Projects Abroad volunteers run a dental hygiene class at our volunteer teaching placements in Nepal.

Vrijwilligerswerk lesgeven in Nepal

Reis naar nepal en doe praktische werkervaring op in een klas door kinderen te helpen hun Engels te verbeteren

In een oogopslag

Maak een verschil en doe vrijwilligerswerk lesgeven in Nepal terwijl je de lokale leraren ondersteunt in een klas van een achtergestelde lagere school. Je gaat de leerlingen helpen met hun Engels te verbeteren en zelfvertrouwen te krijgen om het te spreken. Je doet praktische ervaring op die waardevol is voor je CV en je geeft terug aan de lokale gemeenschap.


Nepal is een van de meest kansarme landen in de wereld. Engels is daarom een belangrijke vaardigheid om te beheersen. Het opent deuren voor betere jobs en dat in een groeiende toeristenindustrie. Veel scholen zijn overbevolkt en er zijn te weinig leraren. We hebben je hulp nodig om de leraren te ondersteunen en de leerlingen meer kansen te geven om hun Engels te oefenen. Je begint als klassenassistent maar kunt al snel je eigen lessen leiden, afhankelijk hoe comfortabel je bent hiermee.


Alle instellingen in Nepal kun je vinden in Kathmandu. Je verblijft bij een lokaal gastgezin en krijgt voldoende vrije tijd om het land en zijn cultuur te ontdekken samen met de andere vrijwilligers.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk lesgeven in Nepal geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die kinderen wilt helpen bij het verbeteren van hun Engels en een praktische ervaring wilt opdoen als leraar. Je gaat samenwerken met professionele leraren en leert de praktijk in een ontwikkelingsland. Het is een waardevolle ervaring die je nadien kunt toevoegen aan je CV en dat is interessant als je een carrière wilt als leraar.

 

Zelfs al denk je er niet over na om leraar te worden dan is dit project nog steeds waardevol om je eigen vaardigheden te ontwikkelen. Planningsvermogen en leiderschap zijn vaardigheden die je in je latere leven ook nodig gaat hebben.

 

Heb je geen ervaring? Maak je geen zorgen. Je wordt begeleid door een leidinggevende en er worden regelmatig workshops georganiseerd om je vaardigheden bij te schaven. Je krijgt toegang tot onze online database om je lessen te helpen voorbereiden en beschikt over templates.

 

Houd er wel rekening mee dat je een goede kennis Engels nodig hebt om deel te nemen aan deze stage.

 

Het project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen.

Projects Abroad volunteers teaching in Nepal encourage a student to present to the class in English during a dental hygiene lesson

Wat ga ik doen op het lesgeef project?

Als lesgeef vrijwilliger Engels in Nepal ga je werken op een lagere school. Je werkt met de lokale leraren die je begeleiden en je vragen beantwoorden. Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:


  • Geef Engelse les aan kinderen en oefen de spreekvaardigheid al spelend
  • Ontwerp middelen die bijdragen aan een rijke leeromgeving
  • Woon workshops bij over het onderwijssysteem in Nepal

Je kunt vrijwilligerswerk lesgeven in Nepal onderverdelen in de volgende categorieën:


Geef Engelse les aan kinderen en oefen de spreekvaardigheid al spelend


Jouw taak in Nepal is om de studenten te helpen met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid en zelfvertrouwen. Elke dag ondersteun je de lokale leraren, je helpt ze en leert van ze. Eenmaal je groeit in je rol kun je meer verantwoordelijkheden krijgen tijdens de lessen.


Ga creatief te werk en denk aan manieren om de studenten te betrekken en motiveren op een spelende manier. Je kunt rollenspellen doen of een spel spelen dat de leerlingen motiveert Engels te spreken.


Ontwerp middelen die bijdragen aan een rijke leeromgeving


Je helpt ons om een van de doelen te behalen in de scholen van Nepal: het verbeteren van de geletterdheid. Je helpt in het verzekeren dat elke leerling toegang krijgt tot voldoende middelen om zich te ontwikkelen. We doen dit door elke school te beoordelen op basis van een lijst met criteria. Je wordt betrokken bij het ontwerpen en maken van leermateriaal zoals flashcards, het opmaken van templates om schrijven, lezen en spreken te motiveren.


Ondersteun leraren tijdens andere vakken zoals muziek, wetenschap, sport, kunst, levensvaardigheden en hygiëne


Jouw rol als leraar gaat verder dan het klaslokaal. Je kunt ook lesgeven in andere vakken zoals muziek, wetenschap, sport, kunst en life skills. Afhankelijk van jouw vaardigheden en interesses doe je ervaring op met verschillende vakken en kun je de studenten zien presteren. Hou een rapport bij van je leerlingen en leraren.


Woon workshops bij over het onderwijssysteem in Nepal


Je krijgt toegang tot workshops die je werk ondersteunen. Het geeft je een inzicht over het onderwijssysteem van Nepal. Gebruik deze tijd om nieuwe vaardigheden te leren, je leermethodes te verfijnen en te praten met de andere vrijwilligers over lesgeven voor een klas. Elke week organiseren we workshops voor alle sociale zorg en lesgeef vrijwilligers.


Waar in Nepal ga ik werken?

Kathmandu

Je werkt in Kathmandu, de grootste stad in Nepal en een centrale plaats voor financiële zaken.


Je werkt op een lokale lagere school en de meeste kinderen komen uit achtergestelde gemeenschappen. De ouders zijn vaak arbeiders of werken op een boerderij.


Je verblijft bij een lokaal gastgezin, eet samen en deelt de dagelijkse routine. Je kunt de lokale taal leren of misschien een beetje Nederlandse woordjes leren aan je gastgezin.


Nepal is een prachtig land om te verkennen, denk aan de Mount Everest, de vele besneeuwde bergen en heilige tempels.

Chitwan

Als alternatief verblijf je in Chitwan, een kleinere stad die beroemd is om zijn hoger onderwijs. Dit is een van de beste plekken om opvoeder te zijn, aangezien er al een cultuur is die op zoek is naar kennis. Hoewel het bekend staat als de medische stad van Nepal, is het een belangrijke regio voor het opleiden van de volgende generatie in alle vakgebieden.

Gelegen op 100 km van Kathmandu, wordt u omringd door de met sneeuw bedekte bergen waar Nepal bekend om staat. Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid van dit gebied in je vrijwilligerswerk.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Nepal

Een typische dag start met een ontbijt samen met het gastgezin. Je kleedt je formeel aan en vertrekt naar de werkplek.


Je gebruikt dagelijks het openbaar vervoer. Afhankelijk van de locatie van je werkplek neem je de tuk-tuk, bus of auto-rickshaw. Tijdens je inductie wordt je rondgeleid in de omgeving door de staff.


You werkt 6 uur per dag, van maandag tot vrijdag.


Bij de aankomst op de werkplek in Nepal ga je de lessen inplannen met een leraar of de lessen ondersteunen. Zing Engelse liedjes, oefen de uitspraak, lees samen verhalen en observeer de leraren tijdens de les.


Elke dag heb je tussen 4 a 5 lessen van verschillende niveaus. Eenmaal je meer zelfvertrouwen krijgt als leraar, kun je mogelijks de lessen gaan leiden. Je kunt ook lesgeven in andere vakken zoals muziek, wetenschap kunst en sport.


Tijdens de lunch kun je met de Nepalese leraren praten en meer te weten komen over de school en het onderwijssysteem in een ontwikkelingsland. De lessen kunnen doorgaan in de namiddag of je gaat helpen tijdens buitenschoolse activiteiten. Je kunt tijdens de middag ook lessen inplannen en lesmateriaal voorbereiden.


In het weekend heb je de tijd om te verkennen. Ga hiken met de andere vrijwilligers, verken de Himalaya gebergtes of verken de oude tempels. Wat je ook doet in het weekend, er valt zoveel te ontdekken in Nepal.

A Projects Abroad volunteer teaching English in Nepal reads a book to his students

De doelen en impact van het project

Het doel van het project is om de leerlingen uit achtergestelde gemeenschappen te voorzien van de mogelijkheid om hun Engelse spreekvaardigheid en kennis te verbeteren.


Nepal is nog steeds een van de meest kansarme landen in de wereld. Daarom willen we de leerlingen de kans geven om Engels te leren spreken en de leraren in de klas te ondersteunen. Zij hebben hulp nodig om de geletterdheid, gecijferdheid en klassenmanagement. Hier hebben we jouw hulp nodig.


Met jouw hulp kunnen we elke leerling de mogelijkheid geven om Engels te leren en te werken aan educatieve doelen. We hebben vier duurzame doelen vooropgesteld voor de lange termijn in Nepal:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter het niveau van de geletterdheid
  • Verbeter het niveau van de gecijferdheid
  • Verbeter de onderwijstechnieken


Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Nepal en help ons in het behalen van deze langetermijn doelen.

A group photo of a Projects Abroad volunteer with her students at her volunteer teaching placement in Nepal

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nepal. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Nepal en een unieke ervaring te beleven.

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners