You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Meelopen met de artsen en verpleegkundigen op verschillende afdelingen van een ziekenhuis of public health kliniek
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten bovengemiddeld Spaans kunnen spreken

In Bolivia werken vrijwilligers in één van de twee publieken ziekenhuizen of in een van de verschillende 'Centros de Salud'. Dit zijn klinieken in Cochabamba gericht op public health en hier kan iedereen terecht voor medische zorg ongeacht of zij het geld hebben om er voor te betalen. Helaas is er onvoldoende financiële ondersteuning om deze klinieken volledig te onderhouden en om de kliniek in voldoende personeel en materiaal te voorzien. Alle hulp van vrijwilligers is hier dus zeker welkom en wordt erg op prijs gesteld.

Vrijwilligers zijn vanaf 18 jaar welkom op dit project en dienen een goede kennis van de Spaanse taal te hebben om goed te kunnen communiceren met de artsen, verpleegkundigen en patiënten. Beschik jij nog niet over een voldoende kennis Spaans? Dan is er de mogelijkheid om voor de start van je project een intensieve taalcursus Spaans te volgen of misschien kun je de taal verbeteren door eerst deel te nemen aan een lesgeef of sociaal project. De minimale deelname voor dit project is 4 weken.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Bolivia

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in Bolivia

In de Centros de Salud kan je op verschillende afdelingen werken zoals de kindergeneeskunde, gynaecologie, de opname administratie en de apotheek. Je kunt ook betrokken worden bij outreach werk binnen de gemeenschap zoals vaccinatieprogramma’s, die de kliniek gedurende het jaar regelmatig organiseert. 

Als geneeskunde vrijwilliger kun je ook bij een openbaar ziekenhuis in het stadscentrum terecht, hoewel ook zij te maken hebben met beperkte financiële middelen, staan dit ziekenhuis bekend om hun brandwondenafdeling. Patiënten reizen vaak van ver naar Cochabamba om daar te worden behandeld. Vrijwilligers die al enige kennis en ervaring hebben kunnen hier ook meekijken in de operatiekamer. Het tweede ziekenhuis waar je terecht kunt komen is een non-profit ziekenhuis waar je reguliere medische procedures kunt leren door de lokale professionals te observeren terwijl zij hun rondes doen. Het lokale personeel in beide ziekenhuizen is zeker bereid om al jouw vragen te beantwoorden.

Projects Abroad organiseert regelmatig workshops voor alle medische vrijwilligers in Bolivia. Via deze workshops verkrijg je een groter inzicht in het medische zorgstelsel van Bolivia en kun je meer leren over de meest voorkomende medische aandoeningen bij de lokale bevolking. Vrijwilligers zullen ook op bezoek gaan bij lokale gemeenschappen om voorlichting te geven over allerlei belangrijke onderwerpen rond gezondheid. De workshops en de voorlichtingen die worden gegeven, worden allemaal begeleid door een gekwalificeerde verpleegkundige.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Bolivia

Tijdens je vrijwilligerswerk in Bolivia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Boliviaanse cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲