You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor jongeren

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor jongeren

Jaarlijks doen veel jongeren vrijwilligerswerk bij onze projecten wereldwijd. Of je nu een scholier bent die tijdens de zomervakantie of de kerstvakantie als vrijwilliger naar het buitenland wil, of je hebt net je eindexamens achter de rug en je wilt de periode tot het begin van je nieuwe studie een waardevolle invulling geven, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze vrijwilligersprojecten. Neem je een tussenjaar? Ook dan zijn er veel verschillende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen.

Als je je al op jonge leeftijd inzet als vrijwilliger, toon je verantwoordelijkheid en volwassenheid. Niet alleen Projects Abroad waardeert dit, maar ook universiteiten, hogescholen en werkgevers vinden dit positief. Door vrijwilligerswerk te doen kun je je onderscheiden wanneer je toelating doet voor een studie of solliciteert op een baan.

Er zijn veel projecten wereldwijd met flexibele startdata die je bijvoorbeeld kunt combineren met je eigen wereldreis. We hebben de volgende speciale opties voor jongeren:

Doe vrijwilligerswerk in de (zomer)vakantie: jongerenreizen

Jongerenreis Tanzania tandenpoetsles

De zomervakantie is voor veel jongeren de beste periode om vrijwilligerswerk te doen, want dan hoef je immers niet naar school. In deze vakantie kun je deelnemen aan de speciale groepsreizen voor jongeren: goed georganiseerde groepsreizen van 2, 3 of 4 weken voor jongeren tussen 15-18 jaar. Deze reizen vinden plaats op vaste data en brengen je naar bestemmingen over de hele wereld. Hier werk je samen met een internationale groep leeftijdsgenoten en ’s avonds en in het weekend worden er leuke activiteiten voor je georganiseerd.

Wil je tijdens de kerstvakantie vrijwilligerswerk doen? Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen aan de 2-weekse kerstreizen. Tijdens deze reizen help je bij een sociaal project, een geneeskunde project of een wederopbouw project en vier je Kerst en Oud en Nieuw in het buitenland.

Doe vrijwilligerswerk na je eindexamen

Als je net je eindexamens achter de rug hebt, duurt het vaak nog bijna 3 maanden voordat je nieuwe studie begint. Wil je in de periode graag voor langere tijd naar het buitenland en ervaring opdoen die nuttig is voor je nieuwe opleiding? Kijk dan eens bij onze reguliere projecten, want deze sluiten aan bij allerlei beroepsgroepen: van sociale zorg en lesgeven, tot dierverzorging, business en journalistiek.

Doe vrijwilligerswerk tijdens een tussenjaar

Steeds meer jongeren kiezen voor een tussenjaar na het afronden van hun middelbare school. Je kunt dit jaar gebruiken om je te oriënteren op de juiste studie, ervaring op te doen voor de decentrale selectie of om algemene vaardigheden te leren in het buitenland.

Doe vrijwilligerswerk tijdens de Global Gap Wereldreis

Behalve deelname aan de bovengenoemde projecten, is het mogelijk om deel te nemen aan de Global Gap Wereldreis. Dit is een unieke reis voor jongeren van 18 of 19 jaar die je in 8 maanden naar 5 verschillende bestemmingen brengt in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Op elke bestemming doe je een verschillend vrijwilligersproject. Als je liever je eigen reis samenstelt, dan kun je ook overwegen om onze projecten te combineren.

Meer informatie

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲