You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Milieu project - Afrikaanse Bush in Zuid-Afrika/Botswana

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Wild At Tuli Safaris, Botswana
 • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol binnen dit project: Observeren en volgen van zoogdieren, vogels en planten, renoveren van kapot hekwerk, het bouwen van een dam, het maken van drinkplaatsen voor dieren, je leert planten en dieren te identificeren
 • Accommodatie: Tentenkamp in het natuurpark
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij ons dier en natuurbehoud project op de grens van Zuid-Afrika. Het land kent een paar van de mooiste natuurparken van heel het continent. De bevolking zet zich met het oog op de toekomst in voor het natuurbehoud, waarbij ze jouw hulp zeker kunnen gebruiken. Het dier- en natuurbehoud project waar Projects Abroad actief is ligt net over de grens van Zuid-Afrika in Botswana en heet Wild At Tuli Safaris. In het hart van de natuurreservaten, de nationale parken en de beschermingsgebieden van wildlife verricht je afwisselend vrijwilligerswerk én doe je waardevolle praktijkervaring op. Het grensoverschrijdende project biedt jou als vrijwilliger eveneens de mogelijkheid om van een prachtige omgeving te kunnen genieten.

Vrijwilligerswerk in een natuurpark in Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk bij het natuurbehoudproject in Zuid-Afrika

Het natuurpark waar je als vrijwilliger werkt en woont, heet Wild At Tuli Safaris en is 5000 hectare groot. In het reservaat leven uiteenlopende diersoorten; van hyena's tot olifanten en vele andere Afrikaanse diersoorten. Wild At Tuli Safaris is de perfecte plek om het dierenrijk en al zijn facetten te leren kennen: naast de accommodatie voor vrijwilligers, bij de Limpopo Rivier, komen de olifanten water zoeken.

Wild At Tuli Safaris is onderdeel van een groter natuurbehoud project waarin reservaten in Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe en Mozambique aan elkaar gekoppeld worden om zo de dieren in de droge sub Sahara van Afrika maximale overlevingskansen te geven. Als vrijwilliger krijg jij de unieke kans om hier aan mee te werken.

De verzamelde gegevens bij deze projecten worden gebruikt om een beter beeld te krijgen van de dierenpopulaties en hun migratiegewoonten. Deze gegevens worden overgedragen aan de regeringsautoriteiten van de betrokken landen, zodat zij aangepaste milieubeleidsmaatregelen kunnen nemen en de grenzen naar behoren kunnen controleren.

Lees meer over de doelstellingen van dit project in het Botswana Conservation Management Plan.

Onze medewerkers ter plaatse zorgen voor jouw begeleiding en veiligheid terwijl jij de adembenemende omgeving en alle bijzondere dieren in je op neemt.

Werkzaamheden als vrijwilliger tijdens een natuurbehoud project in Zuid-Afrika

Samenwerken bij het natuurbehoudproject in Zuid-Afrika

Alle werkzaamheden die je uitvoert staan onder supervisie van een gekwalificeerde ranger om zo de veiligheid van jou en je mede vrijwilligers te garanderen. Tijdens jouw tijd als vrijwilliger op het natuurbehoud project wordt je ingezet voor verschillende werkzaamheden om het reservaat te behouden. De taken zullen onder andere bestaan uit:

 • Onderzoek en bestuderen van de olifanten populatie
 • Onderzoek van Baobab bomen en helpen bij de bescherming hiervan
 • Bodem controles
 • Verwijderen en herstellen van omheining
 • Bouwen van een dam
 • Aanleggen van natuurlijke drinkplaatsen voor dieren
 • Bestuderen van vogels en zoogdieren door middel van observatie, camera vallen en spooronderzoek
 • Bouwen van verborgen observatie plaatsen
 • Onderhouden van bestaande wegen en nieuwe wegmarkeringen voorzien
 • Anti-stropers controles

Vrijwilligers die werken op het natuurbehoud project in Zuid-Afrika werken over het algemeen vijf of zes uur per dag. Vier uur in de ochtend, wanneer het nog koel is, en een uur of twee aan het eind van de middag. In de lange lunchpauze krijgen de vrijwilligers de tijd om te eten, te ontspannen, spelletjes te spelen of even te rusten. Omdat dit project heel erg afgelegen ligt is het niet toegestaan het kamp te verlaten zonder een medewerker van het project. Vandaar dat de hele groep gezamenlijk een wekelijkse trip maakt naar de stad om het thuisfront te bellen, boodschappen te doen, en alle andere dingen die je graag zou willen.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Douwe de vries op het Natuurbehoud & Milieu project in Zuid-Afrika
Douwe de Vries
Het was af en toe hard werken in de brandende zon, maar wanneer we dan een groep olifanten tegenkwamen was alles weer goed. Eén van de hoogtepunten was de ‘sleep out’: slapen in een hut onder de sterrenhemel. We gingen met een groep van 12 man, die gesplitst werd in groepjes van 2. Ieder moest 2 uur de wacht houden en met een supergrote zaklamp af en toe de omgeving beschijnen op zoek naar alles wat bewoog. En we hadden geluk: rond middernacht zagen we een hyena! Lees meer...

Accommodatie in het natuurpark in Zuid-Afrika

Voorlichting-natuurbehoud-Zuid-Afrika

Alle vrijwilligers op het natuurbehoud project verblijven tijdens hun avontuur in het buitenland gezamenlijk in een accommodatie.De accommodatie ligt aan de Limpopo Rivier aan de kant van Botswana op de drempel van Zuid-Afrika. Je verblijft in het basiskamp in 6 persoonstenten, jongens en meisje gescheiden, die rond een open gezamelijk ruimte staan geplaatst waar kan worden gekookt. Veel eten wordt bereid met een traditionele Braai, een soort barbecue. Warm water en elektriciteit is beschikbaar, het wordt opgewekt met zonnepanelen en generatoren.

Houd er wel rekening dat je na maximaal drie maanden weer naar huis moet omdat het helaas niet mogelijk is om voor langer dan deze periode een visum te krijgen voor Botswana. Vrijwilligers worden ook gevraagd om op een maandag aan te komen. Het project is gedurende drie weken gesloten tijdens de kerstperiode, van midden december tot en met begin januari.

Vrijwilligersprojecten combineren

Neem jij als vrijwilliger deel aan één van de andere vrijwilligersprojecten in Kaapstad? Dan kun je ervoor kiezen om één extra week bij het dier- en natuurbehoud project ervaring op te doen en te genieten van de adembenemende omgeving. Vrijwilligers worden gevraagd op een maandag voor 15:00 uur aan te komen en een week later na de middag weer te vertrekken. Zo kan de wisseling van vrijwilligers in één dag worden gedaan.

Periodieke updates Management Plan, Data en rapporten Stage
Jongerenreizen Campaign 2018
10 belangrijke weetjes natuurbehoud project Zuid-Afrika

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲