijn dat ze gezond zijn.


In de avonden ben je vrij en krijg je de kans om Tanzania te verkennen. Je kunt de lokale marktjes bezoeken, souvenirs uitkiezen of een heerlijk avondmaal eten met jouw gastgezin.

Projects Abroad stagiaire doet een gezondheidscontrole bij een baby tijdens haar stage verloskunde in Tanzania.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage verloskunde in Tanzania?

Het doel van deze stage is om je te voorzien van de vaardigheden en het zelfvertrouwen om een carrière na te gaan binnen de verloskunde. Je wisselt kennis uit met de lokale medische medewerkers en doet praktijkervaring op in de sector.


Je helpt ook in het verbeteren van de kwaliteit van de medische zorg in de onderbemande ziekenhuizen. Door kersverse moeders te ondersteunen en te adviseren, kunnen ze hun eigen gezondheid onderhouden en hun baby's gezond houden.


Tijdens medische outreaches help je medische zorg te geven binnen gemeenschappen die beperkt toegang hebben tot gezondheidszorg. Veel zwangere vrouwen in Tanzania zien nooit een dokter tijdens de zwangerschap. Je ondersteunt de ziekenhuizen en geeft deze vrouwen medische zorg.


Omdat we een impact willen maken op de lange termijn, hebben we vijf doelen vooropgesteld in ons Medical Management Plan in Tanzania. Deze doelen zijn:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verbeteren van de algemene hygiëne
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten


Help ons om deze doelen te behalen en doe waardevolle praktijkervaring op als verloskundige in Tanzania.

Een stagiaire van Projects Abroad fotografeert een lokale Maasai moeder en haar kind in een medisch outreach centrum tijdens haar stage verloskunde in Tanzania.

Professional volunteers and medical electives for students

This project is also ideally suited to professionals interested in using their skills to help, as well as university medical and healthcare elective students.


As a professional, you can be sure we will match your training and expertise to the placement where you are needed most. With your support, we can make an even bigger impact on the local communities we work with.


If you are an elective student, we will organise an elective placement where you can learn as much as possible. We want you gain the knowledge and skills that will begin to shape your professional career.


Read more about volunteering as a professional or taking a healthcare elective as a student.  


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners