You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Meer informatie over de jeugdreizen

Deelnemers van 12 tot 15 jaar maken tijdens de jeugdreizen kennis met de lokale cultuur en bevolking.

Onze jeugdreizen zijn goed begeleide groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar oud. Elke reis duurt twee weken en wordt georganiseerd op vaste data gedurende het jaar, dus zowel in de zomervakantie als daarbuiten.

De jeugdreizen hebben veel overeenkomsten met de jongerenreizen die we al jarenlang organiseren voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud. De focus van de jeugdreizen is echter een beetje anders. We richten ons tijdens deze groepsreizen meer op het leren door te ervaren, het verkrijgen van een nieuwe kijk op de wereld en het praten over waarom vrijwilligerswerk en anderen helpen belangrijk is. Culturele uitwisseling is waardevol op elke leeftijd en de middelbareschooltijd is een uitgelezen moment om in contact te komen met mensen in andere landen.

Onze lokale medewerkers en jeugdkampbegeleiders zullen alle activiteiten die georganiseerd worden tijdens de jeugdreizen begeleiden. Zij zien erop toe dat alles vlekkeloos verloopt, zodat de jongeren zich kunnen focussen op het belangrijkste aspect van de reis – het leren over en ontdekken van de wereld, samen met nieuwe vrienden. In het programma zijn ook leuke activiteiten, culturele workshops en een uitstapje tijdens het weekend opgenomen.

Inbegrepen bij de deelnamekosten zijn:

  • Drie maaltijden per dag
  • Een veilige, schone en comfortabele accommodatie
  • Transport ter plaatse
  • Alle activiteiten, bijeenkomsten en de weekendtrip
  • 24/7 ondersteuning door onze lokale medewerkers
  • Reis- en medische verzekering
  • Hulp bij het aanvragen van een (eventueel) visum
  • Een MyProjectsAbroad pagina met volop informatie over het land, project, verblijf, de verzekering, enz.
  • De begeleiding van ons kantoor in Nederland
  • Een voorbereidingstraining bij Stichting Muses

Veiligheid en begeleiding op de Jeugdreizen

Op jonge leeftijd naar het buitenland reizen is een spannende ervaring. Om de reis zo comfortabel en zorgeloos als mogelijk te laten verlopen, bieden we constante ondersteuning en toezicht. Al vanaf het begin beantwoorden we dan ook al je vragen, voorzien we je van gericht advies en helpen we je indien gewenst met het boeken van je vliegtickets. Dit is aan te raden, gezien de groep dan samen kan reizen.

Alvorens de reis begint, nodigen we de deelnemers en eventueel hun ouders of leraren uit om onze oriëntatiedag bij te wonen in Groot-Brittannië of de Verenigde Staten. Het doel van deze oriëntatiedag is om verdere vragen te beantwoorden, om te bespreken wat je kan verwachten op de bestemming wanneer je aankomt en dat de deelnemers elkaar beter leren kennen door middel van teambuilding activiteiten. De kosten voor de vlucht en het eventuele verblijf tijdens de oriëntatiedag zijn echter niet inbegrepen.

Wanneer de oriëntatiedag afgelopen is, zullen de deelnemers gezamenlijk onder Projects Abroad begeleiding de vliegreis naar de bestemming maken, zo hoeft er geen vluchtbegeleiding plaats te vinden voor minderjarigen en zullen zij niet alleen hoeven te reizen. Onze begeleider zal ervoor zorgen dat alle deelnemers veilig aankomen en rustig hun draai kunnen vinden in de nieuwe bestemming.

Indien het niet mogelijk is om de oriëntatiedag bij te wonen, dan is het ook mogelijk dat ouders de deelnemers zelf van en naar de bestemming begeleiden (waar de ouders bijvoorbeeld zelf gelijktijdig een reis maken), of om de deelnemer zelfstandig te laten vliegen, met gebruik van vluchtbegeleiding van de vliegtuigmaatschappij. Houdt er rekening mee dat de luchtvaartmaatschappij daar  vaak een extra tarief voor rekent.

Na aankomst in de bestemming zal er een uitgebreide introductie worden gegeven over het land, het project en de activiteiten die gepland zijn. Onze lokale medewerkers zijn 24/7 bereikbaar en staan altijd klaar om te helpen bij elk mogelijk probleem. Lees meer over onze algemene procedures voor veiligheid en begeleiding.

Accommodatie tijdens de jeugdreizen

Tijdens de meeste jeugdreizen zullen de jongeren verblijven bij lokale gastgezinnen. Dit is de beste manier om het land en de bevolking te leren kennen en meer te weten te komen over de cultuur en tradities. We kiezen onze gastgezinnen zorgvuldig uit en zijn voortdurend met hen in contact met betrekking tot veiligheid, gastvrijheid en comfort. Jongeren die bij een gastgezin verblijven zullen een kamer delen met een andere deelnemer met dezelfde leeftijd en geslacht.

Indien deelnemers niet verblijven bij een gastgezin, zullen ze verblijven in een groepsaccommodatie van Projects Abroad, zoals een slaapzaal. Deze accommodatie is veilig en schoon en ook hier zullen deelnemers altijd een kamer delen met een andere deelnemer die dezelfde leeftijd en geslacht heeft.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲