You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel met het geven van fysiotherapie. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten op een goed niveau Frans kunnen spreken

Als vrijwilliger op het fysiotherapie project kan je waardevolle werkervaring opdoen en tegelijkertijd ook een waardevolle bijdrage leveren. Togo is een zeer arm land dus je zal hier het vak van fysiotherapie kunnen ervaren zonder moderne faciliteiten en uitrusting. De Togoleese bevolking is zeer gastvrij en vriendelijk en de lokale medewerkers zullen zeker hun best doen om er voor te zorgen dat jij een waardevolle tijd hebt.

Een basiskennis van de Franse taal is voor dit project wel een vereiste, zodat je goed met de artsen en patiënten kunt communiceren. De meeste medewerkers en patiënten spreken namelijk geen Engels. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid om een taalcursus Frans te volgen vooraf of tijdens je project.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Togo

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Togo

Vrijwilligers worden geplaatst bij ADS, een lokale NGO die zich bevind in een verder afgelegen gedeelte van Lomé. Hier worden kinderen behandeld die ver van de stedelijke ziekenhuizen wonen, zodat zij toch regelmatig de nodige zorg krijgen. Je hebt voornamelijk een observerende rol, maar afhankelijk van je ervaring, je enthousiasme en de inzet die je toont, zal je meer zelf mogen doen.

In Togo wordt er vaak neergekeken op personen met een beperking of een handicap. Deze mensen moeten leven met een stigma. Jouw hulp op het project kan helpen om de houding van de lokale bevolking te veranderen.

Fysiotherapie vrijwilligers zullen betrokken worden bij verschillende fases van de behandelingen zoals bijvoorbeeld bij revalidatie. In het verleden hebben vrijwilligers ook huisbezoeken afgelegd en kinderen thuis of op school behandeld, ook werd er aandacht besteed aan voorlichting en bewustwording rond mensen met een beperking.

Vrijwilligers kunnen ervoor kiezen om te helpen bij de revalidatie, mensen thuis behandelen en langs te gaan in scholen om zo bewustwording te creëren rond handicaps bij de lokale bevolking.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Togo

Tijdens je vrijwilligerswerk in Togo verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou welkom heten in hun huis en je alles zullen leren over de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is vol op gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het fysiotherapie project in Togo als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zul je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲