Een Voeding stagiaire in Kenia die de bloeddruk controleert

Voeding Stage in Kenia

Leef op het platteland van Kenia, moedig gezond leven aan en bouw vaardigheden op voor je cv

In een oogopslag

  • Steun Keniaanse inwoners die lijden aan ondervoeding of diabetes
  • Vaardigheden opbouwen en praktische ervaring opdoen in een ziekenhuisomgeving
  • Bezoek kansarme gemeenschappen in Nanyuki om gezondheidscontroles uit te voeren
  • Empower lokale mensen door educatieve middelen te creëren

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een Voeding Stage in Kenia iets voor mij?

Opgewonden om te genieten van een nieuwe cultuur en vaardigheden op te bouwen die goed staan op een cv? Wil je leren van voedingsdeskundigen en helpen bij het verbeteren van de voeding van kansarme groepen? Dan is dit project iets voor jou. Leer rechtstreeks van professionele voedingsdeskundigen door deel te nemen aan deze praktische stage.

Er zijn geen vereisten voor dit project - iedereen ouder dan 16 kan meedoen. Je moet enthousiast zijn over voeding en gepassioneerd zijn over het positief beïnvloeden van de wereld.

Je zult vooral baat hebben bij deze Voeding Stage als je in de gezondheidszorg wilt werken, maar de vaardigheden die je opdoet, zijn overdraagbaar naar allerlei bedrijfstakken.

Deze voeding Stage in Kenia loopt het hele jaar door, dus meld je aan wanneer het jou uitkomt.

Mogelijkheden voor voedingsstages voor professionals

Werk je al in voeding of een aanverwant vakgebied? Uw expertise wordt gewaardeerd door de organisaties waarmee we in Kenia samenwerken. Met uw ervaring kunt u een hoger niveau van training aanbieden en uw vaardigheden en kennis delen.

Wanneer je als professional deelneemt aan deze Nutrition Internship, zullen we je matchen met een stageplaats waar je vaardigheden kunnen worden gebruikt om je impact te maximaliseren. Je werkt nauw samen met lokale voedingsdeskundigen om projecten op het gebied van duurzame voeding uit te voeren.

Patiënten krijgen medische controles van stagiaires Voeding

Ondersteunend medisch personeel in ziekenhuizen en klinieken

Een groot deel van je tijd tijdens deze Voeding stage in Kenia breng je door in een medische setting. Volg gediplomeerde voedingsdeskundigen in een ziekenhuis en observeer uit de eerste hand hoe ze patiënten behandelen die ondervoeding ervaren. Naarmate je meer zelfvertrouwen krijgt, neem je basistaken op je en leer je meer over het Keniaanse gezondheidszorgsysteem.

Ook bezoek je een voedingskliniek en een diabetes- of hypertensiekliniek. Hier kunt u communiceren met patiënten die lijden aan ondervoeding en aandoeningen die verband houden met overeten. Je ondersteunt artsen bij het geven van behandelingen. Je helpt patiënten ook met de kennis die ze nodig hebben om een gezond leven te leiden.

Voer medische outreaches uit in de gemeenschap

Als stagiaire Voeding in Kenia ga je verder dan ziekenhuizen en klinieken. Maak deel uit van langdurige ziektepreventie door outreaches in de gemeenschap te voltooien. Bezoek landelijke gemeenschappen en huizen om gezondheidscontroles uit te voeren en het bewustzijn te vergroten.

Veel Keniaanse inwoners hebben geen toegang tot medisch advies, vooral in afgelegen gemeenschappen. Jouw werk als voeding stagiair in het buitenland helpt lokale mensen toegang te krijgen tot informatie, zodat ze de juiste voedingsbeslissingen kunnen nemen. U neemt hun bloeddruk, bloedsuikerspiegel en andere metingen. Doe vervolgens, met de steun van deskundige voedingsdeskundigen, voedingssuggesties.

Je geeft de lokale bevolking meer kracht door ze te leren hoe ze tekenen van ondervoeding of diabetes kunnen herkennen. Op deze manier kunnen leden van de gemeenschap elkaar steunen om een gezond leven te leiden lang nadat u bent vertrokken. Ze weten ook wanneer ze medische hulp moeten zoeken voordat het te laat is.

Workshops gezondheid en voeding geven

Terwijl je naar gemeenschappen rond Nanyuki reist, creëer je leermiddelen. Je zult je moeten aanpassen aan je publiek om de boodschap over te brengen. U kunt bijvoorbeeld op bezoek gaan bij een buurtbewoner met diabetes. Vind creatieve manieren om ze kleine veranderingen in het dieet te laten zien die ze kunnen aanbrengen om hun gezondheid te herstellen.

Een deel van je tijd breng je door in een lokaal kinderdagverblijf. Hoe eerder we gezonde gewoonten kunnen aanleren, hoe groter de kans dat ze blijven hangen. Als stagiaire Voeding creëer je middelen voor jonge kinderen die hen een duwtje in de rug geven naar een gezonde levensstijl.

Scopri di più sul volontariato o sullo stage all'estero come professionista.


Waar ga ik werken?

Nanyuki

Je werkt in Nanyuki, 200 km ten noorden van de hoofdstad Nairobi. Hoewel de stad klein is, heeft het alle moderne voorzieningen die u nodig heeft. Deze omvatten gemakswinkels, restaurants en banken. Dierenreservaten omringen Nanyuki, waar je giraffen, leeuwen en meer zult zien.

Deze Voeding Stage vindt plaats in ziekenhuizen, klinieken, kinderdagverblijven en gemeenschappen. Dit biedt een scala aan mogelijkheden om te leren en een impact achter te laten.

Hoewel Kenia beroemd is om zijn nationale parken, zijn er tal van andere attracties. Het land heeft een divers landschap, bestaande uit woestijnen, tropische bossen, bergen en stranden. Bezoek het Nationaal Museum, ontdek oude Swahili-ruïnes en koop souvenirs op markten.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Kenia Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat is een typische dag als stagiair Voeding in Kenia?

Geniet van een smakelijk ontbijt in je gastverblijf voordat je op de minibus naar je stageplaats springt. Over het algemeen werk je van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.00 uur, maar dit hangt af van de prioriteiten op het moment van je bezoek. Afhankelijk van je vaardigheden, kun je misschien zelfs nachtdiensten draaien in het ziekenhuis, als dat is afgesproken met het lokale personeel.

Dagelijkse taken variëren afhankelijk van of u aan het leren bent, medische controles uitvoert of het bewustzijn vergroot. Een groot deel van uw tijd zal worden besteed aan het observeren van medische professionals. Kijk hoe ze omgaan met drukke dagen met beperkte middelen. Bespreek op rustigere dagen procedures met het personeel of geniet van diepgaande gesprekken met patiënten.

Tijdens werkdagen heb je genoeg om je bezig te houden, maar 's avonds en in het weekend zijn een kans om te ontspannen en plezier te hebben. Wij geloven in het aanbieden van meeslepende ervaringen. Leer meer over de Keniaanse cultuur door middel van drumlessen, kookcursussen en quizavonden. Gebruik sociale evenementen om een band op te bouwen met medestagiairs, vrijwilligers en lokale mensen.

Voeding stagiaire in Kenia voltooit een community outreach

Wat zijn de doelen en effecten van een Voeding Stage in Kenia?

Er zijn twee hoofddoelen van deze Nutrition Internship-mogelijkheid. Ten eerste bied je ondersteuning aan kansarme gemeenschappen en moedig je een gezonde levensstijl aan. Ten tweede ben je er om vaardigheden te leren en op te bouwen die je toekomstige carrière kunnen helpen.

Je ondersteunt inspanningen om de voeding van de lokale gemeenschap te verbeteren en richt je op drie doelen:

  1. Verbetering van de voeding van jonge kinderen en zwangere vrouwen
  2. Vermindering van de prevalentie van infecties die kunnen worden veroorzaakt door ondervoeding
  3. Bevordering van gezond leven en bewustmaking van voedingsgerelateerde aandoeningen

Je maakt deel uit van onze langetermijninspanningen om de gezondheidsresultaten voor kansarme regio's duurzaam te verbeteren. Terwijl je dit doet, doe je kennis, vaardigheden en ervaring op. Dit komt door te werken op een plek met een dubbele last van dieetproblemen: te veel eten en ondervoeding. Dit biedt een sterke basis om een carrière op te bouwen die verband houdt met gezondheidszorg of gemeenschapsontwikkeling.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nanyuki. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Kenia en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Luchthaven transport, vluchten en visums

Doe vrijwilligerswerk in Kenia en verken dit prachtige land in Afrika. Met zijn verschillende bezienswaardigheden is Kenia een prachtig land om te verkennen in je vrije tijd.


Een reis naar Oost-Afrika betekent ook dat je safaris kunt doen. Bewonder olifanten, leeuwen en de bedreigde Rothschild's giraffen in de Afrikaanse savanne.


Onze projecten zijn gelegen in Nanyuki, gelegen aan de voet van Mount Kenya. Met zijn groteske gebergten is het de moeite waard om een daguitstap te plannen naar dit unieke stukje natuur.


Tijdens de avonden kun je live muziek luisteren, lokale delicatessen uitproberen of marktjes bezoeken.


Je kunt het land op je eentje verkennen of er samen op uit gaan met de andere vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Wil je deelnemen aan deze Voeding Stage in Kenia?

Informeer nu

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners