Australian intern on a nursing internship in Tanzania with Proejcts Abroad takes a photo with colleagues during her work experience.

Stage verpleegkunde in Tanzania

Leer van ervaren verpleegkundigen in Tanzaniaanse ziekenhuizen en doe outreach werk

In een oogopslag

Neem deel aan de stage Verpleegkunde in Tanzania en doe medische praktijkervaring op in een Afrikaans land. Je loopt mee met de dokters en verpleegkundigen in ziekenhuizen en klinieken en het werk dat ze doen. Je kunt ook meer tijd doorbrengen op bepaalde afdelingen en medische vaardigheden aanleren onder toezicht.

 

Je krijgt verschillende ziektes en aandoeningen te zien waar je voorheen alleen nog maar over had gelezen. De lokale dokters leggen je uit hoe de diagnose te werk gaat en welke behandelingsmethoden er zijn.

 

Je doet ook praktijkervaring op tijdens medische outreaches in afgelegen gemeenschappen. Deze gemeenschappen hebben geen toegang tot medische check-ups dus jij helpt mee in het voorzien hiervan.

 

Je werkt in Arusha. In jouw vrije tijd kun je de rest van het land verkennen, Lake Victoria bewonderen of de Mount Kilimanjaro ontdekken.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is deze stage Verpleegkunde in Tanzania geschikt voor mij?

Wil je praktijkervaring opdoen voor je van start gaat met jouw verpleegkundige carriere? Deze stage is ideaal als je wilt werken in een ziekenhuis vooraleer je je inschrijft voor een verpleegkundige opleiding. Je loopt mee met professionele dokters en verpleegkundigen en groeit je medische kennis dat kan prijken op jouw CV.


Ben je student Verpleegkunde dan is deze stage de ideale kans om praktijkervaring op te doen voor je afstudeert.


Als je niet zeker bent of een carrière als verpleegkundige geschikt is voor jou, kun je dat via deze stage te weten komen. Je leert over de dagelijkse taken van een verpleegkundige in Tanzania. Je krijgt een beter idee over het werk dat ze doen en een bredere kennis van geneeskunde.


Deze stage loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen op elk moment. De minimumduur is twee weken, maar je kunt ook langer blijven.

A French Projects Abroad intern is seen examining a child during a medical outreach whilst she completes her nursing internship in Tanzania.

Wat ga ik doen op deze stage Verpleegkunde in Tanzania?

Onder begeleiding van jouw projectverantwoordelijke doe je praktijkervaring op als verpleegkundige in Tanzania. Je brengt jouw tijd door in lokale ziekenhuizen en klinieken. Je leert over de verschillende aspecten en gaat de volgende taken uitvoeren:


 • Observeer lokale dokters en verpleegkundigen tijdens hun rondes en consultaties
 • Breng tijd door op de verschillende medische afdelingen
 • Woon medische infomomenten en workshops bij
 • Doe praktijkervaring op in het helpen van patiënten tijdense medische outreaches

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Observeer lokale dokters en verpleegkundigen


Je loopt mee met dokters en verpleegkundigen in verschillende afdelingen en komt te weten wat de dagelijkse taken zijn van een verpleegkundige in Tanzania. Je neemt deel aan de consultaties en observeert hoe de verpleegkundigen omspringen met beperkte voorzieningen.


Je kunt de verschillende afdelingen verkennen en bepalen welke het beste bij je past. Je kunt zoveel mogelijk afdelingen verkennen of je specialiseren in een enkele afdeling. Hoe langer jouw stage loopt, hoe meer afdelingen je kunt verkennen. We raden je aan om minstens een week door te brengen op elke afdeling die je uitkiest.


Medische workshops


Tijdens workshops en presentaties leer je nieuwe vaardigheden zoals het nemen van de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het geven van injecties. Je leert ook diagnoses stellen en tropische ziektes behandelen zoals malaria.


Help lokale inwoners tijdens outreaches


Ook tijdens outreaches krijg je de kans om nieuwe dingen bij te leren. Op deze dagen voorzie je medische zorg aan de lokale bevolking. Tijdens outreaches ga je naar de Maasai gemeenschappen met professionele dokters en verpleegkundigen. Je helpt ze bij het opzoeken van mensen die eventueel diabetes of een hoge bloeddruk hebben. Dit doen ze door het meten van de bloeddruk, bloedsuikerspiegel en het gewicht van elke patiënt.


De verschillende soorten stageplekken in Tanzania

Je krijgt de kans om te wisselen van afdeling en de verschillende medische specialiteiten beter te leren kennen. Als een bepaalde specialiteit je aanstaat dan kun je ervoor kiezen om de meeste tijd op deze afdeling door te brengen. De verschillende afdelingen zijn:


 • Chirurgie
 • Kraamafdeling
 • Algemene geneeskunde
 • Pediatrie
 • Palliatieve zorgen


De lengte van jouw stage bepaalt het aantal afdelingen die je kunt verkennen. Om een goed idee te kunnen krijgen van een specialisatie dien je minstens een week door te brengen per afdeling. Heb je misschien interesse in een specifieke afdeling, dan kun je dit zeker vermelden als je contact opneemt met ons.

Two Projects Abroad interns on a nursing internship in Tanzania have a quick chat at a medical outreach.

Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Arusha ligt aan de voet van Mount Mera en aan de grens met de Great Rift Valley. Je werkt in een groot overheidsziekenhuis als je een student Verpleegkunde bent of in een kleinere gezondheidskliniek als je de verpleegkundige studies nog moet starten. Elke twee weken ga je naar afgelegen gemeenschappen om medische outreaches te ondersteunen.


Er valt heel veel te beleven in Arusha. In het weekend kun je de witte stranden bezoeken van Zanzibar of een bezoek geven aan het National History Museum. Arusha heeft een heleboel leuke restaurants waar je de lokale delicatessen kunt proeven en live bands die je maar al te graag entertainen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage verpleegkunde in Tanzania

In de ochtend kun je ontbijten met jouw gastgezin en vervolgens de dalla dalla nemen naar jouw stageplek, met jouw witte labojas onder de arm.


Je komt aan op het werk om 8 uur en de dag eindigt om 16 uur, van maandag tot vrijdag.


In de ochtend loop je mee met ervaren dokters en verpleegkundigen. Kijk mee tijdens consultaties en observeer hoe ze diagnoses stellen en patiënten behandelen.


Je kunt verpleegkundigen volgens tijdens hun rondes. Stel zoveel mogelijk vragen en kom meer te weten over het werk dat ze doen. Je kunt verschillende afdelingen leren kennen en observeren afhankelijk hoe lang je stage loopt.


In de avonden ben je vrij en kun je Tanzania ontdekken. Er zijn gezellige lokale marktjes en restaurants die je kunt ontdekken of je kunt natuurlijk ook een maaltijd verorberen met je gastgezin of de avond doorbrengen samen met de andere stagiaires.

Female Projects Abroad intern is pictured assisting with weighing a Masai woman at the local clinic as part of her nursing internship in Tanzania.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage?

Het doel is om kennis uit te wisselen. Je leert van professionele dokters en verpleegkundigen en leert ook de gezondheidszorg kennen in een ontwikkelingsland. Je krijgt ook te horen hoe de gezondheidszorg werkt van de andere stagiaires op het project. Je krijgt een groter beeld van de medische zorg in een ontwikkelingsland als Tanzania.


Je helpt met het doorlichten van mensen die moeilijk toegang krijgen tot medische hulp. Sommigen hebben niet het vervoer om het ziekenhuis te bereiken of het geld om medische zorg te betalen. Tijdens medische outreaches kunnen we deze mensen verder helpen. Je helpt in het meten van de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel, lengte en gewicht. MEt deze gegevens kunnen de dokters en verpleegkundigen sneller patiënten doorverwijzen voor eventueel verder onderzoek en behandeling.


We hebben vijf doelen vooropgesteld voor het Verpleegkundig project in Tanzania. De doelen in het Medicine Management Plan zijn de volgende:


 • Verbeter de toegang tot gezondheidszorg voor kansarme groepen
 • Promoot het bewustzijn van niet-overdraagbare ziektes
 • Verbeter de hygiene
 • Verbeter de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Bevorder de uitwisseling van medische kennis en moedig het begrip van medische praktijken aan


Neem deel aan deze stage en help mee in het behalen van deze doelen.

Female intern from Projects Abroad is pictured screening children during her nursing internship in Tanzania.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners