You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Meelopen met de fysiotherapeuten, observeren en vragen stellen, je krijgt mogelijk ook de kans om wat praktisch werk te doen zoals patiënten helpen met fysiotherapeutische oefeningen waarbij je gebruik moet maken van specifiek apparatuur. Je krijgt ook de kans om mee te helpen bij Medical Outreaches
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als jij er over nadenkt om een fysiotherapie in het buitenland te gaan doen, wat dacht je dan van de bestemming Mongolië? Her zijn de faciliteiten vrijwel gelijk aan de westerse standaard, waardoor je net zo veel zal kunnen leren als thuis. Patiënten komen vaak van verre naar de stad gereisd voor een fysiotherapiebehandeling of een operatie.

Als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Mongolië ga je aan de slag op de fysiotherapie afdeling van een ziekenhuis in de hoofdstad Ulaanbaatar. Er zijn ook een aantal particuliere medische klinieken waar je een deel van je tijd kunt besteden, om jouw fysiotherapie ervaring verder te verbreden.

Werkzaamheden op het fysiotherapie project in Mongolië

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Mongolië

Op het fysiotherapie project heb je enerzijds een observerende rol waarbij je de dokters, verpleegkundigen en fysiotherapeuten schaduwt tijdens hun werkzaamheden. Anderzijds krijg je ook de kans om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo help je patiënten met fysiotherapie oefeningen. Als je proactief bent, je vaardigheden toont en je inzet om een goede band op te bouwen met de artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten, zal je vanzelf meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. De lokale specialisten maken graag tijd vrij voor enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers.

Medische outreach in Mongolië

Projects Abroad organiseert ook regelmatig medische outreaches voor de fysiotherapie vrijwilligers. Dit zal je een beter inzicht verschaffen in het medische zorgstelsel van Mongolië. Deze medische outreaches zijn niet altijd fysiotherapie gerelateerd, maar geven je wel de gelegenheid om kennis te maken met andere aspecten van de gezondheidszorg in Mongolië.

Zo kan je worden ingezet om basis medische check-ups uit te voeren in bijvoorbeeld een opvangcentrum voor daklozen of meehelpen aan een hygiëne campagne binnen een lokaal ziekenhuis. Ook worden er maandelijks workshops georganiseerd waarbij je als vrijwilliger meer leert over traditionele behandelmethoden, de geschiedenis van de gezondheidszorg in Mongolië en daarnaast praktijklessen krijgt over basis medische procedures, zoals het controleren van de bloeddruk.

Jouw verblijf in Mongolië

Als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Mongolië verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mongoolse cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲