You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel op de verloskunde afdeling. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minstens 3 jaar van de studie verloskunde, of een gelijkaardige studie, hebben afgerond

Op het verloskunde project in Mongolië kan je waardevolle ervaring opdoen door samen te werken met ervaren en toegewijde verloskundigen. De beschikbare faciliteiten zijn over het algemeen vrij eenvoudig en de patiënten komen vaak van ver om te bevallen en de juiste behandeling te krijgen.

Vrijwilligers op het verloskunde project helpen in het State Maternity Hospital in Ulaanbaatar. Hier kan je meelopen op drie afdelingen: prenatale zorg, postnatale zorg en op de kraamafdeling zelf. De medewerkers zorgen ervoor dat jij zoveel mogelijk leert tijdens jouw tijd op het project en je kunt dan ook alle vragen stellen die je hebt.

Om aan dit project te kunnen deelnemen moet je minstens 3 jaar van de studie verloskunde, of een gelijkaardige studie, hebben afgerond.

Werkzaamheden op het verloskunde project in Mongolië

Vrijwilligerswerk verloskunde project in Mongolië

Hoewel de Mongoolse wet en regelgeving niet toe staan dat je zelf direct patiënten mag behandelen, kun je zeker een belangrijke rol spelen bij het bieden van steun aan vrouwen tijdens de bevalling en na de geboorte van hun kind. Ook kan jouw hulp goed van pas komen als je de verloskundigen assisteert en wanneer jij jouw kennis en kunde laat zien, krijg je wellicht een meer actieve rol en meer verantwoordelijkheden. De supervisor op het verloskunde project zal zeker tijd vrij maken om enthousiaste vrijwilligers nieuwe dingen te leren.

Projects Abroad organiseert maandelijks ook workshops waarbij je als vrijwilliger meer leert over traditionele behandelmethoden, de geschiedenis van de gezondheidszorg in Mongolië en daarnaast praktijklessen krijgt over basis medische procedures, zoals het controleren van de bloeddruk.

Jouw verblijf in Mongolië

Als vrijwilliger in Mongolië op het verloskunde project verblijf je bij een lokaal gastgezin. Zij zijn zeer gastvrij, heten je welkom in hun huis en familie en laten je kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲