You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een ergotherapie project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Rabat
  • Type projecten: Ergotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: In scholen en dagopvangcentra voor kinderen met een beperking observeer en assisteer je het lokale personeel. De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw kennis en ervaring in ergotherapie en van het enthousiasme en de inzet die je toont. Als je al ervaring hebt kan je ook helpen bij het opleiden van het lokale personeel
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten de Franse of Arabische taal goed kunnen spreken en minimaal 1 jaar een relevante studie hebben afgerond in de gekozen richting

Als vrijwilliger op het ergotherapie project kan je een leerrijke ervaring opdoen en een waardevolle bijdrage leveren. Vrijwilligers worden geplaatst in scholen of dagopvangcentra waar de faciliteiten waarschijnlijk anders zijn dan je gewend bent. Met genoeg creativiteit en enthousiasme kan je echt een verschil maken in het leven van de kinderen en jongeren waarmee je werkt.

Om aan dit project te kunnen deelnemen is het vereist dat je minimaal 1 jaar van de studie ergotherapie hebt afgerond. Daarnaast is het belangrijk dat je een goed niveau Frans of Arabisch spreekt, om goed te kunnen communiceren met de patiënten die je behandelt. Dit project is helaas niet beschikbaar tussen 15 juli en 15 september.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het ergotherapie project in Marokko

Ergotherapie vrijwilliger in Marokkko

Op het ergotherapie project in Marokko kan je werken in een dagopvangcentrum voor kinderen van 3 tot 12 jaar met verschillende ontwikkelingsachterstanden en lichamelijke beperkingen. Het centrum heeft verschillen buitenplaatsen en een kleine kinderboerderij met dieren die soms gebruikt worden voor therapeutische doeleneinden. Ook hecht het centrum grote waarde aan creatief onderwijs. Je kan ook terecht in een school voor meisjes met verstandelijke beperkingen. Hier ligt de focus op het ontwikkelen van zelfstandigheid en integratie in de maatschappij.

Tijdens je project ondersteun je de leerkrachten en het lokale personeel. Je werkt met de kinderen zowel in groepen als individueel en bedenkt passende activiteiten en dagelijkse routines die de kwaliteit van leven van deze kinderen zal verbeteren. Als je al veel ervaring hebt of gespecialiseerd bent in een bepaald gebied dan kan je ook helpen door jouw kennis op het lokale personeel over te brengen.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Marokko

Als vrijwilliger in Marokko verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Marokkaanse cultuur. Hier kun je je Frans of Arabisch oefenen en zijn er volop mogelijkheden om met andere vrijwilligers contact te leggen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲