You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een ergotherapie project in de Filippijnen

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: San Remigio
  • Type projecten: Ergotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen met therapiesessies en zorg aan patiënten met een handicap tijdens huisbezoeken en in buurtcentra
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers op dit project moeten minimaal zes maanden tot een jaar ergotherapie gestudeerd hebben

Door vrijwilligerswerk te doen op het ergotherapie project in de Filippijen kan je een unieke buitenlandse ervaring opdoen, waarbij je nieuwe vaardigheden leert en meer inzicht verwerft. Dit project is dan ook ideaal voor ergotherapie studenten of recent afgestudeerden. Er is een grote nood aan ergotherapie vrijwilligers in de Filippijnen want volgens de volkstelling van Bevolking en Wonen in 2010 in de Filippijnen, zijn er 1,44 miljoen mensen die leven met een handicap. Jouw hulp is dus zeker welkom!

Ergotherapie vrijwilligerswerk in de Filippijnen

Vrijwilliger op het ergotherapie project in de Filippijen

Er wordt geschat dat één op de 20 huishoudens ten minste één familielid met een handicap heeft en de helft van hen zijn niet in staat om naar school te gaan of om hun school af te maken. Terwijl veel van deze mensen de rest van hun leven moeten omgaan met hun beperking, zijn er anderen die in staat zijn hun mobiliteitsproblemen te overwinnen met de juiste therapie. Jij kunt als vrijwilliger daarom een enorme impact maken in het leven van de lokale bevolking door jouw kennis in te zetten om te helpen bij hun rehabilitatie.

Achtergestelde gezinnen, voornamelijk in het noorden van Cebu, kunnen zich geen therapiesessies veroorloven door de hoge kost en/of het gebrek aan faciliteiten in de buurt. Een kind met een beperking heeft minstens 2 tot 3 behandelingen per week nodig, en daarin zit de medische verzorging die nodig is voor een volledige rehabilitatie nog niet in meegerekend.

Vrijwilligers werken bij de Persons with Disability Affairs (PDAO) in San Remigio, Cebu, en zullen werken met patiënten met beperkingen tijdens huisbezoeken en bijeenkomsten in verschillende buurtcentra. Vrijwilligers werken onder het toezicht van de Director van PDAO, die ook gehandicapt is. Hoewel de resultaten van de therapiesessies niet meteen te zien zijn, is het toch een erg waardevol voor de vrijwilligers om de geleidelijke verbetering bij de patiënten te kunnen zien. Om deel te kunnen nemen aan dit project, moet je minstens zes maanden tot een jaar van je studie ergotherapie hebben afgerond.

Jouw verblijf in de Filippijnen

Als je niet aan het werk bent, verblijf je bij een lokaal gastgezin waar je de echt Filippijnse keuken en gastvrijheid kunt ervaren. In je vrije tijd is er ook genoeg te zien en doen in en rond Bogo City en Cebu. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Philippines Medicine & Healthcare Management Plan.

Philippines Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲