You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland na eindexamen

Na je eindexamen heb je ieder geval een paar maanden vrij voordat je verder gaat studeren, of misschien neem je wel een tussenjaar. Je hebt dus de tijd om ‘iets anders’ te doen. Steeds vaker kiezen jongeren om ‘iets in het buitenland’ te doen na hun eindexamen. Als je dit op een zinvolle manier wilt doen, dan is vrijwilligerswerk in het buitenland een goede optie.

Er zijn verschillende mogelijkheden om na je eindexamen in het buitenland vrijwilligerswerk te doen. Zo kun je deelnemen aan een groepsreis in de zomervakantie wanneer je dit graag met leeftijdsgenoten doet. Maar je kunt ook individueel deelnemen en zelf je startdatum, duur, project en land kiezen. Hieronder worden de verschillende opties toegelicht.

Groepsreizen voor jongeren

Vrijwilligerswerk in het buitenland na je eindexamen

De georganiseerde jongerenreizen bieden je de mogelijkheid om met leeftijdsgenoten (15-18 jaar) vrijwilligerswerk te doen in de zomer en je tegelijkertijd onder te dompelen in een nieuwe cultuur. Deze reizen vinden op vaste data plaats en duren 2, 3 of 4 weken. Er zijn verschillende soorten jongerenreizen zoals sociaal & samenleving, geneeskunde en natuurbehoud & milieu. Sommige reizen worden gecombineerd met een taalcursus zodat je bijvoorbeeld ook Spaans of Frans kunt leren.

Vrijwilligersprojecten in het buitenland voor jongeren

Wil je langer dan 2, 3 of 4 weken een project doen of ga je buiten de zomer? Dan kun je ook kiezen voor een van de reguliere vrijwilligersprojecten die het hele jaar door lopen. Je kiest dan zelf een land, project, datum en verblijfsduur zodat het aansluit bij jouw planning en mogelijkheden. Uiteraard helpen we je graag met oriënteren en het maken van de juiste keuze.

Ervaring opdoen voor een studie

Of je nu al een keuze voor een vervolgstudie hebt gemaakt of je twijfelt nog, het is sowieso goed om een project te kiezen dat aansluit bij jouw interesses en eventuele toekomstige werkveld. Je kunt een project gebruiken voor een decentrale selectie van een studie. Veel universiteiten vinden het positief als je in het buitenland een relevante ervaring opdoet. Als je juist nog twijfelt over een studie, is een (werk)ervaring een goede manier om erachter te komen of dit echt iets voor je is. Misschien ontdek je wel een heel nieuwe interesse waar je later mee verder wilt.

Global Gap Wereldreis

Doe ervaring op in het buitenland na je eindexamen

Wil je echt letterlijk de hele wereld over, dan is de georganiseerde Global Gap Wereldreis een heel bijzondere reis die je in 8 maanden naar 5 verschillende bestemmingen brengt en je een unieke kans biedt om internationale ervaring op te doen en te helpen bij waardevolle vrijwilligersprojecten. Deze reis begint elk jaar in september in Ghana en gaat via Zuid-Afrika, Peru, en Nepal naar de laatste bestemming Thailand. Het Global Gap programma is bedoeld voor jongeren die hun middelbare school hebben afgerond en een tussenjaar nemen.

Meer informatie

Projects Abroad begon in 1992 als een organisatie die zich richtte op studenten die een invulling zochten voor hun tussenjaar. In de afgelopen 25 jaar hebben hebben we veel ervaring opgedaan waardoor we je goed kunnen helpen bij het kiezen van het juiste vrijwilligersproject.

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲