Jeugdreizen vrijwilligerswerk in het buitenland

Neem 12 tot 15 jarigen buiten de klaslokalen en help ze om een verschil te maken waar het nodig is

Groepsreizen met vrijwilligerswerk voor scholieren zijn opgesteld voor 12 tot 15 jarigen. Het is nooit te vroeg om meer te leren over andere gemeenschappen en culturen, en samen te werken voor een betere wereld.


Onze medewerkers zetten alles in om de kinderen, ouders en leraren de beste reis aan te bieden. Veel van onze vrijwilligers die deelnemen aan deze jeugdreis, gaan naar het buitenland voor het eerst, en net daarom is de ondersteuning van onze medewerkers zo belangrijk om het project succesvol te maken.


Deze projecten zijn gestructureerd en vooraf bepaald, inclusief het reisplan en de maaltijden. De lokale medewerkers blijven bij de groep om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers het meeste uit hun ervaring kunnen halen. Naast het vrijwilligerswerk dat ze doen, geven deze projecten de kans om de omgeving te verkennen tijdens weekend trips en activiteiten.

Kies een Jeugdreis

1-1 van 1 projecten

Part of the Experiential Learning model in Cambodia for middle school students, is for students to help at a kindergarten.
Jeugdreis vrijwilligerswerk met kinderen in Cambodja
Bekijk dit project
  • Vaste data tijdens schoolvakanties
  • Dit project is geschikt voor jongeren tussen 12 en 15 jaar oud
  • Vanaf 2 weken
  • Vanaf €2,100

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We maken graag een praatje over jouw aangepaste project. Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen beantwoorden. Je kunt ons bellen op het nummer 01903 708300 of stuur een email naar info@projects-abroad.nl.

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Wat zijn groepsreizen met vrijwilligerswerk voor scholieren?

Onze Groepsreizen met vrijwilligerswerk voor scholieren zijn opgezet voor groepen tussen 12 en 15 jaar oud. Tijdens het vrijwilligerswerk worden ze ondersteund door de lokale medewerkers van projects Abroad, gaan op uitstappen tijdens het weekend en ze doen samen verschillende activiteiten. Ze krijgen de kans om een nieuwe cultuur te ontdekken, vriendschappen te maken en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Ondersteuning en veiligheid zijn van allergrootst belang tijdens deze jeugdreizen. De vrijwilligers verblijven in veilige accommodatie, en het vervoer en de maaltijden worden door ons verzorgd. De start- en einddata liggen vast en het hele project heeft een vast reisplan.

Volunteers prepare a ball game for the children during Projects Abroad service learning activities for middle school students.

Is een jeugdreis vrijwilligerswerk in het buitenland geschikt voor mij?

Als je een reis organiseert voor jongeren van 12 tot 15 jaar oud, dan is deze jeugdreis geschikt voor jou. Je krijgt alle voordelen die een vrijwilligersproject in het buitenland biedt, met de veiligheid en structuur van een vooraf opgesteld project.


Dit type project is geschikt voor je als je graag jonge leerlingen meer wilt leren over vrijwilligerswerk en het helpen van achtergestelde gemeenschappen. Het is ook een manier om ze te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling terwijl ze voor het eerst buiten hun comfort zone stappen.


Dit project gaat door tijdens schoolvakantie en kunnen grote groepen aan. Als je iemand bent die op zoek is naar een educatieve ervaring tijdens de schoolvakanties, dan kun je samenwerken met scholieren van over de hele wereld.


Heb je interesse in onze jeugdreizen vrijwilligerswerk maar wil je een reis organiseren met iets oudere scholieren, dan kun je misschien opteren voor onze Jongerenreizen. Lees meer over al onze beschikbare project typen.

Wat kan ik leren tijdens een groepsreis met vrijwilligerswerk voor scholieren?

Al onze projecten zijn zodanig samengesteld om het beste uit jouw ervaring en vrijwilligersproject in het buitenland te halen. Vorige vrijwilligers van een jeugdreis vrijwilligerswerk in het buitenland praatten over:


  • De veiligheid van het reizen met een betrouwbare organisatie met jaren ervaring.
  • De voordelen van het werken met lokale medewerkers die de lokale gemeenschap goed kennen.
  • Vertrouwen, vaardigheden en vriendschappen opbouwen met andere vrijwilligers die dezelfde leeftijd hebben.
  • Jonge scholieren meer leren over andere culturen, ontwikkelingslanden en de uitdagingen die ze aangaan.
A group of middle school students enjoy a Latin dance class after a day filled with volunteering abroad.

Volgende stap

Onze partners