Male Projects Abroad intern giving a baby a check up whilst on his nursing internship in Sri Lanka where there are lots of nursing internship oppurtunities.

Stage verpleegkunde in Sri Lanka

Leer van ervaren verpleegkundigen en doe praktijkervaring op in ziekenhuizen in het kleurrijke Sri Lanka

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Neem deel aan een stage Verpleegkunde in Sri Lanka en leer van verpleegkundigen in een ziekenhuis. Je observeert de verschillende ziektes en leert diagnoses stellen en de ziektes behandelen. We geven je ook de mogelijkheid om meer bij te leren over traditionele geneeskunde.

 

Op deze stage die je medische praktijkervaring op ten voordele voor jouw toekomstige carrière. Je kunt de verschillende afdelingen ontdekken en bepalen welke specialisatie je het beste ligt.

We organiseren regelmatige outreaches in de afgelegen gebieden, waar je ervaring opdoet in het uitvoeren van gezondheidschecks. Dit is belangrijk werk omdat deze gebieden anders geen toegang hebben tot gezondheidszorg.

 

Je woont en werkt op een van de drie beschikbare locaties. Ontdek de natuur, de lokale cultuur en beleef alles wat het land te bieden heeft. Jouw gastgezin deelt met passie de cultuur van de omgeving.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

18 of ouder


Is een stage Verpleegkunde in Sri Lanka geschikt voor mij?

Deze stage is geschikt voor iedereen die interesse heeft in verpleegkunde. Het is een goede boost  voor jouw CV en het bereidt je voor op jouw toekomstige medische carrière.


Indien je graag wilt werken in een bepaalde afdeling of meer wilt leren over een specialisatie, dan kunnen we de stage op maat aanpassen naar jouw wensen. Je kunt er ook voor kiezen om de verschillende afdelingen uit te proberen om zoveel mogelijk bij te leren. Dit is wel afhankelijk van hoe lang je verblijft op het project, gezien je best een hele week doorbrengt op een bepaalde afdeling. Hoe langer je in Sri Lanka verblijft, hoe meer afdelingen je kunt ontdekken.


Tijdens jouw stage heb je een verantwoordelijke die ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk bijleert in de periode dat je op het project bent.


Terwijl deze stage in het ziekenhuis vooral gebaseerd is op observaties, krijg je ook de kans om te helpen tijdens medische zorg tijdens de outreaches.


Hou er wel rekening mee dat je minstens 18 jaar oud moet zijn om deel te nemen aan deze stage. Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment deelnemen voor een minimumperiode van 4 weken. Hoe langer je echter blijft, hoe meer ervaring je opdoet in verpleegkunde in Sri Lanka.

An intern from Projects Abroad is pictured taking blood sugar levels of a local woman whilst undertaking her nursing internship in Sri Lanka.

Wat ga ik doen op het project?

Op dit project heb je een gevarieerd schema met observaties in het ziekenhuis en praktisch werk tijdens outreaches. Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:


 • Observeer lokale dokters en verpleegkundigen tijdens hun rondes
 • Assisteer op de community outreaches in kansarme buurten
 • Verhoog het bewustzijn over belangrijke gezondheidsproblemen
 • Leer over de traditionele geneeskunde, Ayurvedic

Jouw werk kun je onderverdelen in de volgende categorieën:


Observeer lokale dokters en verpleegkundigen tijdens hun rondes


Door het observeren van dokters en verpleegkundigen leer je heel wat bij over de toestand van de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. We leren je de bepaalde ziektes aan en de aandoeningen die voorkomen in het gebied, alsook hoe we ze vaststellen en behandelen.


Je kunt ook de verschillende afdelingen ontdekken of kiezen voor een specialisatie.


Assisteer op de community outreaches in kansarme buurten


We organiseren regelmatig medische outreaches in de lokale gemeenschappen van kansarme buurten. Je helpt mee tijdens het onderzoeken van patiënten en controleert de bloeddruk of bloedsuikerspiegel. Je verdeelt het eten en deelt het uit aan de verschillende mensen.


Verhoog het bewustzijn over belangrijke gezondheidsproblemen


Je kunt ook helpen met educatieve campagnes in lokale scholen. Hier werk je samen met de andere stagiaires en geef je presentaties over gezondheidsproblemen. Het gaat bijvoorbeeld over diabetes, dengue, het belang van een goede hygiëne en ondervoeding.


Leer over traditionele geneeskunde, Ayurvedic


Alle verpleegkundige stagiaires in Sri Lanka kunnen opteren voor de traditionele geneeskunde. Ayurvedic is een van werelds oudste behandelingsmethoden. Je kunt ervoor kiezen om tijd door te brengen in een Ayurvedic ziekenhuis. Je helpt in het maken van bepaalde mengsels, zorgdragen voor patiënten en andere dagelijkse taken.


Welke verpleegkundige stages zijn er beschikbaar in Sri Lanka?

Als een verpleegkundige stagiaire, kun je kiezen uit verschillende afdelingen of je specialiseren in een bepaald gebied. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:


 • Algemene geneeskunde
 • Verloskunde
 • Kraamafdeling
 • Oor, neus, keel
 • Pediatrie
 • Eerste hulp
 • Gynaecologie


Ben je een student Verpleegkunde en zit je in jouw laatste jaar, dan kun je kiezen uit deze specialisaties:


 • Volwassenen verpleging
 • Kind verpleging
 • Geestelijke gezondheid verpleging
 • Leerproblemen verpleging


Er is ook de mogelijkheid om meer bij te leren over traditionele geneeskunde, Ayurvedic. Jer werkt in een apart ziekenhuis die zich hier specifiek op richt. Wil je graag moderne en traditionele geneeskunde combineren, dan is er zeker mogelijkheid hierin. Je kunt bijvoorbeeld twee weken werken in een algemeen ziekenhuis en vervolgens twee weken in een traditioneel ziekenhuis. Op deze manier leer je meer over verpleegkunde in Sri Lanka van beide facetten.

Two female interns on a nursing internship in Sri Lanka are seen helping at a medical camp assisting patients.

Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Veel verpleegkundige stages zijn gebaseerd in Colombo of Galle. Deze drie plekken ligt aan de kust en dat is een plus als je gek bent op het strand.

Rondreizen in Sri Lanka is vrij gemakkelijk door het goedkope en beschikbare openbaar vervoer in het land. Je verblijft bij een gastgezin in de stad waar je werkt.

Colombo

Gelegen aan de westkust van Sri Lanka, vind je Colombo. Het is een populaire toeristische bestemming met een mix aan shoppingcentra en kolonische architectuur, straatmarkten en monumenten. Deze stad biedt iets voor iedereen dus ga op verkenning en neem de omgeving in je op!

Je werkt in een van de ziekenhuis in het zuidelijk gedeelte van de stad. Deze zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Galle

Galle is een grote stad die je vindt in het zuidwesten van Sri Lanka. Een deel van de stad is erkend door UNESCO als werelderfgoed. Dit komt voornamelijk door de mix aan Europese en Zuid-aziatische architectuur die dateert vanuit de koloniale periode. Deze stad kun je te voet verkennen, met de leuke lunchplekjes, musea of souvenirwinkels.

doet ervaring op in verpleegkunde in een academisch ziekenhuis of een lokaal prive ziekenhuis.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Verpleegkunde

Eerst ga je ontbijten met jouw gastgezin, vervolgens reis je naar het ziekenhuis waar je werkt per bus of riksja. Op jouw eerste dag wordt je begeleid naar jouw stageplek.


Op deze stage werk je van maandag tot vrijdag. Jouw werkuren variëren tussen half 9 en 12:30 uur, met tijd voor lunch. De shift gaat verder in de namiddag van 14 uur tot 16 uur.


Je loopt mee met de lokale dokters en verpleegkundigen tijdens hun rondes. We organiseren ook medische workshops gedurende de maand. Deze workshops leren je meer over de gezondheidspraktijken in Sri Lanka. Ze worden geleid door een lokale dokter, waar de focus wordt gelegd op veelvoorkomende gezondheidsproblemen in de omgeving. Dit is een kans om vragen te stellen en duidelijk te krijgen over wat je misschien al eerder hebt kunnen observeren in het ziekenhuis.


Een keer per maand neem je deel aan een medische outreach, waar je helpt bij het uitvoeren van gezondheidschecks.


Eenmaal je klaar bent met het werk, kun je de omgeving verkennen en ontspannen. Ga dineren met de andere stagiaires, praat over jouw ervaring en deel heerlijke curry. Of wandel door de straten en ontdek de lokale architectuur en de onvoorwaardelijke liefde die Sri Lanka draagt voor cricket.

A female health care student is seen taking blood pressure and sugar levels ina . local surgery as part of her nursing internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Doel en impact van deze stage in Sri Lanka

Het doel van dit project is om stagiaires een goede educatieve werkervaring aan te bieden.


Vele stagiaires hebben geen medische ervaring maar willen heel graag bijleren. Het is onze bedoeling om de interculturele uitwisseling van kennis te ondersteunen. Je observeert ervaren verpleegkundigen en deelt jouw ervaringen. Je krijgt inzicht in de toestand van de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Je leert over de veelvoorkomende ziektes in de omgeving, en de diagnose en behandeling ervan.


Dit project is ook een welgekomen hulp voor de lokale gemeenschap. Er is een tekort aan voorzieningen en opleiding om mensen te redden van ziektes die anders makkelijk te behandelen zijn. Een verandering in eet- en leefgewoontes zorgen voor een groei in niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hartziekten. Je helpt tijdens de outreaches en organiseert campagnes om de mensen op te leiden en bewust te maken van een gezonde levensstijl.  


We organiseren regelmatig community outreaches met alle gezondheidszorg stagiaires. Met jouw hulp kunnen we de doelen behalen die we vooropstellen in Sri Lanka:


 • Promoot het bewustzijn van niet-overdraagbare ziektes
 • Verbeter de toegang tot gezondheidszorg voor kansarme groepen
 • Verbeter de hygiene
 • Verminder het aantal slachtoffers van Dengue


Jouw werk, of dit nu gezondheidschecks of preventie van dengue inhoudt, is van groot belang voor het verbeteren van de gezondheidszorg in Sri Lanka.

Projects Abroad intern is pictured greeting a group of children at a medical outreach during her nursing internship in Sri Lanka.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Sri Lanka. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners