You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een Diergeneeskunde & Dierenverzorging project in het buitenland

Studenten die een opleiding volgen in de richting van diergeneeskunde of dierenverzorging kunnen tijdens een stage op de projecten van Projects Abroad nuttige ervaring opdoen. Je zal ervaren dat er in ontwikkelingslanden heel anders met dieren wordt omgegaan. Lastdieren en vee zijn vaak heel waardevol omdat ze een rol spelen in het levensonderhoud, maar dieren zoals honden en katten, worden heel anders behandeld dan wij gewend zijn.

Dierenverzorging stage in het buitenland

Stage lopen op een dierenverzorging project in het buitenland

Heb jij er voor gekozen om te studeren voor dierverzorgende dan kun je tijdens een stage dierenverzorging in het buitenland stagelopen bij bijvoorbeeld een lokaal opvangcentrum met verwaarloosde huisdieren. Als stagiair help je mee met o.a. de verzorging van de dieren en het schoonhouden van de verblijven. Soms kom je ook in contact met de eigenaren van (huis)dieren en kun je hen helpen met advies. Heb je specifieke voorkeuren voor bepaalde dieren of werkzaamheden, dan kun je dit altijd aangeven.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen een dierenverzorging project in het buitenland

Je kunt voor jouw stage dierenverzorging in het buitenland zelf bepalen welke project de stage biedt die het best past bij jouw studie of stage opdracht. Zo is er de mogelijkheid om je te richten op huisdieren, zoals honden en katten in een opvangcentrum of dierenasiel voor verwaarloosde en achtergelaten dieren. Wil je juist graag met een bepaalde diersoort werken tijdens je stage dan zijn er ook mogelijkheden voor het werken met zeevogels, apen, schildpadden, reuzenpanda’s en poema’s.

Studenten dierenverzorging zullen zeker een passende stage kunnen vinden, maar ook studenten van de studie Biologie kunnen hier hun ei kwijt. Naast de reguliere activiteiten op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Diergeneeskunde stage in het buitenland

Stage lopen op een diergeneeskunde project in het buitenland

Misschien heb je altijd al geweten dat je dierenarts wilt worden en was de keus voor je studie snel gemaakt. In gebieden waar mensen weinig geld hebben schiet de zorg voor dieren er vaak als eerste bij in. Tijdens een stage diergeneeskunde in het buitenland zal je in een lokale dierenkliniek dagelijks met het welzijn van dieren te maken hebben en alles leren over de behandeling van zieke of verwaarloosde dieren.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen een diergeneeskunde project in het buitenland

Studenten diergeneeskunde zullen op een diergeneeskunde stage in het buitenland in elk geval belangrijke ervaring opdoen die een verrijking voor de studie zal zijn. Ook als je leert voor dierenverzorger kun je hier veel leren over het welzijn van dieren. Naast de reguliere activiteiten op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een Diergeneeskunde & Dierenverzorging stage

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een Diergeneeskunde en/of Dierenverzorging stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor Diergeneeskunde & Dierenverzorging projecten. Bij sommige projecten komen beide disciplines aan bod.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een Diergeneeskunde & Dierenverzorging project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲