You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een sociaal project in het buitenland

Bijna al onze sociale projecten kunnen als basis dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij een sociale studie zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), dan ben je welkom op een sociaal project in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Sociale stage in het buitenland

Sociale stage buitenland

In elke bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er verschillende sociale projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type instelling, de doelgroep of het soort werkzaamheden.

Bij onze sociale projecten draait het altijd om de zorg voor anderen. In de meeste gevallen gaat het om kinderen, en in enkele gevallen zal het ook om volwassen of ouderen gaan. In de landen waar we werkzaam zijn hebben niet alle kinderen dezelfde kansen. Kinderen uit arme gezinnen verblijven vaak overdag in een opvangcentrum omdat hun ouders beide werken om brood op de plank te krijgen. Tot slot kan je je als stagiair ook richten op kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, in opvang- en revalidatiecentra.

De zorginstellingen waar Projects Abroad mee samenwerkt zijn vaak onderbezet en hebben beperkte beschikking over hulpmiddelen. Hierdoor komt het personeel handen te kort om de kinderen te geven wat ze nodig hebben. Hier is de inzet van stagiairs dus hard nodig om een helpende hand te bieden.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen de sociale zorg in het buitenland

Stage sociaal werk buitenland

Op een stage binnen een sociaal project kun je je inzetten om de kinderen en eventueel volwassenen of ouderen in deze instellingen de extra aandacht te geven die ze zo hard nodig hebben. Je kunt helpen bij de dagelijkse zorgtaken, zoals bij het aankleden, wassen en tijdens de maaltijden. Daarnaast is er ruimte voor het organiseren van activiteiten die leuk en leerzaam zijn.

Naast de reguliere activiteiten op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of om te werken aan een stage opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld kijken op welke manier je het dagprogramma efficiënter kan maken, zodat de hulpverleners na je vertrek goede handvatten hebben om mee verder te gaan. Of je leert de kinderen bepaalde handelingen zelf te doen, zodat ze niet overal begeleiding bij nodig hebben. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Als stagiair help je ook bij het behalen van de lange termijndoelen voor de zorgcentra, die beschreven staan in onze Care Management plannen.

Projecten en bestemmingen voor een sociale stage in het buitenland

Er zijn twee soorten sociale stages. Allereerst de algemene sociale stage, waarbij je al vanaf 2 weken ervaring op kunt doen in het buitenland en als stagiair werkt op de reguliere projecten binnen de sociale zorg. Ten tweede hebben we zes stages sociaal werk. Voor deze specifieke stages - in Bolivia, Ecuador, Mexico, Ghana, Mongolië en Roemenië – moet je verplicht een opleiding tot sociaal werker of een vergelijkbare opleiding volgen. Ook moet je basis- of gemiddelde kennis van het Spaans bezitten voor de bestemmingen in Zuid-Amerika. Bij deze stages kunnen we garanderen dat er een gekwalificeerde sociaal werker of psycholoog is voor jouw begeleiding en dat de stage zal voldoen aan de eisen van je opleiding.

Stage-eisen en begeleiding

Welke stage je ook kiest, we doen er alles aan om aan eventuele eisen vanuit je studie af te stemmen met de collega’s in de bestemming. Daarnaast zorgen we ervoor dat je goede begeleiding krijgt, op de bestemmingen maar ook in aanloop van je vertrek.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het werkt en wat jij moet doen als jij een sociaal project als stage in het buitenland wilt doen. Ook hebben we een speciale pagina met informatie voor stagebegeleiders.

Hieronder vind je een overzicht van de sociale projecten en de zes stages sociaal werk.

Sociale zorg stage

Sociaal project

Stage sociaal werk

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲