You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het Community Township project in Zuid-Afrika

Overzicht
Project overzicht

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in deze bestemming, neem dan eerst contact met ons op.

 • Waar: Lavender Hill township, Kaapstad
 • Type projecten: Community project
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen mee op de verschillende community projecten en bouwwerkzaamheden in de townships
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar tijdens een tussenjaar of carrière break op het Community Township project in Zuid-Afrika. Het is een ideale manier om betrokken te raken in de Zuid-Afrikaanse cultuur en deel te nemen aan een breed scala van waardevolle activiteiten in de lokale gemeenschap. Op deze manier lever je een waardevolle bijdrage en beleef je tegelijkertijd ook een unieke ervaring.

Op het Community Township project kan je werken aan taken zoals:

 • Assisteren bij de bouwwerkzaamheden
 • Deelnemen aan het voedingsproject waar je meewerkt in de biologische moestuin en maaltijden bereidt voor de kinderen
 • De lokale bevolking informeren over biologische voeding productie
 • Het creëren van een sportveld waar je lichamelijke opvoeding geeft

Werken binnen de gemeenschap in de Townships van Kaapstad

Vrijwilligerswerk community township project Zuid-Afrika

De meeste bouwwerkzaamheden vinden in de ochtend plaats en vrijwilligers werken, onder begeleiding en toezicht van een bouwmanager, aan verschillende gebouwen en constructies. De gebouwen worden gemaakt met behulp van een eco-zak systeem. Eco-zakken zijn gevuld met zand en met het gebruik van deze techniek is het mogelijk om huizen van betere kwaliteit te bouwen voor minder geld. Ook andere ecologische materialen worden gebruikt zoals gerecycleerd puin en ecologische houten balken.

Momenteel bouwen vrijwilligers aan een community centrum in Village Heights, Lavender Hill, waar het zal dienen als een multifunctioneel gebouw met eigen toiletten en een keuken. Voorgestelde projecten in de toekomst zijn een gebouw waar er ruimte is voor kunst, cultuur, dans, theater en muziek en eveneens een uitbreiding van de gemeenschappelijke tuin.

De taken die vrijwilligers op zich nemen zullen verschillen, maar omvatten het leggen van funderingen, het mixen van cement, het plaatsen van eco-zakken voor het bouwen van muren, het bouwen van daken, het plaasteren en het verven van de afgewerkte gebouwen.

In de namiddag heb je voldoende tijd om betrokken te raken met de andere projecten die plaatsvinden in de lokale gemeenschap. Op deze projecten kan je je bezig houden met de kinderen uit de buurt en deelnemen aan het voedingsproject.

Op het voedingsproject help je mee in de groentetuin, doe je onderzoek naar voedingsrijke recepten waarin onze eigen gekweekte groenten kunnen verwerkt worden en help je mee bij de bereiding van maaltijden voor de kinderen. Op dit project willen we ook een sportveld voorzien voor de kinderen waar ze aan lichamelijke opvoeding kunnen doen en we willen de lokale bevolking in de townships informeren over biologische voeding en basis permacultuur technieken.

vrijwilligerserk cultuur en samenleving Kaapstad

Heb je een voorkeur voor een bepaald onderdeel van dit community project, laat het ons dan zeker weten bij jouw aanmelding.

Soms zijn de bouwprojecten tijdens de Zuid-Afrikaanse schoolvakanties tijdelijk gesloten. De zomervakantie vindt plaats vanaf begin december tot half januari. Kortere vakanties vinden plaats met Pasen, eind juni/begin juli en de laatste week van september/begin oktober. Er zijn alternatieve programma’s beschikbaar gedurende deze periodes, onze lokale collega’s zullen je hierover informeren en adviseren als je bent aangemeld.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het Community Township project in Zuid-Afrika als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven. Dit project is het hele jaar door beschikbaar.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲