Projects Abroad Childcare HIV/Aids volunteers in Nepal take a break at their care placement.

Vrijwilligerswerk met kinderen met HIV/AIDS in Nepal

Werk met kinderen met HIV/ADIS en ondersteun de emotionele en educatieve ontwikkeling

In een oogopslag

Maak deel uit van het HIV/AIDS vrijwilligerswerk in Nepal en draag bij aan een positieve impact op kwetsbare kinderen. Er bestaat een stigma rond HIV/AIDS waardoor kinderen met deze ziekte worden verwaarloosd of te maken krijgen met sociale isolatie. Onze doelstelling is om het welzijn en onderwijs van deze kinderen te ondersteunen en verbeteren.


Je gaat tijdens dit project in een centrum werken waar je ondersteuning, behandeling en zorg zult geven aan de kinderen en het gezin. Je gaat ze basisvaardigheden leren zoals lezen, tellen en leuke, educatieve spelletjes begeleiden die motiverend werken.


Je gaat wonen en werken in Kathmandu, waar je bij een lokaal gastgezin gaat verblijven. Tijdens jouw vrije tijd, krijg je de kans om de omgeving te ontdekken in al zijn geuren en kleuren.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is dit vrijwilligerswerk geschikt voor mij?

Werk je graag met kinderen in kleuterscholen of dagzorgcentra en wil je helpen met de ontwikkeling van de allerkleinsten? Denk je aan een carrière in sociaal werk, kinderopvang of lesgeven? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Je kunt op elk moment van het jaar deelnemen, de begin- en eindperiodes zijn volledig flexibel. De minimumduur is twee weken maar je kunt altijd langer blijven. Hoe langer je namelijk blijft, hoe groter jouw impact ook is op de lange termijn.


Tijdens het vrijwilligerswerk ga je een ondersteunende rol innemen en worden jouw extra paar handen en ideeën volledig benut. Je zult na aankomst een grondige inductie krijgen zodat je het hele reilen en zeilen van het project goed begrijpt.


Je zult samenwerken met professioneel opgeleide verzorgers, die graag helpen als je met vragen of problemen zit. De officiële taal is Nepalees, maar Engels wordt bijna overal gesproken. Omdat sommige kinderen geen Engels spreken, ga je sommige dingen met gebaren uitleggen en zelf een beetje Nepalees bijleren.

Projects Abroad HIV/Aids volunteers in Nepal paint chairs and desks at their Childcare placement.

Wat ga ik doen op het HIV/AIDS project in Vietnam?

Op dit project ga je de kinderen onderwijzen en helpen met de vroege ontwikkeling. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


  • Leer de kinderen basisvaardigheden aan zoals rekenen, lezen en hygiëne
  • Begeleid activiteiten en ondersteun de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Geef sportles en verbeter de fysieke vaardigheden
  • Ondersteun het lokale personeel

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Leer de kinderen basisvaardigheden aan zoals rekenen, lezen en hygiëne


Lees- en rekenvaardigheid zijn basisvaardigheden die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van elk kind. In onze partnercentra ga je helpen de kinderen met het verbeteren van deze vaardigheden. Speel spelletjes, zing liedjes en gebruik je creativiteit om de lessen boeiend en leerzaam te maken.


Een goede hygiëne is ook belangrijk, zeker voor mensen die HIV hebben en door een lager immuunstelsel alle mogelijke infecties moeten vermijden. Een simpele gewoonte zoals de handen wassen, leert de kinderen de eerste stappen van een goede persoonlijke hygiëne.


Begeleid activiteiten en ondersteun de vroege ontwikkeling van kinderen


De vroege ontwikkeling is het meest cruciaal in de groei van een kind. Tijdens deze levensjaren leren ze sociale, fysieke en cognitieve vaardigheden die de basis vormen voor de latere ontwikkeling.


Daarom is het belangrijk om deze ontwikkeling te stimuleren door spel, communicatie, fysieke activiteiten en mentale stimulatie. Laat je creativiteit de vrije loop en maak samen puzzels, begeleid leesoefeningen en kleuroefeningen.


Geef sportles en verbeter de fysieke vaardigheden


We kennen allemaal het belang van voldoende dagelijkse beweging en een goede fysieke gezondheid. HIV/AIDS zorgt voor neurologische problemen zoals een slechte motoriek en een vertraging in de algemene ontwikkeling. Maar een fit lichaam zorgt voor een vermindering van de negatieve effecten die HIV/AIDS heeft op de ontwikkeling van kinderen. Je zult helpen met de begeleiding van sportlessen zoals voetbal en badminton, wat de motorische vaardigheden en de hand-oog coördinatie moet verbeteren.


Ondersteun het lokale personeel


Tijdens jouw vrijwilligerswerk ga je helpen met het dagelijks runnen van de instelling. Je zult de kinderen helpen om zich klaar te maken voor een nieuwe schooldag, samen werken in de tuin en keuken en helpen de ruimtes schoon te maken. Je helpt ook mee in het administratieve werk waar nodig is.


Waar in Nepal ga ik werken?

Kathmandu

Je zult werken in de hoofdstad, Kathmandu, met zo’n 1,5 miljoen inwoners. Je gaat in een centrum werken dat zorg draagt voor kinderen met HIV/AIDS jonger dan 10 jaar. In dit centrum krijgen ze voedzame maaltijden, medische zorg, psychische ondersteuning en onderwijzing.


Het centrum is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en wordt omringd door supermarkten, restaurants en banken.


Nepal heeft een groeiende toeristenindustrie en het is ook te begrijpen waarom. Er is een overvloed aan historische tempels, prachtige natuur zoals Kathmandu en prachtige, handgemaakte souvenirs.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project in Nepal

Na een voedzaam ontbijt bij jouw gastgezin, kun je de bus of de tuk tuk naar de instelling nemen. Soms kan het zijn dat jouw instelling op wandelafstand is van het gastgezin. Op je eerste dag wordt de route uitgelegd door een medewerker van Projects Abroad.


Een typische dag op het project loopt van 10 uur tot 15 uur, van maandag tot vrijdag. In het weekend en tijdens de avonden ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Nepal heeft namelijk heel wat te bieden!


‘s Ochtends help je mee om educatieve activiteiten in te plannen voor de kinderen. Denk aan kleuren tot het zingen van liedjes en sportactiviteiten zoals badminton en voetbal. Je kunt ook individuele Engelse les geven of bepaalde lessen herhalen als ze leerproblemen hebben.


In de namiddag doen de kinderen een middagdutje. Dit geeft jou de tijd om de instelling schoon te maken, de documenten van de kinderen updaten en de activiteiten voor de volgende dag inplannen.


Eenmaal je klaar bent met de dag, kun je de verschillende buurten ontdekken met elk zijn eigen karakter. Leer jouw gastgezin beter kennen en proef de lokale delicatessen. Je krijgt de kans om deel te nemen aan de ‘social events’ waar je de andere vrijwilligers leert kennen en samen op uitstap gaat!

Projects Abroad female Care HIV/Aids volunteers working in Nepal prepare an educational activity.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om het welzijn van elk kind met HIV/AIDS in Nepal te verbeteren.


Het aantal kinderen met HIV/AIDS neemt af, maar er bestaat nog steeds een bepaalde stigma rond deze ziekte. Kinderen krijgen te maken met sociale isolatie, medische verwaarlozing en eenzaamheid. Er zijn ook weinig organisaties in Nepal die het opnemen voor deze kinderen met HIV/AIDS. Daarom is de hulp van onze vrijwilligers zo belangrijk op dit project.


Het bestaan van deze centra zorgt ervoor dat de ouders kunnen werken gedurende de dag en geld kunnen verdienen. Dit geeft het gezin een toekomst en een tweede kans.


Je zult de kinderen helpen met de vroege ontwikkeling en het bereiken van de mijlpalen die we vooropstellen. Je helpt met het verbeteren van de lichamelijke, psychische en sociale vaardigheden van de kinderen, wat de basis is van een welvarende en veilige toekomst.


Doe vrijwilligerswerk met kinderen met HIV/AIDS in Nepal en help om deze langetermijndoelen te behalen en een positieve impact te maken op de toekomst van de kinderen.

Projects Abroad HIV/AIDS volunteers in Nepal travel over the weekends and take a photo of prayer flags.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Kathmandu Valley. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners