A student participates in class at one of our volunteer teaching placements in Cambodia

Vrijwilligerswerk lesgeven in Cambodja

Geef Engelse les aan kinderen uit de achtergestelde buurten van Cambodja

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk als leraar in Cambodja en werk met achtergestelde en kansarme kinderen. Je gaat werken in een kleuter- of lagere school die wordt gerund door een van onze officiële NGO partner stichtingen. Dit is een geweldige manier om praktische les ervaring op te doen in een klaslokaal.

 

Je richt je vooral op het helpen van de kinderen met het verbeteren van hun Engels en motiveert ze te leren. De kinderen betalen niet om deel te nemen aan de school. Voor velen is dit de enige kans op onderwijs, terwijl andere kinderen lessen volgen voor extra ondersteuning naast de openbare school waar ze heen gaan. 

 

De vaardigheden die je leert op dit lesgeef project in Cambodja helpen je bij een toekomstige carrière als leraar. Vaardigheden zoals plannen en management kun je op verschillende manieren toepassen in je latere leven en zijn een waardevolle toevoeging aan je cv.

 

Je woont en werkt in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Terwijl je het land en de cultuur verkent doe je een geweldige ervaring op en geeft je terug aan de lokale gemeenschap. 

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een lesgeef project in Cambodja geschikt voor mij?

Als je het leuk vindt om met kinderen werkt en graag les geeft dan is dit lesgeef project in Cambodja je op het lijf geschreven!  Je hebt geen onderwijs ervaring nodig om deel te nemen, maar wel een passie om je kennis te delen met deze kinderen!

 

Wil je een carrière als leraar? Dan kun je bij dit project praktische werkervaring op doen en dagelijks meehelpen in een klaslokaal. Leer de kinderen kennen en beoefen wat je hebt geleerd in je opleiding. Deze werkervaring in Cambodja is niet alleen leerzaam maar ook een waardevolle vermelding op je cv!

 

Op het project krijg je begeleiding en ondersteuning van onze project coördinator. Om de lokale leraren te ondersteunen krijg je ook toegang tot een online database met activiteiten, spelletjes en oefeningen die je kunt toepassen in jouw lessen. De Projects Abroad staff organiseert ook regelmatig lesgeef workshops waar je ideeën met elkaar kunt delen en inspiratie kunt opdoen.

 

Ook als ervaren leraar is het mogelijk om les te geven en kennis uit te wisselen met de lokale leraren in Cambodja.

An English book is read to the students by a Projects Abroad volunteer teaching in Cambodia

Wat ga ik doen op dit lesgeef project in Cambodja?

Je werkt met kinderen in kleuterscholen en op lagere scholen. Je bent betrokken bij de volgende activiteiten:

 

  • Verbeter het Engels van de studenten door middel van leuke en interactieve lessen
  • Help bij buitenschoolse activiteiten zoals sport, muziek en kunstlessen
  • Bereid lessen voor en zorg dat elke les een duidelijk doel heeft

Jouw werk kun je onderverdelen in de volgende categorieën:

 

Engelse lessen

 

De Engelse taal is uitgegroeid tot een van de meest gesproken talen in de wereld. Omdat Engels wordt gebruikt in de bedrijfswereld en media is het voor kinderen in Cambodja een belangrijke vaardigheid om van jongs af aan de Engelse taal te leren . Een goede kennis van deze taal zorgt voor meer arbeidskansen wanneer ze opgroeien. Als vrijwilliger op dit lesgeeft project neem je een belangrijke ondersteunende rol in. Afhankelijk van je huidige vaardigheidsniveau leert je de kinderen basiswoorden zoals kleuren, nummers en het alfabet. Je kunt leuke rollenspellen spelen die de kinderen aanmoedigen om in het Engels te praten en hun zelfvertrouwen vergroten. 

 

Creatieve lessen

 

Je kunt ook les geven buiten het klaslokaal en verschillende activiteiten organiseren voor de kinderen. Geef bijvoorbeeld een sportles en laat de kinderen oefenen met balanceren, gooien, springen, huppelen en verschillende balsporten. Je kunt de kinderen ook creatief betrekken met muziek of knutselwerken.

 

Lesvoorbereidingen

 

Elke dag steek je tijd in het voorbereiding van de volgende lesdag. Je kunt bijvoorbeeld een uurtje nadenken over nieuwe manieren om je studenten te betrekken tijdens de lessen. Het opstellen van een lesplan maakt lesgeven gemakkelijker en geeft je meer zelfvertrouwen.


Waar in Cambodja ga ik werken?

Phnom Penh

Als lesgeef vrijwilliger in Cambodja ga je werken in de stad Phnom Penh. Bekend als de parel van Azië ligt deze charmante stad aan de Mekong rivier. Hoewel Phnom Penh nog steeds herstellende is van de oorlog, is het een veerkrachtige stad en de thuisbasis van enkele van de meest vriendelijke mensen ter wereld.

 

Je krijgt de kans om de stad volledig te ontdekken tijdens dit vrijwilligerswerk. Veel gezinnen hebben moeite met het voeden en onderwijzen van hun kinderen. Als vrijwilliger geef je gratis les bij lokale NGO partner stichtingen en voorzie je de kinderen van maaltijden. 

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Cambodja

Elke ochtend word je wakker en geniet je samen met de andere vrijwilligers van een Cambodjaans ontbijt met gebakken rijst, bananenpannenkoeken en vers fruit. Vergeet je schoenen niet aan de voordeur voordat je de tuk tuk binnenstapt die buiten op je staat te wachten.

 

Je begint met lesgeven om 9 uur en eindigt rond 16:00 of 17:00, van maandag tot en met vrijdag. De kinderen zullen je 's ochtends meteen begroeten met "teacher, teacher!" en je meetrekken naar het klaslokaal. Afhankelijk van de school waar je werkt geef je Engelse les of muziek- sport en kunst lessen. Om het warmste van de dag te mijden ga je rond 11 uur terug naar het vrijwilligers appartement terwijl de kinderen uitrusten. Daar kun je lunch eten en je lessen inplannen voordat je weer terugkeert naar de school om 15 uur.

 

Op het einde van de dag keer je terug naar het appartement met de andere vrijwilligers of je stapt in een tuk tuk om de rest van Phnom Penh te verkennen. In het weekend kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Cambodja in het S21 museum, the Killing Fields of het Royaal Paleis. Vergeet ook niet Angkor Wat te bezoeken in Siem Riep!

Two students receive class work assistance from a volunteer teaching English in Cambodia

Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van dit project is om achtergestelde kinderen educatieve ondersteuning te beiden en Engelse les te geven.

 

Het onderwijs in Cambodja is van een laag niveau en blijft zwak. Dit komt door de armoede in afgelegen gebieden, onvoldoende scholen en een tekort aan leraren. Het aantal kinderen die afhaken ligt te hoog en zeker in de middelbare school komt dit te vaak voor. Veel gezinnen kunnen de kosten van onderwijs niet veroorloven.

 

Door les te geven in Cambodja werk je rechtstreeks met kinderen en geef je ze de vaardigheden, kennis en zelfvertrouwen om te slagen op school en in het leven. Je leert ze vaardigheden aan die in de lange termijn ook de gemeenschap positief beïnvloed. We hebben vier doelen opgesteld voor de lange termijn:

 

  • Verbeter het niveau Engels
  • Verbeter de onderwijstechnieken
  • Moedig leren aan door middel van creativiteit
  • Verbeter de geletterdheid

 

Elke activiteit die je als vrijwilliger gaat voorbereiden helpt de kinderen met tenminste een van deze doelen. Help ons deze doelen te bereiken door als vrijwilliger mee te doen bij het lesgeef project in Cambodja!

Students pose with their handmade masks at one of our teaching placements in Cambodia

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Verken Cambodja en laat je verrassen door de drukke steden, de prachtige natuur en de verschillende historische bezienswaardigheden. Cambodja heeft zoveel te bieden!


Je kunt de wereldberoemde Siem Reap bezoeken en Angkor Wat. Met de grote boomwortels en prachtige tempeldeuren voel je je in een heel andere wereld.


Maar Cambodja heeft nog zoveel meer te bieden dan historische tempels. Je kunt de jungle verkennen, dolfijnen spotten of een namiddag doorbrengen op het strand.


Meer nog, je gaat samenwerken met internationale vrijwilligers en samen de omgeving verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners