You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor studenten

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor studenten

Veel studenten gaan tijdens hun studie naar het buitenland om vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen. Dit is een goede manier om (werk)ervaring op te doen, meer van de wereld te zien en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage te leveren aan bijzondere projecten. Een buitenlandse stage of vrijwilligerswerk staat bovendien goed op je CV en kan nuttig zijn voor je carrière.

Er zijn veel verschillende soort projecten verspreid over bestemmingen wereldwijd waar jij je als student nuttig kunt maken. Vrijwel allemaal hebben ze flexibele startdata en verblijfsduur, waardoor je het zo kunt plannen dat je vrijwilligersproject overeenstemt met de wensen van je opleiding, precies in je collegevrije weken valt of aansluit bij je backpack plannen.

Vrijwilligerswerk voor studenten in de (zomer)vakantie

vrijwilligerswerk buitenland studenten tijdens vakantie

Als student ben je welkom bij een van de projecten om tijdens de (zomer)vakantie naar het buitenland gaan om (werk)ervaring op te doen binnen jouw studiegebied. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een heel ander soort project te doen, om ervaring op te doen binnen een ander werkveld. We bieden reguliere vrijwilligersprojecten aan binnen allerlei sectoren, van sport en lesgeven tot journalistiek en microkrediet.

Neem je een jaar vrij omdat je toe bent aan een break of een andere studie wilt gaan doen, ontdek dan ook de mogelijkheden voor een tussenjaar.

Stage in het buitenland

Veel hogescholen en universiteiten moedigen je aan om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Zo doe je immers niet alleen nuttige, studiegerelateerde kennis op, maar leer je tegelijkertijd ook andere culturen kennen. Bijna alle projecten van Projects Abroad kunnen als basis dienen voor jouw stage of afstuderen in het buitenland. Je kunt dan ook een project kiezen dat aansluit bij jouw studie.

Doe je bijvoorbeeld de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), dan sluiten de sociale stages daar goed bij aan. Voor studenten die in de gezondheidszorg gaan werken (bijvoorbeeld verloskunde, verpleegkunde, fysiotherapie of logopedie) kunnen deelnemen aan stages binnen de gezondheidszorg projecten. Studeer je biologie? Dan zijn de natuurbehoud & milieu stages wellicht interessant.

Om er zeker van te zijn dat het project van jouw keuze overeenstemt met de wensen van je opleiding, is het goed om eerst met je stagebegeleider te overleggen voordat je je definitief gaat inschrijven. Wij zullen ook met onze lokale staff jouw wensen en opleidingseisen bespreken.

Minor in het buitenland

In Togo delen een student Landbouwkunde en een lokale boer ervaringen uit in het kader van het Landbouwproject.

Als je een minor volgt zoals Internationalisering of Global Development Issues, dan is de kans groot dat je daarvoor ook naar het buitenland kunt. Veel van onze projecten zijn hier voor geschikt. Ook als je een andere minor volgt waarbij je een eigen invulling kunt geven aan je vrije ruimte, dan je kun je overwegen om deel te nemen aan een van onze projecten wereldwijd.

Meer informatie

In de loop der jaren hebben we veel ervaringsverhalen van studenten verzameld. Deze verhalen geven je een goed beeld van stages of projecten in het buitenland. In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten.

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲