You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Roemenië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Brasov
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers lopen mee met de lokale fysiotherapeuten en helpen bij de verzorging van kinderen en volwassenen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minimaal 1 jaar een relevante studie in de gekozen richting hebben afgerond

Vrijwilligerswerk op het fysiotherapie project in Roemenië is zowel uitdagend als waardevol. Vrijwilligers kunnen aan de slag in een van de twee centra in Brasov waar gezorgd wordt voor kinderen en volwassenen met beperkingen. Om aan dit project te kunnen deelnemen, moet je minimaal 18 jaar oud zijn en er is minimaal één jaar fysiotherapie (ook wel kinesitherapie in België) of andere relevante studie ervaring vereist. Je kunt vanaf 2 weken deelnemen, maar een langere periode wordt aangeraden.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Roemenië

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Roemenië

Vrijwilligers op het Fysiotherapie project werken nauw samen met een lokale gekwalificeerde fysiotherapeut die ook de project supervisor is. Je zal beginnen met de verschillende behandelingen te observeren en stilaan, afhankelijk van jouw ervaring, zal je ook kunnen assisteren bij de verschillende oefeningen.

Een van de projecten waar je als vrijwilliger terecht kan, is een centrum voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar met een zware handicap. De meeste kinderen hebben dringend nood aan aandacht en moeten gestimuleerd worden. Hoewel er een gekwalificeerde fysiotherapeut aanwezig is, is dit project ideaal voor meer ervaren vrijwilligers die ook graag zelfstandig willen werken.

Het andere project waar vrijwilligers terecht kunnen, is een dagopvang centrum voor kinderen en volwassenen - tussen de 5 en 30 jaar oud - met verschillende soorten beperkingen. 

Beide projecten kunnen emotioneel zwaar zijn en vrijwilligers moeten daarom ook in staat zijn om te kunnen gaan met patiënten die ongeneeslijk ziek zijn en verschillende beperkingen hebben. 

Jouw verblijf in Roemenië

Als vrijwilliger in Roemenië verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Roemeense cultuur en gastvrijheid.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er zijn altijd een hoop vrijwilligers in de buurt om leuke activiteiten mee te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee weken deelnemen aan het Fysiotherapie project in Roemenië als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven
.

Romania Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲