A Conservation volunteer crosses the tallest canopy walkway in South America on his volunteer holiday in Peru.

Vrijwilligerswerk in de vakantie

Reis naar een ontwikkelingsland en doe waardevol vrijwilligerswerk in de vakantie

Reis naar het buitenland en ervaar je vakantie op een heel andere manier. Op een vrijwilligersproject van Projects Abroad maak je deel uit van een groep internationale vrijwilligers die zich inzetten voor de lokale gemeenschappen.

 

We geven prioriteit aan duurzame, verantwoorde oplossingen voor de lange termijn. Dit betekent dat je - als je slechts voor een korte periode bij een project verblijft -  je je gaat richten op taken die bijdragen aan onze lange termijn doelen. Onze projecten zijn het hele jaar door actief en worden ondersteund door lokaal personeel.

 

Als vrijwilliger kun je kinderen helpen met het leren van belangrijke vaardigheden die hun vroege ontwikkeling bevorderen of je kunt samenwerken met biologen en andere professionals om bedreigde diersoorten te beschermen. Wil je graag buiten werken dan kun je helpen met het bouwen van scholen, huizen of sportles geven in achtergestelde gemeenschappen en scholen. Je kunt kiezen voor een van onze flexibele projecten of groepsreizen en samen met andere vrijwilligers uit de hele wereld een positieve impact maken.

 

Waar je ook vrijwilligerswerk gaat doen, wij zorgen voor een persoonlijke en zorgeloze aanpak. We hebben lokale medewerkers op alle projecten die jou ondersteunen tijdens jouw vrijwilligersproject en 24/7 voor je klaar staan.

 

Tijdens het weekend kun je leuke uitstapjes maken met de andere vrijwilligers, de lokale cultuur en gerechten ontdekken of gewoon even lekker uitrusten. Onze lokale staff geeft graag tips over de beste bezienswaardigheden, lokale tradities en delicatessen.

Kies een vrijwilligerswerk project voor tijdens je vakantie:

Filter by:

1-3 van 114 projecten

A Childcare volunteer in Ghana offers a child a high five for successfully completing an educational task.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Female Medical intern treats a local woman's finger at a Public Health Outreach programme during her Medical placement in Ghana.
Geneeskunde stage in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,870 voor 1 week
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
In an project volunteering with children in Tanzania a child smiles outside a care centre.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We helpen je graag met het samenstellen van een op maat gemaakt project. Onze staff beantwoordt graag al jouw vragen!

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen tijdens mijn vakantie?

Vrijwilligerswerk in jouw vakantie is een kans om eens iets geheel anders te beleven en jouw tijd te gebruiken om iets terug te geven terwijl je zelf als persoon ook groeit en ervaringen opdoet. Verschillende gemeenschappen in ontwikkelingslanden krijgen dagelijks te maken met verschillende moeilijke uitdagingen. Als vrijwilliger bij een project in het buitenland steek je jouw tijd en energie in het bieden van hulp en het vinden van duurzame oplossingen. Je kunt ervoor kiezen om jouw energie te gebruiken en een positieve impact te maken tijden de feestdagen of zomervakantie. In plaats van te verblijven in een hotel met zwembad kun je als vrijwilliger bijvoorbeeld reizen naar Mexico en helpen met het beschermen van bedreigde zeeschildpadden.

 

Je kunt het hele jaar door deelnemen aan een van onze projecten, onafhankelijk van het aantal vrijwilligers die ingeschreven zijn. Je kiest zelf wanneer het je uitkomt om deel te nemen aan een van onze projecten. 

 

Je hebt geen specifieke ervaring nodig om vrijwilligerswerk te doen in de vakantie. We zorgen ervoor dat je alles weet voor je van start gaat bij het project en je krijgt voltijdse ondersteuning van onze lokale medewerkers op het project. Projects Abroad heeft in elke bestemming een eigen kantoor met gekwalificeerde en enthousiaste medewerkers.

 

We hebben richtlijnen opgezet en maken gebruik van Management Plannen om ervoor te zorgen dat onze vrijwilligers een positieve impact maken, ook als ze niet langdurig bij het project aanwezig zijn. Er zijn bijvoorbeeld strenge richtlijnen als je met kinderen werkt . Hetzelfde kan toegepast worden als je vrijwilligerswerk doet met dieren of in een natuurreservaat. 

A group of students participate in a beach clean-up on a beach in Fiji as part of their volunteer holiday.

Ondersteuning en begeleiding tijdens jouw vrijwilligerswerk in de vakantie

We begrijpen dat plannen van vrijwilligerswerk in het buitenland vermoeiend kan zijn. Daarom hebben we een volledige planning opgesteld die jouw ervaring in het buitenland zorgeloos maken. Na jouw inschrijving zorgen wij voor het volgende:

 

 • Het geven van advies over visums samen met een stappenlijst
 • Het regelen van accommodatie
 • Het organiseren van jouw project
 • Het regelen van begeleiding en 24/7 ondersteuning op jouw project
 • Het regelen van luchthaven transport na aankomst op het vliegveld
 • Het plannen van dagelijkse transport van en naar jouw project
 • Het organiseren van een volledige reis- en ziekteverzekering

 

Deze planning en organisatie is volledig inbegrepen bij de deelnamekosten.

 

We kunnen je ook helpen met het boeken van jouw vluchten. Als je dit graag wilt dan helpt ons vluchten team je met het vinden en boeken van de beste vluchten.

Volgende stap

Onze partners