You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een muziek project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: Creatieve vorming
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat de kinderen muziekles geven in keyboard, gitaar, viool en fluit. Mocht je een ander instrument bespelen, is hier ook ruimte voor binnen de lessen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 3 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Bijzonderheden: Niet mogelijk van eind juni tot eind augustus en in december, in verband met schoolvakanties

Heb jij een passie voor muziek en vind je het leuk om met kinderen te werken? Dan verwelkomt Projects Abroad jou op het muziek project in Jamaica. Het is een bijzondere en unieke uitdaging om in dit mooie land als vrijwilliger jouw muzikale talent door te geven. Je helpt niet alleen de lokale bevolking, maar je leert zelf ook veel van hun cultuur en de muziek in Jamaica. Tijdens dit muziek project geef je muziekles in een lagere school of op een middelbare school.

Muziekles op scholen in Jamaica

Vrijwilligerswerk muziek project in Jamaica

Muziek maken is een mooie manier om een bijzondere band op te bouwen met de kinderen. Als vrijwilliger ben je meer dan welkom om kinderen een instrument te leren spelen op een middelbare school of basisschool. Op een middelbare school kom je ieder geval de volgende instrumenten tegen waarmee je aan de slag kunt: piano, blokfluit en gitaar. Je helpt een lokale docent met muzieklessen voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar. Sommige oudere studenten studeren muziek als onderdeel van hun examens. Je kunt hen soms helpen op individuele basis en zo helpen met de ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden die ze nodig hebben.

Op een basisschool is het doel van de muzieklessen om - met behulp van jouw vaardigheden, kennis en ervaring in muziek - taal- en rekenvaardigheden van de leerlingen te ontwikkelen. Van jou wordt verwacht dat je liedjes en muziekinstrumenten gebruikt om de lesstof van de docenten te versterken. Daarom is het belangrijk om goed met hen samen te werken zodat je weet waar de lessen over gaan en dit goed kunt vertalen in jouw muzieklessen.

Vrijwilligers die ook zangles kunnen geven, zijn meer dan welkom om te helpen oefen bij het schoolkoor. Het is toch een mooie uitdaging om jouw stem en instrumentale vaardigheden te gebruiken om nieuwe liedjes te leren die bij speciale gelegenheden op school worden gezongen.

Projects Abroad en de lokale partnerorganisaties zorgen voor de nodige materialen die je nodig hebt tijdens de lessen. Natuurlijk mag je ook zelf een instrument en andere materialen meenemen. Geef jouw voorkeuren aan ons door wanneer jij je inschrijft zodat het lokale Projects Abroad kantoor in Jamaica hier rekening mee kan houden. Houd er wel rekening mee dat de klassen soms groot zijn - meer dan 30 leerlingen - en dat de middelen en ruimte beperkte zijn. Een gezonde dosis passie voor muziek en enthousiasme komen hierbij goed van pas!

Om vrijwilligers op het muziek project te helpen en te ondersteunen, zal één van de lokale medewerkers in Jamaica regelmatig workshops organiseren. Deze workshops zullen tips en ideeën bieden om het werk op je project beter te organiseren, eventuele problemen te bespreken en op te lossen en om feedback te krijgen en te geven. Je zal ook nieuwe oefeningen leren die je op je project kunt uitvoeren.

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een werkvergunning aan te vragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Muziek project in Jamaica

Zet je in als vrijwilliger op het muziek project

Projects Abroad en de lokale partnerorganisaties zorgen voor de nodige materialen die je nodig hebt tijdens de lessen. Natuurlijk mag je ook zelf een instrument en andere materialen meenemen. Geef jouw voorkeuren aan ons door wanneer jij je inschrijft zodat het lokale Projects Abroad kantoor in Jamaica hier rekening mee kan houden. Houd er wel rekening mee dat de klassen soms groot zijn - meer dan 30 leerlingen - en dat de middelen en ruimte beperkte zijn. Een gezonde dosis passie voor muziek en enthousiasme komen hierbij goed van pas!

Onze lokale staff zullen regelmatig workshops organiseren om alle vrijwilligers op het muziek project te ondersteunen. Deze workshops geven je de middelen en tips om je eigen lessen beter te kunnen voorbereiden. Het geeft je ook de mogelijkheid om dingen te bespreken, problemen op te lossen en feedback te krijgen. Deze workshops geven je ook de kans om nieuwe activiteiten te ontdekken die je zelf kan gebruiken tijdens je lessen.

Aangezien dit muziek project plaatsvindt op een school, is het niet beschikbaar tijdens de zomervakantie van eind juni tot en met eind augustus. .

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf drie weken deelnemen aan het Muziek project in Jamaica als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲