You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Meer informatie over de jongerenreizen

Meer informatie over de jongerenreizen

Onze jongerenreizen in de zomervakantie worden speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Zij kunnen ervoor kiezen om in de zomermaanden 2, 3 of 4 weken vrijwilligerswerk te gaan doen met leeftijdsgenoten. Deze projecten zijn er op ingesteld dat er jonge vrijwilligers deelnemen en zodoende is er voortdurend begeleiding en organiseren we daarnaast meer sociale activiteiten. In bijna dertig bestemmingen zijn er meer dan 70 verschillende jongerenreizen waaraan ze kunnen deelnemen in juni, juli en augustus.

De jongerenreizen bieden een vast programma en goede begeleiding

Een groep deelnemers van de jongerenreizen naar Zuid-Afrika tijdens hun project

Anders dan bij onze reguliere projecten hebben de jongerenreizen vaste vertrekdata. De startdatum is altijd op een zondag, maar de vrijwilligers kunnen op zaterdag al arriveren in de bestemming om te acclimatiseren. Van te voren krijgen ze het dagprogramma per e-mail toegestuurd en weten ze met welke andere internationale jongeren ze zullen samenwerken en wonen.

De jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen ervoor dat de vrijwilligers vanaf het moment dat ze zich inschrijven worden begeleid in de voorbereiding van hun reis. Zij zullen ook de vrijwilligers ophalen van het vliegveld en ze de rest van de reis begeleiden op het project en tijdens de sociale activiteiten.

Daarnaast organiseren we ook sociale activiteiten ’s avonds en weekendtrips zodat ze naast het vrijwilligerswerk zich ook kunnen ontspannen en meer van de bestemming kunnen zien.

De jongerenreizen bestaan uit een internationale groep vrijwilligers

Doe ervaring op in de geneeskunde tijdens de medische jongerenreizen

Gedurende de 2, 3 of 4 weken van de jongerenreis werken en wonen de vrijwilligers samen. De deelnemers van deze jongerenreizen komen niet alleen uit Nederland en België. Net zoals bij de reguliere projecten kunnen de vrijwilligers ook uit andere landen binnen en buiten Europa deelnemen. Daarom is de voertaal bij onze projecten Engels.

Het is natuurlijk mogelijk om samen met een vriend(in) of broer/zus deel te nemen aan een jongerenreis. Dan zorgen we dat ze bij elkaar komen te wonen in hetzelfde gastgezin of vrijwilligersappartement.

Totaalpakket en kosten van de jongerenreizen

Wij vinden het belangrijk dat de vrijwilligers zorgeloos aan een vrijwilligersproject in het buitenland kunnen deelnemen. Daarom bieden we iedere vrijwilliger die deelneemt aan een jongerenreis een totaalpakket aan:

Tijdens een jongerenreis doen vrijwilligers niet alleen vrijwilligerswerk, maar ondernemen ook culturele uitstapjes

 • Project in een van onze bestemmingen naar keuze
 • Verblijf bij een gastgezin of in een groepsaccommodatie
 • 3 maaltijden per dag
 • Sociale activiteiten en weekendtrips
 • Ophaalservice van het vliegveld en een introductie in de bestemming
 • Begeleiding van ons lokale personeel ter plaatse
 • Een verzekering voor de bagage, reis- en ziektekosten en aansprakelijkheid
 • Hulp bij het aanvragen van een (eventueel) visum
 • Een MyProjectsAbroad pagina met volop informatie over het land, project, verblijf, de verzekering, enz.
 • De begeleiding van ons kantoor in Nederland
 • Een voorbereidingstraining bij Stichting Muses

Voor dit totaalpakket vragen we een bijdrage. Een overzicht van de kosten van alle jongerenreizen is terug te vinden op de prijzenpagina.

De impact van jongerenreizen

Elk jaar nemen duizenden vrijwilligers tijdens hun zomervakantie deel aan één van de jongerenreizen. Samen helpen zijn om een positief verschil te maken, lange termijndoelen te behalen en een duurzame impact te hebben op de gemeenschappen waarin zij werken. In het Jongerenreizen Impact Report 2018 lees je meer over wat zij afgelopen jaar bereikt hebben.

Lees hier het Jongerenreizen Impact Report 2016.

Lees hier het Jongerenreizen Impact Report 2017.

Keuze gemaakt en dan?

Als de vrijwilliger helemaal zeker is van zijn of haar keuze voor een jongerenreis dan kan hij/zij zich aanmelden via het inschrijfformulier. Na inschrijving nemen we contact met ze op en zorgen we dat de aanmelding naar de bestemming kan worden doorgestuurd. Onze lokale collega’s zullen daarna contact opnemen met de vrijwilliger en alle voorbereidingen in gang zetten, dus dan kan de voorpret gaan starten!

De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲