You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Tandheelkunde vrijwilligerswerk in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk gezondheidszorg project tandheelkunde

Vrijwilligerswerk in het buitenland op één van onze tandheelkunde projecten is een fantastische manier om praktijkervaring op te doen binnen de tandheelkunde. Of jij nu in het voortraject voor de studie tandheelkunde zit, een gekwalificeerde tandarts bent, of ergens hier tussen in, jij bent van harte welkom bij één van de vele ziekenhuizen, en tandheelkundige klinieken waar we mee samenwerken. Elk project wordt, waar mogelijk, afgestemd op zowel de kennis en ervaring als de interesses van de vrijwilliger.

Vrijwilligerswerk in het buitenland op een tandheelkunde project

Als je zelf woont en leeft in een ontwikkelingsland zal je ervaren hoe groot de impact van armoede is op mondverzorging bij de lokale bevolking. Tandartsen hebben moeite om zelfs maar de basis principes van mondhygiëne over te brengen op de mensen. Dit gebrek aan goede voorlichting in combinatie met een gebrek aan financiële middelen zorgt er voor dat je veel gevallen zal tegenkomen die in een verder gevorderd stadium zijn dan jij waarschijnlijk ooit thuis zal tegenkomen.

Wereldwijd werken we binnen verschillende tandheelkundige omgevingen, variërend van grote stadsziekenhuizen tot kleine tandartspraktijken. Waar jij ook heen gaat en of het nou een grote of een kleine afdeling is, jij zult een ervaring opdoen die erg verschilt van wat je gewend bent in Nederland of België en je zult heel veel leren over de behandeling van tandheelkundige problemen in het land waar jij vrijwilligerswerk gaat doen.

Bestemmingen voor tandheelkunde projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲