You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Public Health project in de Filippijnen

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020

  • Waar: San Remigio
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol: Als vrijwilliger ben je tijdens deze reis betrokken bij het geven van medische controles, het leiden van de gezondheid campagnes voor de promotie van een gezonde levensstijl en het observeren en assisteren van de lokale artsen tijdens het onderzoek met de patiënten
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg in de Filippijnen

Het Public Health project in de Filippijnen is een uniek project dat plaatsvindt in en rondom San Remigio. Dit project is opgezet om vrijwilligers de kans te geven om te werken in de gezondheidszorg in een lokale gemeenschap. Het is gericht op gezondheidszorgcampagnes en outreach werk in de lokale gemeenschappen en geeft je op deze manier goed inzicht in het gezondheidszorgsysteem in de Filippijnen.

Tijdens de Public Health jongerenreis leer je meer over de gezondheidszorg op de Filippijnen.

Het grootste deel van je tijd zal je doorbrengen met lokale families om gezondheidsscreenings te doen zoals het meten van bloeddruk, bloedsuikerspiegel en het meten van de taille omtrek. Deze informatie zal je gebruiken om strategieën op te stellen om basis gezondheidszorg te promoten. Deze strategieën zullen gedurende twee weken worden geïmplementeerd.

Vrijwilligers werken ook samen als een team bij het organiseren van sportactiviteiten in de gemeenschap om gezonde levensstijl te promoten. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan medische outreaches voor de gemeenschap waar vrijwilligers de lokale artsen kunnen helpen bij eenvoudige behandelingen zoals het controleren van de vitale functies, het assisteren van tandartsen bij tandheelkundige ingrepen en het helpen bij het uitdelen van geneesmiddelen.

Als vrijwilliger werk je nauw samen met lokale artsen, verpleegkundigen en sociaal werkers om zoveel mogelijk mensen hulp te bieden.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een medisch project in de Filippijnen en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens je project logeer je met de andere vrijwilligers bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en inzicht te krijgen in een totaal andere manier van leven. Je zult op deze unieke manier ook kunnen proeven van de lokale keuken en nieuwe gerechten ontdekken.

Weekendactiviteiten in de Filippijnen

Tijdens deze jongerenreis zal je meer te weten komen over de cultuur in de Filipijnen. Dit doe je samen met de andere vrijwilligers in groepsverband, waardoor het zeker een gezellige tijd gaat worden. In het weekend krijg je de mogelijkheid om Capitancillo Islet te ontdekken. Dit is een prachtig klein mystiek koraal eiland vlakbij Bogo City dat een beschermd zeegebied herbergt, met drie duiklocaties en een vuurtoren. Daarnaast organiseren we doordeweeks ’s avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Dan spreekt deze twintigersreis je vast aan. Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Public Health in de Filippijnen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲