You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een logopedie project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Moshi
 • Type projecten: Logopedie project
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers zullen op dit project helpen bij een lokale stichting voor kinderen en hen behandelen voor spraak- en taalproblemen.
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Vereisten: Je moet in ieder geval 2 jaar van je studie logopedie hebben afgerond (of een vergelijkbare studie)

Als vrijwilliger op het logopedie project Tanzania kan je een waardevolle werkervaring opdoen en tegelijkertijd ook een nuttige bijdrage leveren door kinderen te helpen bij de verbetering van hun communicatie beperkingen. Dit project is ideaal voor vrijwilligers die logopedie studeren of die al gekwalificeerd zijn op dit gebied.

Vrijwilligerswerk logopedie project Tanzania

In Tanzania hebben mensen met een beperking het vaak erg moeilijk aangezien ze van de lokale gemeenschap amper steun krijgen. Vrijwilligers die deelnemen aan dit project kunnen terecht in Moshi, een stad aan de voet van de Kilimanjaro.

Als vrijwilliger werk je in bij een lokale stichting voor kinderen, waar ook het Ergotherapie project is gevestigd. Er is geen lokale logopedist aanwezig, dus jouw hulp is zeer welkom. Je krijgt begeleiding van de lokale ergotherapeut, die ook veel kennis heeft van logopedie en de patiënten goed kent. 

Wat is jouw rol als vrijwilliger op het logopedie project in Tanzania?

Dit project vereist dat je als vrijwilligers zeer geduldig, gemotiveerd en zelfstandig bent en je ervaring uit je studie in de praktijk kunt brengen. Hoewel je de resultaten niet onmiddellijk ziet, zal het toch lonend zijn om de patiënten hun capaciteiten te zien verbeteren. Het logopedie project in het rehabilitatiecentrum is gericht op het verbeteren van de dagelijks levensomstandigheden en spreekvaardigheden van kinderen.

Het project omvat:

 • Helpen bij de analyse van de problemen, het stellen van een diagnose en het behandelen van kinderen met spraak-, taal- en slikproblemen. 
 • Het monitoren van de vorderingen die patiënten maken aan de hand van een vooruitgangsrapport

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Waar verblijf je in Tanzania?

Tijdens je vrijwilligerswerk in Tanzania verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou welkom heten in hun huis en je alles zullen leren over de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is voldoende gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als je graag aan dit project wilt deelnemen, maar niet zeker ben of je over de juist kwalificaties beschikt, stuur ons dan gerust jouw CV op.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲