You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk vakantie in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een bijzondere invulling van een vakantie. Door echt lokaal te wonen en een vrijwilligersproject te doen, leer je het land en de cultuur op een unieke manier kennen. Tegelijkertijd draag je bij aan een waardevol project en doe je zelf een mooie ervaring op. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een van de groepsreizen samen met andere vrijwilligers uit de hele wereld. Er zijn ook veel verschillende projecten waar je individueel aan kunt deelnemen.

Zinvolle groepsreizen met vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk vakantie: vrijwilliger doet warming-up bij het surfproject in Zuid-Afrika

Door een goed georganiseerde groepsreis kun je in een vakantie met elkaar een waardevolle bijdrage leveren aan een lokaal project. Er zijn verschillende soorten groepsreizen met vrijwilligerswerk van 2, 3 of 4 weken op diverse data in het jaar. Zo zijn er jongerenreizen voor 16-19 jarigen, volwassenenreizen voor 50-plussers en groepsreizen tijdens de kerstvakantie voor alle leeftijden. Als je met 5 of meer personen bent, kunnen we ook een groepsreis op maat maken. Bij elke groepsreis is er goede begeleiding een gestructureerd programma en georganiseerde avond- en weekendactiviteiten.

Individuele vrijwilligersprojecten

Wil je liever zelf je startdatum en verblijfsduur bepalen, dan zijn de reguliere vrijwilligersprojecten ideaal. Deze lopen doorgaans het hele jaar waarbij je zelf een startdatum en de verblijfsduur kunt kiezen. Er is altijd wel een project dat past bij jouw interesses en mogelijkheden. Denk aan een sociaal project met kinderen in Zuid-Afrika, Engelse les geven op scholen in Nepal of helpen met natuurbehoud in de amazone van Peru. Ook bij de individuele projecten is er begeleiding vanuit Projects Abroad in elke bestemming, maar kun je zelf – of met andere vrijwilligers samen – je vrije tijd invullen.

Projects Abroad vrijwilliger is tijdens haar vrijwilligerswerk vakantie in Peru bezig met vogelobservaties bij het natuurbehoud project.

Meer informatie

Projects Abroad is een van de grootste internationale organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk. Sinds 1992 zijn we wereldwijd actief en inmiddels zijn er meer dan 25 landen. Bekijk de ervaringsverhalen van vrijwilligers om een beter beeld te krijgen van wat je kunt doen.

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲