You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland tijdens een sabbatical

Projects Abroad vrijwilliger tijdens sabbatical bij lesgeefproject in Madagaskar.

Als je een tijdje je loopbaan wilt onderbreken met een sabbatical in het buitenland, dan kun je dit op verschillende manieren combineren met vrijwilligerswerk. Door deel te nemen aan een van de vele projecten wereldwijd doe je nieuwe ervaringen op, zet je jouw (professionele) kennis in een ontwikkelingsland in en lever je een bijdrage aan waardevolle projecten binnen bijvoorbeeld de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, het onderwijs of de sociale sector.

Vrijwilligerswerk in het buitenland geeft je de kans om te investeren in nieuwe kennis, een carrière switch te overdenken of op een unieke manier meer van de wereld wilt zien. Omdat iedereen andere redenen heeft om een sabbatical te nemen, zijn er verschillende soorten projecten die passen bij jouw interesse en flexibele startdata die aansluiten bij jouw agenda.

Zet je professionele ervaring in tijdens je sabbatical

Jouw medische kennis komt van pas bij de gezondheidszorg projecten in onder andere Afrika

Voor professionals die hun carrière onderbreken om hun beroepskennis in te zetten in ontwikkelingslanden, hebben we speciale vrijwilligersprojecten voor professionals. Afhankelijk van jouw expertise kun je bijvoorbeeld bijzonder nuttig werk verzetten in lokale ziekenhuizen, sociale instellingen of scholen. Werk je in het bedrijfsleven? Dan zijn de Business en Microkrediet projecten wellicht interessant. Ben je journalist of jurist? Ontdek dan de mogelijkheden binnen de Journalistiek en de Rechten projecten.

Behalve dat je in een nieuwe en uitdagende omgeving je beroep kunt uitoefenen, bieden deze projecten je ook een unieke kans om informatie uit te wisselen met lokale collega’s en meer te leren over hun werkwijze en cultuur. Een zekere hoeveelheid werkervaring en genoeg kennis van het Engels (en eventueel Frans of Spaans) zijn vereisten voor deze projecten. Zo weten we zeker dat jouw kennis en kunde aansluiten met de behoeften van het project en vice versa.

Ontdek nieuwe interesses tijdens reguliere vrijwilligersprojecten

Tijdens je sabbatical kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen in de Filippijnen

Wil je tijdens je sabbatical graag je horizon verbreden en andere interessegebieden verkennen? Dan kun je kiezen uit tientallen reguliere vrijwilligersprojecten op verschillende continenten. Voor deze projecten heb je geen specifieke kennis nodig, dus waarom zou je als leraar niet eens overwegen om aan een Natuurbehoud & Milieu project deel te nemen. Of als marketeer aan een project binnen de Sociale zorg? Deze vrijwilligersprojecten zijn ook goed te combineren met een vakantie of een wereldreis, want de startdata zijn flexibel en je kunt al vanaf 2 weken een bijdrage leveren.

Groepsreizen met vrijwilligerswerk

Ook als je wel graag vrijwilligerswerk wilt doen maar liever niet alleen reist, dan zijn de volwassenenreizen of de groepsreizen tijdens de kerstvakantie een goede optie. Tijdens deze georganiseerde groepsreizen van 2 tot 4 weken wordt doordeweeks hard gewerkt aan waardevolle projecten en in de avonden en het weekend worden activiteiten georganiseerd zodat je meer van het land ziet en de lokale cultuur beter leert kennen.

Meer informatie

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk tijdens een sabbatical? Neem dan gerust contact met ons op.

Sabbatical ervaring Ervaringen van Laura, 44 jaar
Ervaringen van Laura, 44 jaar
(8 weken in Mongolië en 14 weken in Nepal)
“Ik was op zoek naar verandering in mijn leven en vooral op zoek iets dat mijn kijk op het leven zou veranderen. Ik wilde graag iets doen waarbij ik anderen kon helpen. Ik kan heel eerlijk zeggen dat dit tot nu toe de mooiste ervaring van mijn leven is geweest. Ik heb ontzettend veel geleerd en heb respect gekregen voor andere culturen.” Lees meer...
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲